2 2
dShrink

Čudan rad motora nakon novog katalizatora ( Golf 5 GTI )

Recommended Posts

Pozdrav ekipa,

Naime auto mi se počeo jako čudno ponašati. Auto je kupljen pred 2 godine i radio je sasvim normalno bez ikakvih problema ( Radi se o Golf 5 GTI ). Na autu je bila nekakva mapa te nije imao drugi katalizator nakon downpipe-a, zbog tehničkog pregleda i eco testa morao sam da stavim taj katalizator i bio sam ljena guzica pa mi ga se nije dalo skidat ponovno. Rekao bi da se od tada auto počeo čudno ponašati. Minimum jako čudno radi i varira, nekad kao da će se ugasit a neki puta diže okretaje iz čista mira. Ove godine sam na tehničkom pao na eco testu i kad smo skinuli katalizator totalno ga je propuhalo pa sam stavio neki kvalitetniji i veći za aute od 3000+ kubika u nadi da ga neće propuhat. Međutim auto se sada još čudnije ponaša. Kada minimum radi kako treba auto se čuje i radi kao singerica, al nema pravila moguće je da na nekoliko križanja kad stanem drži okretaje na 800 i ne mrda a nekad imaš osjećaja da će se kompletno ugasit. Je li moguće da radi mape i što sada taj katalizator ima recimo "manji" protok da stvara problema? Ako netko ima preporuku kakvog kvalitetnog mehaničara koji bi bio fer i korektan da to pogleda da ga se pošteno plati po nekoj razumnoj cijeni bilo bi super 😀.

Napravljen je mali servis prije 1000km :

Svi filteri, svijećice, ulje, promjenjene kleme od baterije i novi PCV ventil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sam si sebi dao odgovor. Znaci ako je neko uradio mapu za taj motor bez katalizatora onda nemas sta da ocekujes da ce raditi dobro sa nekim lijevim katalizatorom. Pre svega mlras da pročitaš sta je katalizator i koja mu je svrha i kako utice na rad motora. Koji senzori imaju na izduvu i sta im je funkcija. Tek tada ces skontati gdje ai pogrijesio.
Takodje ne mozes da stavljas katalizatore od cega bilo cisto da ima i da je na broju. On ke tačno napravljen koliki treba biti i loji protok zraka treba da ima. Tako ce smjesa biti ok bez nus pojava.

Poslato sa NTH-NX9 pomoću Tapatoka

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pedja zahvaljujem,

Ma predpostavljao sam al htio sam da mi netko iskusniji potvrdi navedenu situaciju prije nego ga odem skidat ili mjenat mapu :) 

LP

Share this post


Link to post
Share on other sites

To drugar tesko, ovde su sve hobi drugari. A to su malo složenije stvari. Tako da mislim da neces dobiti odgovor. Al ajde da sacekamo :)

Poslato sa NTH-NX9 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2