0
Guest kloopy

Stabilnost Variant

Recommended Posts

Guest kloopy

Bok,

 

Vozim Golfa IV Variant 2002 TDI.

Zadovoljan sam robusno??ću, potro??njom, pouzdano??ću.

Malo mi smeta nedostatak opreme kakva se sreijski mo??e naći kod konkurencije u klasi zadnjih 2-4 godina (Peugeot, Renault, Toyota). Pogotovo mi fali ESP.

Druga stvar koja me čak brine je stabilnost zadnjeg kraja koja me već iznevjerila ove zime na autocesti u Srbiji na -7C. Tad sam proklizao na poledici sa oko 120 i vi??e nije bilo ispravljanja. Kao da je cijeli zadnji kraj prooscilirao. Dobro sam pro??ao oče??av??i ogradu i zavr??iv??i u njivi. :(

Slično iskustvo imao sam na treningu sigurne vo??nje na Hungaroringu, ali ovaj put s ljetnim gumama. Auto nije preko 70 m mogao stati sa ulaznom brzinom od 35 km/h, a kod vje??be izmicanja zadnjeg kraja, jako ga je bilo te??ko ispraviti. Samo bi zarotirao kao da mu je centar mase visoko i otraga postavljen.

 

Zanima me da li ima korisnika iste karoserije i da li su imali slična zapa??anja? Mo??da i ne bih trebao svaliti bilo kakvu krivnju na auto, već i na svoj stil vo??nje, uvjete ili stanje guma (ljetne Continental, zimske Dunlopp).

Svejedno, volio bih čuti jo?? koje mi??ljenje ili iskustva. :rolleyes:

 

Hvala,

 

Kruno

Share this post


Link to post
Share on other sites

stavi vreću cementa u gepek! ili učvrsti iza dva mala betonska bloka!! :P:P:P

??ala mala...iskreno nemam pojma, trebao bi otići u neki dobar servis ili se posavjetovati sa nekim rally vozačem :D ....čudno mi je jedino da ima?? toliki zaustavni put....pitanje recimo malo sa??eto, jer nisi naveo dimenzije guma, tj. kotača, stil vo??nje...pa ti neko ovdje mo??e dati savjet. ne??to slično ti je bilo i sa renaultom 19 od moga starog, mjenjao je zadnje amortizere, a ovi u servisu nisu sku??ili da je tvornički bio spu??ten, pa su mu stavili za običnu 19, auto je bio udobniji ??to se tiče zadnjeg kraja, ali je letao okolo u svakom zavoju, kao da je odskakao od ceste, kad je stavio koje treba, auto je opet le??ao k'o zmija. :D ...najbolje da nađe?? nekoga ko se fakat ku??i.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0