4 4
lageros-zg

Ležajevi / Natezači / Pumpe Vode ...

Recommended Posts

Poštovani!

 

Kao što sam već u predstavljanju spomenuo, ovim putem pokušavam ostvariti kontakt sa svima Vama, te Vam ponuditi naš prodajni asortiman.

 

Tvrtka Lageros d.o.o. na asortiman proizvoda sa stanja članovima foruma daje:

- gotovinski popust do 20% ili više ukoliko je u pitanju veći iznos iznad 1000 Kn

- na kartice do 10%.

- Loctite program do 10% ili više ovisno o količini i krajnjem iznosu.

 

Za članove kluba (uz predočenje iskaznice):

- popust je do 25% već od 600,00 Kn (netto) pa na više za gotovinsko plaćanje

- odnosno do 15% na Loctite ukoliko je kupljen u onom iznosu iznad.

- neke akcije/promocije će se odnositi samo na registrirane članove kluba, ovisno o nekim specifičnim potrebama i upitima

- registrirani članovi kluba će imati veće pogodnosti pri kupnji traženoga.

 

Napomena: robu možemo slati i poštom pouzećem (obična poštarina je 30,00 Kn, dok HPekspres ovisi od 50,00 Kn minimalno do čak 100,00 Kn)

 

 

Prodajni asortiman:

1. Ležajevi za automobile, kamione, motore, skutere, rolere, skatere,

i razna široka industrija (za kotače, alternatore, klima uređaje, radilice, diferencijale, pumpe vode, amortizera .... i kamo god sve idu ležajevi)

2. Natezači - pogonskog remenja (+ i remenje na upit) - uglavnom za osobna vozila, no ima nešto i za teretni program

3. Pumpe vode - osobni program

4. Simerinzi - također za sve kao što je i gore navedeno pod ležajevi

5. LOCTITE - razna brtvila (diht mase), ljepila (npr kad vam ležaj dobije lufta u kućištu ili na osovini pa ga treba zaljepiti), sprejevi (npr odvijač sprejevi, masti u spreju...), sredstva za čišćenje .... i još puno toga

6. SEGER osigurači

7. Masti - za podmazivanje ležajeva i sličnih aplikacija

8. itd od remenja, lanaca ...

 

Proizvođači:

SKF, CORTECO, NACHI, LOCTITE, NTN, KOYO, SNR, CODEX, FAG, INA... uglavnom, sve se da nabaviti

 

 

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju

 

 

Kontakt podaci:

 

 

POSLOVNA JEDINICA ZAGREB

Brozova 12 (Ivana Broza), 10000 Zagreb,

Telefon:01/363-4-387 ;01/366-7-667

E-mail: lageros1@lageros.hr

Edited by lageros-zg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde super. Ja sam vas jednom zvao i trazio L17 lezajeve od SKF-a i receno mi je da cete mi se javiti ali nisam jos dobio odgovor na upit. Nadam se da ces to ispravit :palci :palci :palci

Share this post


Link to post
Share on other sites

USKORO (namjeravamo uvesti novi program - filtere: zraka, ulja, goriva, klime) Marka: ALCO Filters http://www.alcofilters.com/default_en.aspx

 

Prije nego li uopće krenemo sa time, volio bih sa Vama podijeliti neka iskustva i koliko uopće ima potreba za takvim asortimanom, te na koji segment kod VW vozila da se najviše obrati pozornost, tako da uvijek ima na zalihi ono što treba.

 

Cijene su u izradi i nekoliko čimbenika ovisi o tome hoće li to biti netto cijene na koje se neće davati popusti ili će biti minimalno dignute pa će se moći dati 10% popusta ili ih dići normalno i onda davati popust od 20%.

 

U svakom slučaju, za sada toliko vezano za filtere, a uskoro ću vam ovdje staviti link na SKF stranicu online kataloga gdje ćete i sami moći u bilo koje doba dana i noći pogledati što ide na vaše vozilo od ležajeva kotača, natezača, pumpi vode i još toga... u svakom slučaju, zanimljiv katalog :palci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako sam malo više gore spomenuo, evo online SKF katalog u kojem možete provjeriti i pogledati što sve SKF ima u ponudi za Vašeg metalnog ljubimca i ukoliko Vam nisam odmah pri ruci (online), možete pokušati sami detektirati i pronaći traženu oznaku.

Naravno, neće to biti baš mačji kašalj, ali vjerujem da će se neki od Vas malo poigrati sa ovim katalogom i vidjeti što sve on pruža, a isto tako imajte negdje pri ruci i knjižicu vozila, ukoliko će trebati još nekih dodatnih podataka prilikom detekcije traženog proizvoda, jer neka vozila su na prijelaznoj godini ili od-do određenog broja šasije itd...

 

Pa, uživajte :palci (da Vam olakšam kada se otvori stranica, krenete na prvi link gore lijevo - "CAR TO KIT" - ukoliko je za osobno vozilo)

 

http://compass2.vsm.skf.temp.pi.se/Index_C...;language=en-GB

 

P.S. Ukoliko imate kakvih pitanja ili se ne možete snaći u katalogu, slobodno pitajte, rado Vam stojim na raspolaganju :mah

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ajde super. Ja sam vas jednom zvao i trazio L17 lezajeve od SKF-a i receno mi je da cete mi se javiti ali nisam jos dobio odgovor na upit. Nadam se da ces to ispravit :palci :palci :palci

 

 

joj joj pa još nii složio tomosakija... :respekt:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

AKCIJA!

