ZlatkoZ

Član
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ZlatkoZ

  • Rank
    SDI
  • Birthday 11/23/1969

Profilne informacije

  • Ime
    Zlatko
  • Vozilo
    Golf I 1.6D ´82.
  • Web
    http://www.muddymc.hr
  • Interests
    Motori, motori, mootooriii!!! Auti i motori/youngtimeri i oldtimeri...
  1. Ok, ako ti tako kažeš Staviti ću onda ventilirajuće i te nosače.. Pozdrav!
  2. Da, naprijed imam pune diskove... Da li po tome onda mogu staviti pune 256 diskove bez adaptera?
  3. Ok ljudi, hvala svima na odgovorima i pomoći. Mislim da sam saznao sve što me zanimalo, mada na mk1 forumu čovjek kaže da čeljusti od rocca mk2 16V (Girling 54) pašu na šaraf na nosače/glavčine od mk1 1,6 dizela.. Kako god bilo, napraviti ćemo to na ovaj ili onaj način... Pozdrav!
  4. Hmm.. Imali smo samo "šubler", i mjerio sam odokativno od sredine osovine glavčine do ruba diska (naravno, malo na koso jer nije baš bilo ni mjesta oko auta, tako da je to dosta neprecizno..) i ispalo je negdje oko 13,2 cm.. To bi značilo da je disk oko 264 mm po ovome u grubo, a diskovi zapravo mogu biti ili 256 ili 280.. Sada nisam ni sam siguran, ali prije bih rekao da je pokazalo više i da je disk 256.. Ima i dvije verzije Girlinga 54 sa različitim razmakom rupa.. Ovi što idu na 256 bi morali pasati na šaraf, a ovi za 280 ne pašu bez adaptera. Eto toliko sam do sada uspio saznati, a i tvoja priča to potvrđuje... Hvala ti na odgovoru, vidjeti ću još jednom mjeru sa metrom!
  5. Pretražio sam topic, ali nisam našao odgovor na pitanje.. Dakle, našao sam čeljusti Girling 54 od Audi 100 2,3E cca. 1987. godina, sa samoventilirajućim diskovima.. Pitanje glasi; da li navedene čeljusti pašu na glavčine od 1,6D i koliki je promjer tih diskova? Znam da rupe ne pašu jer je ovdje nešto veći razmak rupa (ako se ne varam 4x108).. Ako bi dotične čeljusti pasale, to znači da bi stavio takve iste samoventilirajuće diskove sa rupama 4x100 i stvar bi funkcionirala ili sam u krivu?? Sve mi u ETKI radi osim Audia, pa zato i pitam za veličinu diskova.. P.S. Ne znam kako, ali ovo je trebalo završiti u rubrici Pašu li.. od.. na..., pa molim moderatore da pitanje prebace tamo, hvala!
  6. ZlatkoZ

    K: Pirelli felga 14"

    Bump..
  7. Dakle, kupujem jednu (1) Pirelli felgu 6x14 u dobrom stanju..
  8. ZlatkoZ

    Vakum pumpa Golf mk1 1.6D

    Dakle, mali update: Stavio uljnu pumpu od od mk2 1.6D, sve paše bez problema.. Postojeća uljna pumpa je ista kao i ova, samo je ta osovinica drukčija, i u njoj je bio problem. Vakum pumpa sjela ko u "kuminu", bez ikakvih problema.. Stavio još i onu plastiku na uljnu pumpu da ulje ne pobjegne po zavojima, te jednosmjerni ventil na crijevo prema bubnju.. Otkrio i "toplu vodu" u vezi brojeva na bloku i glavi motora.. Pošto nigdje nema ovih brojeva 068 103 011 na bloku i 068 103 373F na glavi - pregledao ETKU i po Internetu, požalio se svom bratu, i on mi kaže da je to vjerojatno bilo za ex - Yu tržište i da zato nema u ETKI.. Kod frenda kada smo skidali uljnu pumpu, vidio iste te brojeve na bloku i glavi... Nisam stigao ništa poslikati, slike drugi put..
  9. ZlatkoZ

    Vakum pumpa Golf mk1 1.6D

    Probati ću nabaviti od mk2, pa ćemo vidjeti da nije možda od nje osovinica.. Hvala na odgovorima , pa kada uhvatim vremena, slijedi izvješće...
  10. ZlatkoZ

    Vakum pumpa Golf mk1 1.6D

    Znači različita je ta osovina za uglavljivanje.. Ok, hvala! Je li komplicirano to izmjeniti, odnosno da li se to mijenja odozdo - ono, skine se karter i izmjeni?
  11. ZlatkoZ

    Vakum pumpa Golf mk1 1.6D

    Ma u tome i je problem.. Unutra u bloku na onoj nazubljenoj osovini nema nikakve izbočine gdje bi prorez od osovinice vakum pumpe sjeo.. Ova osovina koja je u bloku izgleda duža jedno 2 cm (zato kada se uzubi, viri cca 2 cm) i na vrhu je ravna - nema nikakvi zub gdje bi se uzubila pumpa.. Žao mi je što nemam slike.. Za vikend ću sve poslikati, jer nisam preko tjedna u mogućnosti.. Čini mi se da to uopće nije blok od mk1..
  12. Pozdrav! Pregledao sam forum u nadi da ću naići na slični problem, da ne otvaram novu temu, no nisam našao.. Dakle, kako slažem 1.6D u školjku od 1.3 benzinca, usput mi je prijatelj predložio da stavim i vakum pumpu za bolje kočenje, pošto je na ovoj mašini nije bilo gore.. Nabavio pumpu, međutim, kada se izvadi onaj dio koji uzubljuje uljnu pumpu i stavi ova vakum pumpa, ona viri još 1 - 2 cm iznad bloka.. Očito je stvar do bloka, jer je pumpa 100% od mk1 (nabavio 2 - za svaki slučaj).. Prepisao sam brojeve sa bloka i glave, jer to očito nije od mk1 1.6D.. Blok ima broj 068 103 011, a glava 068 103 373F.. Probao sam naći od čega je to, ali nisam uspio.. Znači, od Golfa mk1 1.6D nije, barem po online katalogu (ETKA).. Zna li tko nešto više?