4 4
Nebojsa

Pomoc oko OBD eleven

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Planiram neko vreme da kupim OBD eleven, pa me zamima konkretno oko problema koji imam sada na golfu 7, pokvario mi se senzor kise i osvetljenja koji se nalazi na soferci. Planiram sam da ga promenim pa me zanima da li ce mi traziti da se kodira ili kalibrise, i da li moze da se odradi to preko OBD elevena i kako?

Hvala unapred

Obd11 je bacen novac. Bolje uzeti kopiju vcds...
Naravno da je potrebno kodirati novi uredjaj. Ako nisi nikad. Nemoj ni pokusavati.

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Pa mozda je bolje ako se bavis tim stvarima, ali za laike kao sto sam ja verovatno je bolji obd eleven koji ima sve slikovito i resava neka stvari jednim klikom.

Zamisli mene koji nema pojma da uzme vcdc..

Nasjeo si na reklamu. Nema tako nikkavih slika. Znaci isto imas hex dec kodiranje i moras znati njemacki. Ono sto imas na obd 11 debili litvanski napravili da muzu novac. Plati adapter. I onda sve one prečice sto su sakupili po netu sto su ljudi odradili oni uzeli i napravili prečice i jos solidno naplate.

Moj ti je savet odvezi nekom ko zna. Da ne bude skuplja pita od tepsije.. A vrlo cesto zna da bude...

Obd eleven je skroz ok.
Ima dosta tih one-click adaptacija, koje se plaćaju, a možeš i sam kodirati

Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk

Možeš sam kodirati s obd11 ako imaš pro licencu.
Meni taman istekle 2g.

Za aute novije od 2020. nemaš mogućnosti s vcds-om jer ti ne prepoznaje module.
I onda se prebaciš na obd11 ako ne zarađuješ kodiranjem

A izvini kako ja 2022 godiste auta kodiram sa vcds? Ako moze da mi pojasnis :)

Takodje me zanima zasto recimo obd11 vidi neke greske na autu koje ne vide odis i vcds? Ja kad god zakacim auto sa obd11 imam gresku lijevog retrovizora da motor ne radi. A meni uredno sklapa i radi i pomenute 2 dijagnostike ne vide gresku. Obd11 vidi recimo novi firmwere za pojedine module a odis kaze da nema da je zadnji na modulu. Tako da sve je receno. Fina je to igračkica ali nista posebno. I naravno ima dabse skine krekovana apk i radi ultimate full.

Koji točno auto? Koja točno verzija VCDS-a?

Kako zaobilaziš SFD? Tokene nabavljaš gdje?

Žica je žica - to se slažem ali neke stvari jednostavno više ne rade.

OBD11 koristim od 2019. od kada mi VCDS na tada novom Tiguanu nije mogao kodirati skoro ništa. Tada sam krajem 2019.g. kupio OBD11 i licencu a prodao VCDS jer mi je bio neuporabljiv.

Pa malo procitaj. Da je izasla nova verzija vcds. Koja radi od 2019 pa na ovamo. Problem sa sfd takodje ima i obd11.

Kao sto rekoh imam 3 alata. Obd11 obicno smece. Da se djeca igraju. Kredite ne plaćam ni ti mi pada napamet. Sve postoji na internetu sto se tice kodiranja modula, carobni Google.

Misliš vcds hex v2?

Kredite niti ja ne plaćam.

OBD11 nema problem sa SFD-om i jedini je (ne VW) alat koji ima riješen SFD direktno sa VW.

Kako ti rješavaš stvari sa SFD-om? Čitao sam da se može SFD token generirati putem nekih drugih alata ali nisam nikada našao informaciju kojih.

btw. nis napisao koji konkretno auto 2022.g. i koja verzija vcds-a? I nisi napisao da li krekani obd11 ili službeni...

Edited by kosi

Obd11 ne radi na autima od 2022 pa novije. Bar nije radio.

Po tebi ispade da je obd11 bolji od odis?
Vcds hex v2 da orginalni. Sa zadnjim softverom. Nisam naisao na problem.

Koja je razlika izmedju krekovanog i oficijalnog obd11 softvera. Sem sto su otključane svr opcije...

Moja oba auta doma su 2023.g. i obd11 radi normalno na oba.

Nikada nisam rekao da je obd11 bolji od bilo čega nego ti tvrdiš da je to igračka što nije točno.

Razlika krekani i službeni... za početak na krekanom sigurno ne radi SFD jer mora kontaktirati VW servere za autorizaciju.

btw. nisi napisao koji auto točno i nisi napisao kako rješavaš SFD

Edited by kosi
.