 

Kako je sve toplije vrijeme, a danas gotovo svaki auto ima klimu, pa tako i mogući razvoj gljivica u sistemu, te tako stvaranja neugodnog mirisa u kabini, predlažem akciju za LOCTITEov HYGIENE SPRAY - dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju klima-uređaja, unutrašnjosti automobila te stambenih i radnih prostora.

 

U prilogu niže se nalazi LOCTITE dopis i precizniji opis ovoga proizvoda.

 

Akcijska cijena je: 62,00 Kn

 

i521152_hygienspraylageros.jpg

 

http://img35.imageshack.us/img35/8923/hygienspraylageros.jpg (klikni za pogled na info letak proizvoda)

 

Svakako je bitno napomenuti da to nije "magični" sprej koji će napraviti "servis" ukoliko je klima već dobro nakupljena svim i svačim, on će trenutno ublažiti zatečeno stanje, no ukoliko je klima u redu i nije joj potreban veći mehanički zahvat majstora, tada ovaj sprej sprječava da do takvih stvari dođe.

Inače, dobro bi bilo da se minimalno jednom godišnje "pospreja" auto i to bi trebalo sprječavati daljnje širenje gljivica, bakterija i virusa. To bi bilo dobro činiti onda kada počinje "sezona", pogotovo toplih dana, ali kako danas klime rade gotovo stalno, onda se može i nakon "vrućih" dana još jednom, prije zime recimo, kada su prozori većinom zatvoreni.

 

 

OVA AKCIJA VRIJEDI 10 DANA, i počinje 08.06.2009.!!!!!! Do tada molim sve zainteresirane da se jave, te da odvojimo i rezerviramo proizvod. Hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zbog mnogih upita kako se koristi ovaj sprej evo malo o tome:

 

Uspješno uništava razne vrste bakterija, gljivica i virusa, a neugodan miris zamjenjuje svježim mirisom mentola i eukaliptusa.

 

1.Čišćenje klima-uređaja u automobilu:

 

Dobro protresti limenku, upaliti motor automobila, uključiti klima uređaj (ventilatore namjestiti na maksimum) te uključiti recirkulaciju zraka u kabini (dakle, nikako ostaviti uključen dotok zraka izvana). Čvrsto pritisnuti gumb na vrhu limenke dok ne propadne. Limenka će se tako početi automatski prazniti. Postaviti limenku okomito na pod, u sredinu između prednjihi i stražnjih sjedala (oko mjenjača gdje ima mjesta i gdje može samostalno čvrsto stajati), izaći iz automobila i čvrsto zatvoriti vrata (i prozori moraju biti zatvoreni do kraja). Ostaviti proizvod da djeluje 15-20 min. Nakon tretmana otvoriti sva vrata i prozračiti automobil.

Iz iskustva, dobro je prozračiti nekih 15-ak minuta, jer nikako nije dobro odmah sjesti u automobil i voziti pod tako jakim mirisima.

 

NAPOMENA: Ukoliko se nakon par dana ponovno pojavi neugodan miris, tada je potrebno otići na mehanički servis, gdje se sve rastavlja i mehanički odstranjuju nakupine gljivica i bakterija. Nakon takovg zahvata se preporuča minimalno jednom godišnje korištenje ovoga spreja radi sprječavanja opet sličnih nakupina, a i skupog servisa. Ovisno o korištenju klima-uređaja, može se koristiti i dva puta godišnje, pred ljeto i vrućine, te pred zimu i hladnoću, kada se opet vrlo često koristi klima-uređaj.

 

2.Čišćenje zraka na javnim i radnim mjestima, te unutrašnjosti brodova ili vikendica (gdje je ustajao zrak i rijetki su posjeti)

 

Dobro protresti limenku. Lagano pritisnuti gumb na vrhu limenke (da ne propadnje do kraja, jer onda automatski izlazi cijeli sadržaj, kao što to mora biti za automobile) i poprskati po sredini prostorije i/ili na nekoliko mjesta na svakih 3-4 m ovisno o veličini prostorije. Svakako je dobro poprskati i kutove u prostorijama koje se ne koriste tako često kroz godinu, pa se tamo često nakupljaju razne bakterije i gljivice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
joj joj pa još nii složio tomosakija... :respekt:rolleyes:

 

Ha ha. Otisle pare u sobicu i robicu... :da :da :da

Share this post


Link to post
Share on other sites

ODOH NA GODIŠNJI :vozi

 

Dakle, kao što i sam naslov kaže, idem i neće me biti do polovice 7-og mjeseca.

Iako će firma raditi, ovaj dio što odrađujem sa svima Vama je zapravo moj dio koji pratim i vodim, pa će drugima biti teže pratiti Vaše potrebe, no, nadam se da dok me neće biti, neće biti nekih većih kvarova :).

 

Uglavnom, 2 tjedna i nije tako dugo, pa se ubrzo opet vidimo (a možda i ranije ako budu kakvi problemi)

 

POZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ :mah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ekipi!

 

Evo, ljeto i godišnji su već pri kraju i nadam se da ste se dobro odmorili i proveli se kako ste i donekle zamišljali.

Svakako se nadam da niste imali neke probleme sa svojim metalnim ljubimcima i da su vas bez problema odveli od točke A do drugih točaka i natrag u točku A cool.gif

 

S obzirom da sam u već par navrata ranije govorio o nekim grupnim kupovinama, sada, nekoliko tjedana prije nego li će mi ići narudžba za "posebne potrebe" (dakle, sve ono što nije vezano za ležajeve), želim Vam već sada lagano "baciti bubu u uho" da ako imate potrebe za nekim većim servisima ili nekim skupljim stvarima, slobodno se javite i recite što Vam sve možda treba, a ja ću vam odgovoriti koliko bi Vas sve to koštalo.

