1 1
Golfic

Pneumatska ili hidraulična dizalica?

Recommended Posts

Pozdrav, 

Kako već duže vreme sam radim dosta stvari na autu odlučio sam da kupim novu dizalicu. Zbog manjka iskustva sa dizalicama voleo bih neki savet ili preporuku za to koju dizalicu kupiti, pneumatsku ili hidrauličnu... 

Trenutno se dvoumim izmedju ove dve u radnji koja postoji u mom gradu:

Pneumatska... https://masterprofi.rs/proizvod/pneumatska-dizalica-za-kola-sa-3-jastuka/ 

Hidraulična... https://masterprofi.rs/proizvod/niskonoseca-dizalica-3-tone-sa-dva-klipa/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova pneumatska ne izgleda loše, ali ne znam kakve su u praksi, odnosno trajnost istih, ali zanimljiva je. Ova druga hidraulična je krokodil dizalica, osobno imam klasičnu malu vertikalnu hidrauličnu do 2T i Renault dizalicu, zakon je i sa njima odrađujem dizanje, zajedno sa ovom hidrauličnom. Savjet, a ne znam što, jer obje ne koristim, ali obavezno kod podizanja nabaviti ovakve drvene klocne, tako da ih odmah podbacuješ ispod kod podizanja, ne vjeruj ni jednoj, one stalke ne koristim jer im je ploha premala pa radije drvo uzmem, a pošto imam kanal, on mi sam odrađuje 90% radova bez korištenja dizalice.

dsc_0012gqkzx1ekwe.jpg

dsc_0020kmjhg.jpg

dsc_0058t5j5u.jpg

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Vam na komentaru. Odlučio sam se za hidrauličnu i kupio je juče. Nju sam uzeo iz razloga praktičnosti jer za pneumatsku treba da prinesem kompresor, razvučem crevo... Mana ove pneumatske dizalice je njena težina, kvalitet deluje dobro za tu cenu. Plus sam dobio godinu dana garancije na klipove (ima dva klipa). 

Vi se baš dobro obezbedite, i hvala na tom savetu, videću i ja da nađem neku sličnu dizalicu da je koristim uz ovu, mada koristim one drzače (tronošce) iz Lidla, ali dodatna zastita nije na odmet. 

🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa, uvijek na pomoći kad mogu. :) E da, onda joj je praktičnost u minusu, jer mada imam mali kompresor u garaži više volim ili vitlo ili hidro za podizanje, tako da si dobro uzeo, a za povremene radove će poslužiti.

Ovako sam dizao prednji kraj kada sam prvi puta skidao kotače, sada podižem na ovaj veliki vijak tako da zaštitu (body) od podvozja ne oštećujem, pitao Ivu i on kaže da može, pa eto, tu ga možeš podizati kada je prednji kraj u pitanju, stražnji dio podižem na spoju poprečne grede, tu ti je najbolje, staviš isto ovakve drvene podloške i diži, sretno sa radovima.

dsc_0012gqkzx1ekwe.jpg

246hjoim.jpg

Edited by <TDI>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala još jednom gospodine Christiane, znači svaki savet, posebno slike za tačke na kojema auto može da se podigne ili osloni 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve pet, inače, lijepa je dizalica i neka te služi.

Niskonose-a-dizalica-3-tone-sa-dva-klipa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nazad kod mosta treba pazit jer most radi pa ako se npr skida amortizer il opruga... neće završit na dobro :) Ako paziš body....može se stavit deblji sloj krpe il neznam....komad starog auto tapita....   Ovo naprijed da...tu prakticiram sve ....od mk1 na dalje... Mk5 ima alu most pa tu nezelim istrazivat kakav je :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1