1 1
beckerszg

Golf VI 1.6 - 2009 godište - jako kočenje prilikom vožnje u leru

Recommended Posts

Pozdrav svima

 

molim vas za malu pomoć. Nakon malog servisa na auto (ulje, filteri...), auto mi se počeo "čudno" ponašati. Prilikom vožnje u 1. ili 2. brzini oko 2k okretaja kada pustim gas, auto jako koči, kao da sam stisnuo kočnicu. 

Provjerio sam diskove i kočnice, tako ne koči auto kada držim kvačilo, što sam eliminirao sve vezano za kočioni sustav auta, nego je nešto direkt do motora.

Ono što sam još primijetio, kada malo brže pustim papučicu gasa, auto malo zatrza i na cajgeru se kazaljka isto zatrza kao da variraju obrtaji.

1 automehaničar mi tvrde da je to njima sve uredu, dok drugi govori nešto o fazama motora i da mi dizna ne izbacuje dovoljno goriva prilikom puštanja gasa (ne razumijem taj dio baš, nisam stučan)

 

Ako bi ste mi mogli pomoći sa savjetima i jeste li se susreli s time?

 

Hvala svima unaprijed.

 

Lijep pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je to famozni 1.6tdi CAYC motor nebi bilo "zgorega" očistiti sve dizne najbolje ultrasonično(zvuči ajme ali ono banalna stvar), ali ima i drugih metoda čiščenja dizna "na žgance", zamjeniti bakrene podloške i oringove.

Prije svega provjerit da li pušta gorivo na plastičnom poklopcu ventila. Uglavnom provjeriti poklopac ventila na propuštanje te vidjeti dizne, ako su grdo zapečene sa tragovima metalnih čestica ili ako vidite metalne čestice bilo gdje na filteru goriva onda je HPFP(pumpa visokog pritiska) "zagrebala".

Dizne pročistiti nije problem čak niti djelomično reparirati sa zamjenskim djelovima sa aliexpressa i sličnih stranica što naravno navedeno većina mehaničara čuva kao "Malo nekih tajni ima što ne govore se svima..." 

Uglavnom vidi se jel pušta deklo ili ne, al sobzirom da voli pustiti ja bi sve pročistio i reparirao kako se spada pa čak i novo deklo kupio(kkošta kikiriki) pa sam miran.

 

Uz malo volje možete sve sami:
Ovaj:
https://www.youtube.com/watch?v=JoBH3Bp0Dn8
Ovaj:
https://www.youtube.com/watch?v=uUiGvtES7yk
Ovaj:
https://www.youtube.com/watch?v=RmbN936pXQ8

 

 

 

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1