 

Pokušao sam izraditi neke "kartice" za određena vozila, ali kada sam se uhvatio tog posla, vidio sam da to baš i nije tako lako, odnosno čitljivo i svi bi se bunili sa onime što bi pisalo unutra i opet ne bi znali što vam treba.

 

Stoga, tko god od vas ima potrebe za ovime što sam pisao, pošaljite mi na privatnu poruku ili email točne podatke za Vaš auto (model, godina, kubikaža, br. šasije (i motora ako imate) i sve što god je korisno od podataka, tako da vam precizno mogu napraviti info ponudu. I naravno, napišite što vam sve treba, tako da izbacim sve druge suvišne stvari koje bi bile od viška i samo bi smetale. Isto tako, bilo bi dobro da napišete i svoj broj telefona, tako da ukoliko mi bude potrebno još nešto od podataka, da Vas mogu nazvati.

 

Dakle, ono što možete pitati i naručiti je:

 

LEŽAJEVI [sKF, SNR, FAG]

NATEZAČI I KLIZAČI POGONSKOG REMENJA [sKF, INA, SNR, HUTCHINSON, FEBI BILSTEIN]

ZUPČASTO I KANALNO REMENJE [GATES, HUTCHINSON i SKF-samo kanalno)

REMENICE ALTERNATORA [iNA, SNR, HUTCHINSON]

PUMPE VODE [sKF, AQUAPLUS]

KOČIONI SISTEMI (diskovi, doboši, pločice, pakne) [ATE, BREMBO-samo diskovi i doboši]

SETOVI KVAČILA [LUK, VALEO]

SIMERINZI [CORTECO, ELRING, VICTOR REINZ]

FILTERI-zraka, ulja, goriva, kabine [ALCO, MANN FILTER, FILTRON, KNECHT]

PODVOZJE-spone/vilice, seleni, kugle, krajnici, stabilizatori, homokinetički, poluosovine, manžete [TRW, FEBI BILSTEIN, SASIC, SKF, GKN-LÖBRO]

LJEPILA, BRTVILA, DIHT MASE, SREDSTVA ZA ČIŠČENJE I ODMAŠČIVANJE, ZAŠTITA POVRŠINA/PODVOZJA [LOCTITE & TEROSON]

PODIZAČI PROZORA I RAZNI PREKIDAČI I RUČICE [MAGNETI MARELLI I VALEO]

BRISAČI [VALEO]

 

Dakle, ima toga tu dosta, a možda sam nešto i propustio reći, no vi slobodno pitajte što god trebate, a ja ću vam odgovoriti kako stvari stoje i koštaju.

 

Ono što je bitno napomenuti, dakle, za grupnu narudžbu, to je da minimalan iznos grupe mora biti 15.000 Kn i mora se platiti unaprijed, jer se naručuje direktno iz uvoza posebno samo za vaše potrebe.

Naravno da taj iznos i nije baš tako mali, ali kada se skupi vas nekoliko i još ako treba neke skupe stvari, to se brzo nakupi, ali i svakako će biti vama kao krajnjem korisniku povoljnije.

 

Još je bitno i to da članovi sa klupskom iskaznicom imaju 5% povoljniju kupnju u odnosu na članove foruma bez iskaznice, a oni koji će imati iznose veće od 3000 Kn, dobit će još 3% popusta.

 

Sve ovo se odnosi na plaćanje gotovinom.

 

Ovakve akcije sam planirao da budu 2-3 puta u mjesecu, no za početak ćemo ići kako bude bilo, a možda kasnije, ako ovo uopće bude došlo na plodno tlo, bude već prilagođavnja i slično.

 

Eto, za sada toliko, pa vidite da li uopće imate kakvih potreba po tom pitanju i ako da, slobodno se javite.

 

Možete ovdje na private ili na email ili direktno na telefon.

 

Lijep pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

NOVO U PONUDI!

 

S obzirom da još uvijek ima vozila starijih godišta na našim cestama i vrlo su često za njih vrlo skupi popravci, odnosno rezervni dijelovi, što se tiče ležajeva kotača, nabavili smo jeftine ležajeve, a koji nisu dno ponude po kvaliteti, već su testirani i atestirani, te su sukladni propisanim uvjetima.

 

Radi se o ležajevima kotača za modele VW koncerna (VW, AUDI, ŠKODA, SEAT):

VW - Golf I, II, III, IV (prednji kotači)

AUDI - 80, 90, 100, 200, A3

SEAT - Cordoba I, Ibiza I, II, III, Inca, Leon I, Malaga, Ronda, Toledo I, II

ŠKODA - Favorit, Felicia, Octavia I

 

Ovo su dimenzije, te maloprodajne cijene (u zagradi je komparacija sa SKF-om):

 

Za prednje kotače:

34x64x37 - 76,26 Kn/kom (SKF = 172,99 Kn/kom, odnosno 138,39 Kn/kom sa popustom)

35x68x37 - 81,18 Kn/kom (SKF = 207,27 Kn/kom, odnosno 165,82 Kn/kom sa popustom)

39/41x75x37 - 102,09 Kn/kom (SKF = 281,33 Kn/kom, odnosno 225,06 Kn/kom sa popustom)

40x72x37 - 86,10 Kn/kom (SKF = 175,88 Kn/kom, odnosno 140,70 Kn/kom sa popustom)

40x74x40 - 91,02 Kn/kom (SKF = 183,33 Kn/kom, odnosno 146,66 Kn/kom sa popustom)

42x75x37 - 102,09 Kn/kom (SKF = 469,11 Kn/kom, odnosno 375,29 Kn/kom sa popustom)

 

U slučaju bilo kakvih pitanja, rado Vam stojim na raspolaganju.

