Juricavz 0 Posted April 5, 2024 Pozdrav ekipa, zeza me tiguan , auto kupljen nov, sad na 87 000km, već par puta mi se upalila check engine lampica , u servisi vele da je dpf, to ponište valjda regeneriraju i opet je ok. evo jučer ista priča, lampica se upalila, kad sam ugasio auto ventilator vrti i ne staje, otišao napunit ful tank i provozat se na višim obrtajima al i dalje nema pomaka.. auto normalno vuče, samo me J..e ta lampica.. ako je stvarno do dpf-a možda radim nešto krivo ,( može biti bilo kaj..) termin za servis je 15.4. dali trebam biti zabrinut. većinom radim kratke relacije poso-kuća.. hvala Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted April 5, 2024 Za kratke relacije se kupuje benzinac dpf je problem vlasnika i nacina voznje taj auto nije namjenjen da se vozi na kratko i gotovo. Share this post Link to post Share on other sites
MateV 38 Posted April 5, 2024 Da, gradska voznja je problem za bilo kakvog dizela a pogotovo za novog dizela s dpf-om. Kad su ti to na servisu radili force regeneraciju i koliko kilometara dnevno radiš? Inače kad vidiš da on sam radi regeneraciju (okretaji u leru se dignu na 1000) nemoj ga gasit nego ga pusti dok ne završi. Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 7 Posted April 11, 2024 On 05. 04. 2024. at 9:04, Juricavz said: Pozdrav ekipa, zeza me tiguan , auto kupljen nov, sad na 87 000km, već par puta mi se upalila check engine lampica , u servisi vele da je dpf, to ponište valjda regeneriraju i opet je ok. evo jučer ista priča, lampica se upalila, kad sam ugasio auto ventilator vrti i ne staje, otišao napunit ful tank i provozat se na višim obrtajima al i dalje nema pomaka.. auto normalno vuče, samo me J..e ta lampica.. ako je stvarno do dpf-a možda radim nešto krivo ,( može biti bilo kaj..) termin za servis je 15.4. dali trebam biti zabrinut. većinom radim kratke relacije poso-kuća.. hvala Provjeri jel čađav auspuh iznutra na izlazu, ako jeste problem je u egr i dpf, a check engine lampica može biti i od dizni Share this post Link to post Share on other sites