1 1
Mopar

Passat 1.8i '90 problem sa radom na beznin

Recommended Posts

Pozdrav, imam passat iz 90. 1.8i sa plinom. Olin mu uvlavnom radi dobro nemqm zamjerke a problem je u radu sa benzinom. Stalno trokira, jedva jedvice upali i suklja crni dim zada. Cak sam stavia i drugi monopoint i ista stvar. Kad otvorim cep od ulja ulje mu mirise na benzin. I sta je najgore par mehanicara ne zna rijesit problem ili im se neda. Pa ima li ko kakvu ideju? Smatram da je to jednostavan motor i da ne bi triba bit problem dovest ga u red.

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne razumijem se baš u takve stvari, tu bi kolega Autofreak mogao puno bolje znat. Po meni ovako na slijepo vuče na karike i da je spreman za generalku. Koliko km ima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima skoro 700 000 hahahah ...al opet cu rec, na plin radi perfektno...potrosnja mu je normalna...trosi vrlo malo ulja tipa 0.8l ili 1l na 10 000km...sve ok samo taj rad na benzin je ajme...nekad prije par godina je ima isti problem sa potpuno istim simptomima pa mu je jedan mehanicar stavia drugi monopoint i ECU motora i to je rjesilo problem na nekih godinu dana i onda se postupno vratilo opet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lambda sonda. Imao isti problem na jednom G3 1.8.

Ulje ti smrdi na benzin jer se motor naliva benzinom koji ne može da sagori i sve završi u karteru.

 

Uzmi Swag lambdu oko 40e košta i odlično završava posao.

 

Inače ta km je ništa za taj motor, ovaj G3 je imao 500 000km, išao je kao metak, sipao mu Castrol 5w30, nije kapi trošio. Novi vlasnik takođe prezadovoljan.

 

Mada se vožnja auta sa tim motorom ne isplati bez plina, jer mu je potrošnja ogromna.

 

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok pokusat cu sa lambdom. Ja sam ga kupio saboko 500 000km i prisa skoro 200k sa njim...uvik je na plin trosi oko 10-11 litara a nekad prije kad bi ga vozio na benzin bilo je oko 8-9. Stavljam aral 10w40 i me trosi nista ulja od kako sam mu prominio gumice ventila prije nekog vrimena. Hvala na savjetu javim rezultate 😁

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1