 

Anđelko

 

Lageros d.o.o.

Brozova 12

10000 Zagreb

T. 01/363-4-387 ; 01/366-7-663

E. lageros1@lageros.hr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima!

 

Evo ja se malo "igrao" i napravio nekoliko izvedbi ili pregleda vezano za distribuciju zupčastog remena.

Kada kažem distribuciju, mislim na natezače, zupčasti remen i pumpu vode. Iako to neki od vas i znaju, nije na odmet ponoviti i za one koji možda ne znaju.

Ponuda se bazira na SKF brandu, odnosno SKF garniturama natezača i zupčastog remena (Gates) i SKF pumpama vode.

(bitno je znati da u SKF kutijama nije samo SKF proizvod, već i oni ostali, a koje SKF nema u svom proizvodnom programu, pa unutra ima od INA ležajeva, Japanaca i sl, a uglavnom se svodi na proizvode prve ugradnje, jer u velikoj većini slučajeva dolaze proizvodi sa prebrisanim originalnim znakom proizvođača vozila)

 

Kako ovakvi servisi nisu sezonski i gotovo svakog dana netko ima potrebe za promjenom natezača i remena, ja ću ovdje navesti primjer par vozila i cijene sa popustom i uračunatim PDV-om.

 

Isto tako, s obzirom da servisi nisu jeftini, najbolje je da se javite barem mjesec dana prije nego što se odlučite vozilo odvesti na servis, tako da ukoliko na zalihi nema traženih artikala, da se na vrijeme mogu naručiti i pripremiti, ali da si vi možete izraditi troškove svega.

 

Trenutno je rasprodana gotovo cijela zaliha (ostalo je još nekoliko komada, no i to brzo ide van), što je i dobro, jer to znači da roba nije dugo na skladištu i da je remen "frišak".

 

 

Isto tako, prema potrebi i upitu, u ponudi ima i garnitura ili pojedinačno natezači i remenje za distribuciju kanalnog remenja gdje je SKF sa svojim kanalnim remenjem jedan od najboljih izbora i to iz razloga jer je svaki remen direktno rađen u tvornicama koje rade za prvu ugradnju, te tako u ponudi ima i remenje istih dimenzija kao i u prvoj ugradnji. Primjer: na neke motore ide remen 6PK1199, a recimo na VW vozila ide 6PK1200. Većina proizvođača proizvodi samo 6PK1200, jer se može ugraditi na oba vozila, no SKF ima i jedan i drugi remen kako to propisuje proizvođač.

Kako je kod SKF-a ovo remenje relativno novo na tržištu, još nismo počeli sa širokim asortimanom, no ukoliko se pokaže veći interes, svakako ćemo povećati zalihe i asortiman.

I ono što je još bitno napomenuti, cijene su odlične i jako povoljne.

 

Kako VW ima puno natezača i remenja na svojim vozilima, to je također jedan od bitnijih prijenosa na vozilu, no kako to uvijek biva, nije tako jednostavno za detekciju i popis za te proizvode bi bio daleko veći i duži, te kompliciraniji i ne vjerujem da bi se većina od vas lako snašla, jer i ja sam tražio način kako da vam to lakše ponudim i prezentiram, no do sada nisam pronašao lakšeg načina, nego da uz ovu ponudu za distribuciju zupčastog remena, jednostavno svatko od vas tko ima potrebe pošaljite mi sve podatke za vaše vozilo (model, motor, godina, snaga, ima li klimu ili ne, ima li servo ili ne i bitno ima li Elektro-Hidraulični servo).

O svim ovim podacima ovisi koji je remen ili natezač, a na većini modela je to širok asortiman u katalozima.

 

Naravno, ovo je samo jedan dio iz našeg prodajnog asortimana, pa ukoliko imate bilo kakve druge upite, slobodno ih proslijedite meni, ja ću vam pokušati u što kraćem roku odgovoriti i ponuditi sve što mogu ponuditi.

 

Sve cijene sa popustom se odnose isključivo na gotovinski način plaćanja, dok na kartice, na iznose iznad 1.000 Kn, na svoju ruku, dat ću do 15% popusta (ovisno iz kojeg izvora je određena roba).

 

Evo par primjera za određene modele, za distribuciju zupčastog remena:

GOLF III 1.9 TDI (09/93-08/97) - 66kW/90KS = 671,25 Kn (Natezač i klizač SKF, zupčasti Gates i SKF pumpa vode)

GOLF IV 1.9 TDI (10/97-05/04) - 66kW/90KS (do br. mot. AGR 565 000 i ALH 500 000) = 1143,53 Kn (1 natezač i 3 klizača SKF, zupčasti Gates i SKF pumpa vode)

(od br. mot. AGR 565 001 i ALH 500 001) = 1299,25 Kn (1 natezač i 3 klizača SKF, zupčasti Gates i SKF pumpa vode)

GOLF V 1.9 TDI 90KS i 105 KS / 2.0 SDI 75KS = 901,54 Kn (natezač i klizač SKF, zupčasti Gates i SKF pumpa vode)

GOLF V 2.0 TDI 136KS i 140 KS (do 12/2006 - do br. šasije 1K-6-250 000) = 1471,45 Kn (1 natezač i 2 klizača SKF, zupčasti Gates i SKF pumpa vode)

(od 01/2007 - od br. šasije 1k-7-000 001) = 1405,15 Kn (1 natezač i 2 klizača SKF, zupčasti Gates i SKF pumpa vode)

 

Za sve ostale modele ili dodatna pitanja, slobodno mi se javite na pvt ili direktno na telefon ili emal.

