1 1
jledenko

Golf 4 tdi pd ventilator

Recommended Posts

Pozdrav

auto ima stalnu gresku, nemoze se obrisat p1672 (coolant fan control 1)

Kad istekam jack sa senzora rashladne na hladnjaku i spojim dva pina ventilatori rade…

jel greska u senzoru il upravljanju ventilatora ili nesto trece?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da je otisao senzor imao bi gresku za to. Prije da je do modula onog ispod akumulatora. A senzor se moze ispitati unimjerom. Spojis ga i ubacis u vrelu vodu. Morao bi da mjenja vrednosti

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Golf 4 nema detekciju za to ako su ventilatori ispravni ili ne, zapravo se s tim upravljačkim modulom ventilatora ne može niti komunicirati putem VCDS-a. Jedina "dijagnostika" koju taj modul ima je provjera ako je zavojnica od kompresora klime spojena (ali to je opet samo interna dijagnostika modula i ti ne možeš očitavat rezultate od toga). Meni su oba ventilatora pregorila, a modul se djelomično pokvario i nikome ništa dok ti auto ne zakuha 😀. Jedino kad nešto ne štima je kad modula nema uopće, onda climatronic zabilježi grašku "Refrigerant pressure switch", ili tako nešto, a ostalo opet ništa.

Info o tome sam od tu izvukao: https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/14597/

A senzor rashladne ti je opet najjednostavniji mogući termoprekidač, koji kad se zagrije spoji kontakte, a kad je hladan ne. Nema se tu šta dijagnosticirat i ne može auto znat da je senzor neispravan.

Iskreno neznam uopće kako ti uopće baca tu grešku, ali na tvom mjestu bih probao s drugim modulom ventilatora. Imam ja svoj koji je djelomično ispravan, ali nigdje ne baca grešku, tako da barem možeš potvrdit ako ti je modul neispravan ili ne.

Inače, novi termoprekidač u ovlaštenom je 64e, a novi modul ventilatora 323e. Tako da ako nabavljaš drugi modul možda bolje s otpada nekog za 40-ak eura.

Edited by MateV

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1