HELL

Član
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by HELL

  1. Prodajem Vw Scirocco 1.4 TSI, 122 ks, 2010. godiste, 56500 km, 17" tockovi nikad udaren, sve ispravno. Uz auto dolazi set zimskih i ljetnih guma sa alu felgama. Redovno odrzavan u ovlastenom servisu. Cijena 12.900 EUR. Auto se nalazi u Osijeku. Kontakt na telefon 091-513-3294. Link na njuskalu: http://www.njuskalo.hr/auti/vw-scirocco-1.4-tsi-kao-nov-oglas-18874578
  2. Posjedujem Scirocco mk3, i na njemu imam Dunlop gume SP SPORT 01, u dimenziji 205/50/17. Vozeći po autocesti, pogotovo na dionici ZG-RI, gdje autocesta nije sasvim ravna, primjetio sam da auto kao da mi gubi kontakt s asfaltom pri vecim brzinama, iznad 130-150 dok na ravnim djelovima ide i 170 ali iznad toga mi se također čini kao da ne drzi najbolje. Kao da vise nema grip. Inace gume sam dobio s autom i sada su stare pune 3 godine. S njima sam presao cca 20.000-25.000 km, ne znam tocno jer imam i zimske, a auto je trenutno na 33.000, pa otprilike racunam. Gume imaju jos uvijek dobre ripne, ne izgledaju mi potroseno. E sad mene zanima, vjerujem da ce biti ovdje ljudi koji imaju vise iskustava s tim od mene, da li je moguće da su gume već za promjenu unatoč relativno maloj kilometraži i samo 3 godine starosti, ili je to sasvim normalno da se gume vec mjenjaju, tj da su vec izgubile karakteristike? Jos nesto, mozda je povezano s tim mozda i nije, primjetio sam da mi na vecem djelu autoceste znaci RI-OS, s iznimkom jedne dionice prije ZG, volan ima odredjene vibracije, kao da je gume nisu dobro balansirane, ali neovisno je o brzini, i jedva je zamjetno, znaci nije da jako trese, nego se osjeti pod prstima, no provjerio sam vec vise puta balans kod razlicitih vulkanizera i uvijek je sve ok. Auto ima sportski ovjes pa je tvrdji, mozda zbog toga to i osjetim ili su jednostavno gume zrele za promjenu?
  3. Vec duze vremena mi se desava da mi ponekad mjenjac zapne pri saltanju iz 2. u 3. brzinu, tj nece uci u 3. Pustim kvacilo ponovno stisnem i onda udje. Ali zna bit nezgodno u voznji pogotovo dok se pretice. Unazad nekih 14 dana mi se to pocelo desavat cesce. Kvacilo uvijek stisnem do kraja, to nije u pitanju, a i sve druge brzine rade normalno. Nema pravila, ne desava se uvijek. Zna netko sta bi to moglo biti?
  4. HELL

    vw scirocco mk3

    cuo sam za probleme s tim motorom...malo je falilo da ga uzmem, dobro da nisam. Prije sam imao polo 1.9 SDI...nikad nikakvih problema, toci i vozi, jedino sto je bio trom do boli...
  5. HELL

    vw scirocco mk3

    je, pod garancijom je... sva sreca. Star je 2 i pol godine, a svake godine mjenjam nesto, motoric od prozora, turbina, sad ovo... pitam se sta je slijedece...
  6. HELL

    vw scirocco mk3

    evo narucio sam se u ovlastenom za iduci tjedan da to pogledaju, pa cemo vidjet sta kazu mestri
  7. HELL

    hrđa

    aha ok...znaci da zaboravim...a nist...tnx svima na odgovorima
  8. Zanima me kolika je garancija na lim kod VW. Pocela se lagano pojavljivat hrđa kod blatobrana. Nije bilo nikakovih udaraca, ili ostecenja boje. Konkretno radi se o VW Polo 1.2 iz 2003. godine. U sjecanju mi je ostalo da je netko tada spomenio 12 godina garancije na lim, ali sad vise nisam siguran. Ima li netko da je to ikad reklamirao?
  9. HELL

    pitanje o felgama

    tnx...ista je dimenzija... i kalulator pokazuje 3 mm
  10. Dakle, kupio bih jos jedne alu felge uz ove koje imam, za jos jedan set guma. E sad ja nisam bas nekakav strucnjak, imam gumu 205/50 R17, a auto je VW Scirocco mk3. Mislim da felga koja bi isla gore trebala biti 5x112, ali mi nije jasna sirina. Malo sam guglao ali nisam postao pametniji. Pitanje glasi: koje sve dimenzije felge mogu biti za tu gumu?
  11. HELL

    pitanje o felgama

    eh imam jos pitanja... oko tog ET. Dakle, gledam sad neke felge, i pise da su one ET 30... a ove original su 33. Kako da ja znam koliko ce sad to i hoce li to virit van iz blatobrana? Koliko je taj 30 istureniji od 33? Jel to 1 cm? 3 cm? 3 mm?
  12. HELL