 

 

 

Hvala unaprijed

 

U slučaju bilo kakvih pitanja, rado vam stojim na raspolaganju

 

Anđelko Nizek

 

Lageros d.o.o.

Brozova 12

10000 Zagreb

T. 01/363-4-387 ; 01/366-7-663

E. lageros1@lageros.hr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo malo novosti!

 

S obzirom da je moj dućan više opredjeljen na auto-moto program, napravio sam jedan mali probni web koji je sardžajno koncipiran baš za tu tematiku, a kako je to free domena i vi se možete registrirati i postati članom, te sudjelovati na forumu specijaliziranom samo za naš prodajni asortiman.

 

Dobrodošli ste!

 

http://lageros-auto-moto.webs.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo nešto za igranje :rolleyes:

 

Da bi i vi mogli vidjeti što i gdje, te na koje modele se što ugrađuje, evo nekoliko online kataloga na kojima bi mogli "visjeti" danima i noćima.

Za sada su to ovi proizvođači i brandovi, a s vremnom će se ta lista vjerojatno i nadopunjavati...

 

01. SKF - ležajevi kotača, natezači (setovi sa remenom za zupčasti i kanalni remen), pumpe vode, ležajevi amortizera ...

http://compass2.vsm.skf.temp.pi.se/Index_C...;language=en-GB

 

02. VALEO - setovi kvačila, kočioni sistem, metlice brisača ...

http://outcat-cs3.tecdoc.net/ows/en/8CA0D2...ndexFramesetJsp

 

03. TRW - kočioni sistem, elementi ovjesa ...

http://outcat-cs3.tecdoc.net/ows/en/2FDFD4...ndexFramesetJsp

 

04. DENSO - svjećice i grijači

http://www.globaldenso.com/en/products/aft...index_euro.html

 

05. BOSCH - kočioni sistem, filteri, remenje, svjećice i grijači ...

http://ecat-online.bosch.de/toc/en/02drqK_...ndexFramesetJsp

 

06. ALCO - filteri (zraka, kabine, goriva, ulja)

http://www.alcofilters.com/catalogue_en.aspx

 

07. Henkel LOCTITE & TEROSON - ljepila, brtvila, sprejevi .. (katalozi u PDF formatima za download)

http://www.loctite.hr/cps/rde/xchg/SID-0AC...88_HRC_HTML.htm

 

08. CORTECO - simerinzi ...

http://outcat-cs3.tecdoc.net/ows/en/928DE3...ndexFramesetJsp

 

 

Nadam se da ćete se uspjeti snaći i da će vam biti zanimljivo.

 

Ako što ne bude jasno, slobodno me kontaktirate.

Edited by lageros-zg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ležajevi kotača za:

 

Marka Model Type ccm kW KS Godina

 

 

 

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 2.0 SDI 1968 51 69 2004

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 1.9 TDI 1896 55 75 2005

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 1.4 1390 55 75 2004

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 1.4 1390 59 80 2006

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 1.6 1595 75 102 2004

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 1.9 TDI 1896 77 105 2004

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 2.0 EcoFuel1984 80 109 2006

VW Caddy III Life,Kombi [2K] 2.0 TDI 1968 103 140 2007

VW Eos [1F] 1.6 1598 85 116 2006

VW Eos [1F] 1.4 TSI 1390 90 122 2008

VW Eos [1F] 2.0 TDI 1968 103 140 2006

VW Eos [1F] 2.0 1984 110 150 2006

VW Eos [1F] 1.4 TSI 1390 118 160 2008

VW Eos [1F] 2.0 1984 147 200 2006

VW Eos [1F] 3.2 V6 3189 184 250 2006

VW Golf V Plus [1K] 1.4 1390 55 75 2005

VW Golf V Plus [1K] 1.4 1390 59 80 2006

VW Golf V Plus [1K] 1.9 TDI 1896 66 90 2005

VW Golf V Plus [1K] 1.6 1595 75 102 2005

VW Golf V Plus [1K] 1.9 TDI 1896 77 105 2005

VW Golf V Plus [1K] 1.6 1598 85 116 2005

VW Golf V Plus [1K] 2.0 TDI 1968 100 136 2005

VW Golf V Plus [1K] 2.0 TDI 1968 103 140 2005

VW Golf V Plus [1K] 2.0 FSI 1984 110 150 2005

VW Golf V Variant [1K] 1.4 1390 59 80 2007

VW Golf V Variant [1K] 1.6 1595 75 102 2007

VW Golf V Variant [1K] 1.9 TDI 4motion 1896 77 105 2008

VW Golf V Variant [1K] 1.9 TDI 1896 77 105 2007

VW Golf V Variant [1K] 1.4 TSI 1390 90 122 2007

VW Golf V Variant [1K] 2.0 TDI 1968 100 136 2007

VW Golf V Variant [1K] 2.0 TDI 1968 103 140 2007

VW Golf V Variant [1K] 1.4 TSI 1390 103 140 2007

VW Golf V Variant [1K] 1.4 TSI 1390 125 170 2007

VW Golf V Variant [1K] 2.0 GTI 1984 147 200 2007

VW Golf V [1K] 2.0 SDI 1968 55 75 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 1.4 1390 55 75 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 1.4 1390 66 90 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 1.9 TDI 1896 66 90 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 1.6 1595 75 102 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 1.9 TDI Syncro 1896 77 105 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 1.9 TDI 4motion 1896 77 105 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 1.6 1598 85 116 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 TDI 1968 100 136 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 TDI 1968 103 140 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 TDI 4motion 1968 103 140 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 FSI 1984 110 150 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 FSI 4motion 1984 110 150 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 TDI GT1968 125 170 2005 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 GTI 1984 147 200 2003 – 2008

