2 2
LukaS2604

Ugradnja el podizaca

Recommended Posts

Pozdrav ima li tko shemu spoja za ugradnju el podizaca stakala za golfa 4 3 vrata? Nabavio sam sve sto mi je potrebno jedino nemogu naci shemu spojeva ili ti ga dijagram da to sve pospajam🙂 svaka pomoc je dobrodosla!

Evo ti komplet shema za golfa i boru, to sam sebi skinuo pdf sa VW erWin portala:

https://drive.google.com/file/d/19ha6dxfHYSf1LMj2BJau9wGPWEueQ5V6/view?usp=drive_link

Tebe zanima Convenience system, počinje na str. 228.

Imaj u vidu da moraš zamijenit i modul ispod volana, sada ti je central locking, a trebaš ga zamijenit za central convenience. Bila je razlika u njima, ovisno s kojeg godišta si skinuo te module (do 2001. će bit 1J0 959 799 AH, a 2002. na novije će bit 1C0 959 799 B). Moraš pazit i da su ti motori prozora za isti sistem (kataloški 1J0 ili 1C0). Oni se povezuju na modul ispod volana preko can busa. Već ćeš imat i više nego dovoljno žica za to provest, ali za can bus ne smiju ić obične žice, nego mora bit parica, znači zapletene žice. Možeš povadit stare pa ih zaplest, ili možeš iskoristit paricu iz UTP kabela pa imaš već zapletene žice, samo pripazi da je mekana a ne kruta žica unutra.

Nisam siguran ako su one sheme gore za 1J0 ili 1C0 sistem, ali jedina razlika je u tome kako se spaja taj centralni modul ispod volana. Moduli vrata se jednako spajaju. Ova shema dole ti je ako mijenjaš sistem sa 1J0 na 1C0, ali mislim da će ti svejedno bit od pomoći.

MPeuWQ8.jpeg

Ako imaš kakvih dodatnih pitanja kad kreneš radit javi, smislit ćemo nešto.

• Like 1

Ma ne mislim komplet ugradivat mislim samo tipke i motorice pospajat posebno za prednja 2 vrata a iza cu ostaviti kurblice

Isto ti je za odraditi... Svaka cast Mate

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

• Like 1

Znaci i za ugradnu posebno samo motorica za el podizace isto cu morat spajat posebno na modul ili mogu spojiti sam ovak na nest drugo bez nekih preinaka

Motorici ti nece radit zasebno. Moraš stavit i centralni modul. Problem je u tome sta se motorici spajaju na stalnih 12V, a preko can busa, odnosno tog modula dobivaju signal za kontakt. Jer prozori rade samo pod kontaktom. Ovako ti se moduli nikako nece probudit iz spavanja pa nece ni radit. Ako bas hoces napravit budževinu od toga možeš stavit i taj modul, a zadrzat svoj stari za cent. zaključavanje.

Ako imas petora vrata mislim da moraš i zadnja prebacit, jer taj modul ne može upravljat bravom vrata direktno, kao što to može cent. locking. A i ne sjećam se da sam ikad vidio golfa koji ima samo prednje el. podizače. Eventualno da onda iz zadnjih vrata izbaciš i cent. zaključavanje, znači da ih moraš ručno otvarat.

Ako već stavljaš convenience modul, onda ti je dosta lako za ubacit i daljinsko unutra, ali to ti nije pod obavezno. Samo moraš na modul dodat antenu i kupit ključeve.

• Like 1

Trenutno su spojeni i rade motorici i nakon nekog vremena sam stanu radit i moram ponovno ugasit i upalit auto i rade opet 

To je to što ti kažem. Cent. modul im ne daje signal da je upaljen kontakt pa odu spavat.

• Like 1

Se moze mozda nekako taj kak taj "kontakt" spojit na stalnu struju i mislim ih odvojit posebno na neki kontakt koji nije stalan

Taj signal im dolazi preko can busa, ne postoji žica koju možeš negdje spojit. Kažem ti da ti fali modul. Znam da to nije odgovor koji si očekivao, al potrudi se i napravi to kako spada.

Imas li neki video il nesto kao pomoc oko snalazenja spajanja ccm-a

Ovdje imas nesto opcenitoga i ono sto sam ti ja rekao: https://www.myturbodiesel.com/threads/retrofitting-electric-widows-to-the-mk4-golf.12351/

Sheme sam ti stavio u prvom odgovoru. Prouci malo, a ako imas neko detaljno pitanje, slobodno pitaj. Što se tiče struje mislim da ti je najjednostavnije sve to povadit iz nekog auta na otpadu.

Koje godište je auto? I poslikaj to šta imaš i kako si pospajao.

• Like 1

2 2