    pitanje o felgama

    hvala svima na savjetima... iduci tjedan cu otic pogledat sta se nudi
  13. HELL

    pitanje o felgama

    tnx obojici na objašnjenjima...bas gledam, ova moja original long beach felga je 7jx17. Kontam da bi ostao na toj dimenziji... jedino je pitanje koliki je ET. Ne nalazim podatke o ET za tu moj felgu, negdje pise 38 a negdje 33, pa sad ne znam. @marin04 i ja bi nesto sire i mozda i vece, ali imam relativno nove ljetne gume koje sam dobio s njim pa cu promjenu dimenzija ostavit dok ove ne potrosim
  14. Uzeo bi neke alu felge kad budem stavljao ljetne gume. Najradije bi uzeo neke original od vw, i to ili Mallory ili Talladega. Gume su dimenzije 205/50 R17, ali ne znam da li uopce te dvije postoje za tu dimenziju. vidim da su uglavnom 18" ili 19". Ako netko nesto zna..bilo bi lijepo da to podijeli samnom.
  15. prije sam imao vw polo, nikad problema zimi... mislim da su mi se u 7 godina jednom vrata smrzla. Ovakvi auti kao scirocco su atraktivni izgledom ali definitivno neprakticni. Ne samo zbog ovoga sa staklom, nego i zbog dugackih vrata, nemos se parkirat gdje hoces, ako naravno mislis izac iz auta. Siroki pragovi koje se vrlo lako izgrebe ako se ne pazi pri ulasku i izlasku i sl. Ali sve se to zaboravi kad se upali motor i krene na voznju
  16. Kao što piše u naslovu... kako rješavate problem zaleđenih prozora, tj kako uspjevate uci u auto kad se smrznu prozori? Probao sam mazat one gume oko prozora sa glicerinom, al nije mi bas nesto puno pomoglo.
  17. bas me zanima sta ce mu rec
  18. evo zvao sam ovlašteni servis i oni kazu da je jedino rjesenje namazat gume sa tekucinom na bazi glicerina i da drugog rjesenja nema, osim garaze naravno. Samo i s garazom je ok dok si kod kuce, ali ako otputujes negdje opet imas isti problem.
  19. sutra ujutro zovem servis da pitam njih imaju li nesto konkretno ako ne, probat cu jos to sa silikonom. i sa glicerinom, pa javim rezultat. Naravno mozda ce potrajat jer moram cekat da se opet sve smrzne
  20. prije nego sto sam sad vidio vase postove probao sam napravit slijedece... nasprico sam ga s onim zimkom u spreju.. led se otopio nakon nekog vremena, bas sam dosta toga sipao. Jos sam poslije kad se sve otopilo nasprico rubove oko cijelog prozora...pustio malo da to pocne djelovati i sa onom spahtlom za struganje leda sam ispod gonje gume jos pokusao razbiti ako ima sta. Probam, i opet nije htio spustit prozore...i dok sam ja tako pokusavao... u jednom momentu se uspio spustit jedan prozor, no nije se vise htio zatvorit. Na kraju sam se isao malo provozat da se sve odledi i ok. Ne znam gdje se ledi, sve bude naizgled cisto i bez leda... ali eto.. svejedno nece. Ne perem ga cesto zimi, ali mi se to nije niti desavalo nakon pranja, nego mi se to desi iskljucivo kad padne snijeg i kad bude po snijegom neko vrijeme. Onda se na autu stvori onaj hrapavi sloj leda. Trudim se sto prije ga ocistit, ali radim pa ne mogu svako malo trcat cistit auto. Probat cu namazat vise tog glicerola.
  21. hehe ne znam sta bi bilo... hm zvati ovlasteni servis da mi otvore auto..ili imati primjerak biblije u djepu od jakne (ne ostavljati u autu jer mozda necu moci do njega)
  22. hm cini mi se da se nismo razumjeli... Scirocco mk3 nema okvir na vratima nego samo staklo. Problem je u tome sto se to staklo pri otkljucavanju auta spusti cca 1 cm, da bi se moglo otvorit vrata, odnosno podigne se 1 cm pri zatvaranju vrata, i na taj nacin udje ispod gume. Ako izostane to, tj ako su prozori smrznuti pa se ne mogu spustit onda se ne mogu otvoriti niti vrata. Obzirom da je to dosta specificno za Scirocco mk3, nadao sam se da ce mi se javiti netko tko ima takodjer Scirocco mk3 pa da ce mi znati konkretno odgovoriti. Kao sto sam rekao gume oko prozora sam namazao sa glicerinom, koji navodno sprjecava smrzavanje guma, no nije mi pomoglo. Ne znam ima li koje drugo sredstvo za koje ja ne znam, pa mi recite koje bi to bilo.