VW Golf V [1K] 2.0 GTI 1984 169 230 2006 – 2008

VW Golf V [1K] 3.2 R32 3189 184 250 2005 – 2008

VW Jetta V [1KM] 1.6 1595 75 102 2005

VW Jetta V [1KM] 1.9 TDI 1896 77 105 2005

VW Jetta V [1KM] 1.6 1598 85 116 2005

VW Jetta V [1KM] 1.4 TSI 1390 90 122 2007

VW Jetta V [1KM] 2.0 TDI 1968 100 136 2005

VW Jetta V [1KM] 2.0 TDI 1968 103 140 2005

VW Jetta V [1KM] 1.4 TSI 1390 103 140 2006

VW Jetta V [1KM] 2.0 1984 110 150 2005

VW Jetta V [1KM] 1.4 TSI 1390 118 160 2008

VW Jetta V [1KM] 1.4 TSI GT 1390 125 170 2006

VW Jetta V [1KM] 2.0 TDI GT 1968 125 170 2006

VW Jetta V [1KM] 2.0 GTI 1984 147 200 2005

VW Scirocco III [13] 1.4 TSI 1390 90 122 2008

VW Scirocco III [13] 2.0 TDI 1968 103 140 2008

VW Scirocco III [13] 1.4 TSI 1390 118 160 2008

VW Scirocco III [13] 2.0 TFSI 1984 147 200 2008

VW Touran [1T] 1.9 TDI 1896 66 90 2003

VW Touran [1T] 1.9 TDI 1896 74 101 2003

VW Touran [1T] 1.6 1595 75 102 2003

VW Touran [1T] 1.9 TDI 1896 77 105 2003

VW Touran [1T] 2.0 EcoFuel1984 80 109 2006

VW Touran [1T] 1.6 1598 85 116 2003

VW Touran [1T] 2.0 TDI 1968 100 136 2003

VW Touran [1T] 2.0 TDI 1968 103 140 2003

VW Touran [1T] 1.4 TSI 1390 103 140 2006

VW Touran [1T] 2.0 FSI 1984 110 150 2003

VW Touran [1T] 2.0 TDI 1968 125 170 2005

VW Touran [1T] 1.4 TSI 1390 125 170 2006

 

Prednji kotač:

 

Ležaj/glavčina je sa 5 rupa na felgu, dok na dijelu koji ide sa unutrašnje strane ima prirubnicu sa 4 rupe (vidi na slici) i ide na modele sa promjerom kočionih diskova 280mm, 288mm, 312mm, 345mm.

OE broj: 1T0 498 621 ; 8J0 598 625

FAG = 628,00 Kn/1kom (1099,00 Kn/2kom)

SKF = 655,00 Kn/1kom (1223,00 Kn/2kom)

 

vkba3643skf.png

 

Ležaj/glavčina je sa 5 rupa na felgu, dok na dijelu koji ide sa unutrašnje strane ima prirubnicu sa 3 rupe (vidi na slici) i ide na modele sa promjerom kočionih diskova 280mm

OE broj: 1K0 498 621

FAG = 734,00 Kn/1kom (1468,00 Kn/2kom)

SKF = 720,50 Kn/1kom (1345,00 Kn/2kom)

 

vkba6556skf.png

 

NAPOMENA: za modele Caddy III/Golf V do 05/2005 godine svi modeli imaju prvu navedenu glavčinu sa 3 rupe na prirubnici, a kasnije od te godine se ugrađuje i jedan i drugi model glavčine, dok modeli EOS, JETTA III, PASSAT VI i CC, SCIROCCO III, TIGUAN, TOURAN imaju samo model sa 3 rupe na prirubnici.

 

 

Stražnji kotači

 

Ležaj/glavčina je sa 5 rupa na felgu. Promjer osovine, odnosno rupe na glavčini je 30mm, vanjski promjer glavčine je 137mm i širina/visina je 68mm. Ovo je model glavčine koji ide na stražnje kotače GOLF-a V, ali moguća je i dolje niže navedena druga opcija.

OE broj: 1K0 598 611

SKF (garnitura sa šarafom i kapom) = 520,04 Kn/1kom (910,00 Kn/2kom)

SKF (solo glavčina bez pribora) = 409,50 Kn/1kom (819,00 Kn/2kom)

 

vkba3656skf.png

 

Ležaj/glavčina je sa 5 rupa na felgu. Promjer osovine, odnosno rupe na glavčini je 32mm, vanjski promjer glavčine je 137mm i širina/visina je 69mm. I ovo je model glavčine koji ide na stražnje kotače (samo za modele sa pogonom na prednje kotače) Caddy III, EOS-a, JETTE III, PASSATA VI i CC, SCIROCCO III, TIGUANA, TOURANA, a GOLF V ima kombinaciju sa gore prvom navedenom opcijom.

OE broj: 1T0 598 611 ; 1T0 598 611 B

SKF = 568,50 Kn/1kom (1061,00 Kn/2kom)

FAG = 523,00 Kn/1kom (977,00 Kn/2kom)

SNR (solo glavčina bez pribora) = 462,50 Kn/1kom (863,00 Kn/2kom)

 

vkba3644skf.png

 

 

NAPOMENA: Dakle, za neke modele nije problem detektirati ležajeve kotača, no kod nekih modela se ugrađuju oba modela (da li na prednjim ili na stražnjim kotačima), a najveća razlika je u promjeru osovine ili je 30mm ili 32mm za stražnje kotače i broju rupa na priribnici glavčine sa unutrašnje strane (3 ili 4). Dakle, ili prema uzorku ili originalnom broju ili broja sa ležaja se može detektirati točan ležaj kotača..