Kodiaq superb octavia audi a4 default_smile.png eto nabrojao sam. Ako treba ima jos default_smile.png

Cak i CARISTA moze da odradi.

Kako da proverim da li je originalan kabal za vcds? I gde mu se nalazi serijski broj?

Ovo je kabal. Jel moze pomoc ako je uopste napraviti razliku od originala?

Screenshot_20241128_200325_Samsung Internet.jpg

Kodiaq superb octavia audi a4 default_smile.png eto nabrojao sam. Ako treba ima jos default_smile.png

Cak i CARISTA moze da odradi.

Pita te kako rješavaš sfd a to ignoriraš

Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk

Advokat? Ne rjesavam. Radi normalno!

Sto se tice orginala, imas u opcijama about serijski broj. Posalje se Ross-tech i oni jave :)
Nema drugi način

Послато са PGT-N19 помоћу Тапатока

Advokat? Ne rjesavam. Radi normalno!

Sto se tice orginala, imas u opcijama about serijski broj. Posalje se Ross-tech i oni jave default_smile.png
Nema drugi način

Послато са PGT-N19 помоћу Тапатока

Što znači radi normalno?
Kakva si kodiranja konkretno radio na tim novijim autima?

Možda se vratim i na hex v2 ali me zanima što sve može...

Javili mi da nije original :)

Pa dal se isplati uzeti kopiju, i da li se moze kodirari sa njom?

Mislim...jel ovi ljudi sto postavljaju na youtubeu video kako rade svasta na vcds-u rade na kopijama ili originalu 😁

Kopija radi posao. Pogotovo za vozila prije 2020. Imas na onom bugarskom sajtu da kupis. Verzija koja se moze i nadograditi.

Upravo kupio od sklad-a hex v2 verziju 109€ + poštarina 8€.

Da vidimo što ona može 😀

btw. prije cca 3g. smo se nešto mailali pa mi je sada za SFD napisao...

No changes about SFD.

Some online services offer tokens for SFD unlocking.

@Pedja83 daj napiši kakva kodiranja si radio na autima novijima od 2020.

Jel si to uzeo samo kabal 109e ili i softver placas? Vidim da na zvanicnom sajtu moze da se skine softver 24.7

Ovaj kabal sto trebam da uzmem je 23.3.1, jel on moze da radi sa verzijom softvera 24.7?

Kada kupiš kabel od sklad-a imaš softver i update s njihovih servera. Koristio sam njihov vcds od cca 2015. i svakih par mjeseci je bio update. Normalno možeš na internet...

Dobiješ kabel (možda je bio i cd kada sam kupio cca 2015.g.) a softver skineš s poveznice koju ti daju i updateaš.

btw. nisam niti išao na web jer ne znam ćirilicu a prevoditelj mi je bio čudan nego sam ga direktno pitao na mail (na engleskom:)) i poslao mi upute, platio paypalom i sada čekam

Edited by kosi
dodao btw.

Sa SKLAD66 dobijes kabel i krekanu verziju koja se online update-a kao da je original. Trenutno je aktualna 24.7.1 krekana verzija. Kad izadje nesto novije od VCDS, oni krekaju za koji dan/tjedan i preko updatea se povuce nova krekana verzija.

Ono što Pedja83 ne želi priznati i adresirati je da VCDS podržava SFD samo ako negdje sa strane dobijes unlock token. To što njemu to ne treba je nebitno, činjenica je da VCDS to ne podržava automatski kao što to radi OBD11. I dalje je VCDS bolji po meni.

Otkljucao VIM, urban joke, mjenjao na VC podloge. Otkljucao opcije poputkad pada kisa da zatvori prozore siber i sl. Virtuel pedala, personalizacija, itd

Sa SKLAD66 dobijes kabel i krekanu verziju koja se online update-a kao da je original. Trenutno je aktualna 24.7.1 krekana verzija. Kad izadje nesto novije od VCDS, oni krekaju za koji dan/tjedan i preko updatea se povuce nova krekana verzija.

Ono što Pedja83 ne želi priznati i adresirati je da VCDS podržava SFD samo ako negdje sa strane dobijes unlock token. To što njemu to ne treba je nebitno, činjenica je da VCDS to ne podržava automatski kao što to radi OBD11. I dalje je VCDS bolji po meni.
Ajd mi samo reci sta trebas raditi :) pa konkretno sfd trebas :)

Aj jedno tehnicko pitanje,

Kupim ovaj kabal i ima disk sa njim ali ja nemam za cd na lap topu. Jel mogu samo da prekopiram fajlove na USB i da pokrenem instalaciju ili mora iso fajl da se pravi?

Edited by Nebojsa
  • Like 1

4 4