1 1
passatnewbiee

Nove felge na Passat b5.5 variant

Recommended Posts

Pozdrav svima! Pitanje jedno, dost sam nesiguran, ako netko ima slicna iskustva...

Trenutno na autu imam celicne 195/65 R15 ET45 i ET47 felge. Kupio sam za svojeg Passata karavana b5.5 nove alu felge 8x18" ET30, gume na iste ce ici 225/40 R18". Prije toga sam napravio malo proucavanja po netu i vidio sam ljude di pisu i stavljaju slike svojih passata sa istim ako ne i vecim felgama koji voze bez problema, takodjer imam i TUV od istih felgi gdje pise da cu certificirano kompatibilne za moj auto, no svejedno... Svejedno sam veoma skeptican hoce li to uopce stat tamo dolje, gledao sam ispod koliko prostora ima izmedju celicnig felgi i ovjesa (kojeg ovak ionak iduci mjesec moram mjenjat), nije bas puno lufta ni sprijeda ni odostraga, a ove alu felge su za cca 7cm šire od celicnih... Pa sam samo htio pitat u slucaju da je netko stavljao slicne ili iste dimenzije alu felgi na ovaj passat, da li ste trebali raditi kakve modifikacije, stavljati distancere itd. da bi Vam felga stala? Ili se prevec brinem... Bilokakav info bi bio od pomoci! Hvala i lp

Nisi napisao koliko su ti siroke original felge. U pravilu manji ET znaci da vise vire prema van, no ako su i sire, onda mogu ici i vise prema unutra.
Koliko maks mozes ici prema nutra i prema van, nema sluzbenih podatka, nego mozes recim na vwvortex pogledati temu sa felgama za svoj auto i pratiti da li grebu ili ne.

Distance sigurno nece tribat. Ili ce ti biti knap sa blatobranom ravne ili cak i koji mm virit van.
Nije bas za usporedbu,ja imam cc-a i litnje felge 8.5’ sirina 19zoll et 30 tocno stoje kako triba. Zimulje su 8’ sirina 17zoll et 41 ili 45 nisam suguran i to je onako ruzno ali idealno za zimu

1 1