 

Sve cijene su navedene sa već uračunatim popustom i PDV-om, te isključivo za gotovinski način plaćanja.

 

Nadam se da je ovo bilo donekle razumljivo, a u slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, stojim na raspolaganju preko PM, emaila ili telefona.

 

:zivio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da malo osvježim nedavno napravljen popis dijelova koja možete naručiti kod nas, s time da nema amortizera, akumulatora, ulja, guma, antifriza i sl., no prema upitu rješavam i to.

 

Moja ideja je zamišljena tako da se pokušam prilagoditi svim vašim zahtjevima, te da možete nabaviti sve na samo jednom mjestu, te tako sebi uštedite vrijeme i novac, a koji bi trošili na traženje istih.

 

Isto tako, ovisno o količini i krajnjem iznosu na jednom računu, popust ide do maksimuma a odnosi se na gotovinsko plaćanje ili plaćanje virmanom unaprijed.

 

Sa ovoga linka možete skinuti PDF format našeg prodajnog asortimana i nadam se da ćete se moći snaći.

http://www.sharepdfbooks.com/04BI3XDQADND/...ROGRAM.pdf.html

 

A u slučaju bilo kakvih pitanja, uvijek stojim na raspolaganju :palacg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako to obično biva svake godine, tako i ove godine nikako da nas zaobiđe promijena cijena. Kada kažem promijena, to uglavnom znači na više, no popusti i dalje vrijede, bez obzira.

Dakle, sve cijene koje sam do sada pisao ću prema upitu morati ponovno izračunavati.

 

S druge strane, nudim priliku poslovne suradnje svima zainteresiranima (kako poslovno, tako i privatno ukoliko netko ima interesa) za distribuciju većine rezervnih dijelova renomiranih proizvođača.

Naime, igrom slučaja sam naletio na zanimljive dobavljače koji imaju širok spektar dijelova i brandova, te kako bi se i ja dokazao u nekom boljem svjetlu na samom početku, posao bih odrađivao sa minimalnim postotkom zarade, samo da zavrtim cijeli posao, a tko uspije biti među prvima i tko se pokaže kao potencijalni veliki distributer, suradnja bi se mogla i nastaviti u tonu tako niskih cijena.

Jedino što je bitno u svemu tome, jest predračunsko plaćanje. S time da ja isto tako, prije bilo kakve uplate, provjeravam stanje skladišta i rok isporuke, pa tek nakon toga se vrši uplata i narudžba, te dolaskom robe i isporuka.

Isto tako, da bi se bilo kakav uvoz isplatio, postoje i neki minimalni iznosi za narudžbu.

 

Neki od brandova:

SKF

INA

FAG

LUK

ATE

TRW

CONTITECH

GATES

VALEO

SNR

CORTECO

...

 

Eto, za sve zainteresirane što, gdje i kako slobodno se javite na PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vjerojatno je većini poznata boljka kvačila na TDI motorima, ali i na 1.8 T, gdje se zapravo raspadaju kompletni zamašnjaci i popravci toga su često skupi.

Drugi pak problemi se događaju kada se prije promijene mora provjeriti od kojeg proizvođača je gore kvačilo, da li od LUK-a ili SACHS-a. I od jednog i od drugog sve to skupa košta 4 do 5 tisuća kuna.

 

Valeo je tu napravio dobar posao i po dobroj cijeni. Ukoliko se kupuje sve kompletno sa zamašnjakom, a uglavnom to tako biva, onda je nebitno da li je gore bio LUK ili SACHS, jer ionako dolazi novi zamašnjak, a sve to po vrlo povoljnim cijenama. Pa evo dva najprodavanija i najčešća modela:

 

Za motore GOLF IV 1.9 TDI 66kW, 74kW i 81kW, te 1.8 T sa 110kW, 120kW i 132kW Valeov set (zamašnjak, lamela, korpa i potisni ležaj) = 2.341,50 Kn

 

Za novije modele GOLF V za TDI motore od 74kW i 77kW, kao i kod PASSAT-a 1.9TDI od 1996-2000 od 66kW, 81kW, te modele od 2005 --> od 77kW Valeov set (zamašnjak, lamela, korpa i potisni ležaj) = 3.439,00 Kn

 

Naravno, ovo je samo jedan dio, no jedan od češčih u VW grupaciji. Cijene su sa popustom i PDV-om, te isključivo za gotovinski način plaćanja.

 

Negdje sam nailazio da se govorilo da od Valea nije dvomaseni zamašnjak, no to nije točno, to je također dvomaseni zamašnjak, kao i u originalu, odnosno kao i kod SACHS-a i LUK-a, a evo i tekst o tome:

http://s155690960.websitehome.co.uk/pdf/Va...t%20leaflet.pdf

 

Premda su neki skeptični prema Valeo proizvodima, treba još spomenuti da je Valeo od Golfa 5 ušao u prvu ugradnju u VW (vjerojatno zbog loših rezultata sa LUK-om i SACHS-om iako su i to sve vrhunski proizvođači), a već neko vrijeme je i u Mercedesu, te sve ukupno, Valeo drži oko 80% tržišta i prvih ugradnji, što i nije zanemariv podatak.

 

S obzirom da su dosta povoljni po cijeni, stanje zalihe se mijenja iz sata u sat i često čak treba i rezervirati unaprijed traženi proizvod, tako da je najbolje prije poslati poruku i pitati dostupnost skladišta.

 

Dakle, ovdje su navedena samo dva modela od Valea, no ukoliko će netko trebati neki drugi set ili možda ipak želi ponudu i od LUK-a ili SACHS-a, nema problema niti oko toga, bit ćete usluženi :zivio

Share this post


Link to post
Share on other sites

DOBRO JE ZNATI I OVO! SAVJET!

 

Prilikom velikog servisa gdje se mijenja distribucija pogonskog remena, svakako se ne smije zaboraviti i distribucija kanalnog remena, a isto tako ni simerinzi radilice i bregaste (koji se nalaze na strani zupčastog remena). A da se pumpa vode treba mijenjati kod istog tog, mislim da to i ne treba nešto posebno spominjati i da se to podrazumijeva kao pod normalno, pa ću ovdje više o onim drugim, zanemarenim stvarima, a opet, dosta bitnim za miran "san" nakon obavljenog servisa i "olakšanja" poveće sume novaca.

 

Naime, svi gumeni proizvodi, ali i ležajevi/španeri u distribuciji kanlanog remena koji također imaju svoj vijek trajanja, viskoznost masti koja je u ležajevima više nije tako dobra, guma kanalnog remena koja je ista kao i kod zupčastog remena također ima jednak vijek trajanja, tako da je sve to također dobro promijeniti, jer danas se sve vrti i nema predaha u radu. Klime rade i ljeti i zimi, servo je također u svakom autu danas i logično je da ako se želi napraviti 100% dobar posao na autu, onda bi to sve trebalo zamjeniti novim.

Isto tako simerinzi radilice i bregaste koji također, kao gumeni proizvodi, imaju svoj vijek trajanja te počinju propuštati nakon nekog vremena. Posljedice mogu biti takve da propuštaju po zupčastom remenu, koji postaje mastan i naravno, moguće su posljedice koje traže odlazak kod majstora (opet) i dodatni trošak, a s druge strane, kad se već radi onaj prvi servis i odvoji velika svota novaca, ovi simerinzi nisu tako preskupi, a vi ste mirni da je posao obavljen kako treba (ukoliko majstori naoprave svoj dio kako treba)

 

Druga stvar, a vezana za kvačilo i njegovu promijenu, također u obzir treba uzeti simering na izlazu iz radilice, a koji se nalazi kod zamašnjaka. Taj simering je nešto skuplji, ali i veći u odnosu na one s prednje strane kod zupčastog remena, no isto tako zna biti čest uzrok problema, pa kad se već sve to skida kod promijene kvačila, dobro je odmah i njega promijeniti, jer bit će skupo opet sve to skidati dolje da se samo on zamjeni, a radi probleme.

 

Naravno, sve je to skup sport, no ipak, SKF je imao jednu dobru reklamu vezanu za promijenu natezača zupčastog remena gdje ih ima minimalno 2 (natezač i klizač). SKF je imao na slici dvije stare tenisice, od kojih je jedna totalno poderana uz napomenu da kada mijenjaš jednu, zapravo mijenjaš obje. Tako isto vrijedi i za sve ovo, jer dosta stvari je povezano jedno s drugim i ima utjecaja u radu, pa shodno tome, želim ukazati na ono što bi bilo dobro da se napravi, odnosno da se ne zaboravi, jer najskuplje je kada se 2 puta plaća nešto što se moglo napraviti od jednom i kako treba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naime, primjetio sam da se sve više i više traže ovi ATE Power diskovi, pa kako to još nisam počeo previše držati, pala mi je ideja da vam ponudim Group Buy, ako ima zainteresiranih.

 

Ovisno o zainteresiranosti, dogovorit ćemo se o proceduri i nekoj minimalnoj količini grupe ili nekog krajnjeg iznosa. I to bi se odnosilo samo na direktan uvoz po potrebi.

 

Eto, s obziromo da mi je ovo nešto drugačije što sam radio do sada, ako već netko ima neka iskustva slobodno se javi.

Naravno, jako bitni su mi točni podaci vozila, radi točne detekcije diskova, da se ne naruči nešto što nitko ne treba.

 

Pa da vidimo ima li ovo uopće smisla :palacg

Share this post


Link to post
Share on other sites

U dolje navedenom linku se nalazi PDF sa ponudom prednjeg ovjesa za modele PASSAT (3B2, 3B3, 3B5, 3B6) u rasponu od 1996 - 2005 godine, kako u pojedinačnoj izvedbi (Lemförder i TRW), tako i u setovima (Lemförder, Delphi, Swag, Meyle-HD)

 

http://www.sharepdfbooks.com/MD3VHM0TNPPS/...RW-GB_.pdf.html

 

Ponuda se bazira na cijenama sa redovnim popustom i za Group Buy+10, s time da za GB+10 nije potrebno kupovati 10 setova od samo jednog branda, već je moguće kupiti po 1 ili 2, ali bitno je da se nađe barem 10 narudžbi.

 

Svakako molim da se svi upiti rješavaju kroz PM, da se ovdje ne remete forumska pravila i ne odlazi daleko od tematike.

Prilikom slanja upita, (radi točne detekcije i provjere) molim točne podatke vozila (model, godinu, snagu, broj šasije, te ima li prerađen i sportski ovjes).

 

 

Hvala!

Edited by lageros-zg

Share this post


Link to post
Share on other sites

OBAVIJEST!!!!!!!!!

 

Od četvrtka 27.05.2010. me neće biti u uredu, niti u blizini internet veze, tako da sve što budete trebali možemo rješavati tek od ponedjeljka 31.05.2010.

Ovaj dio posla sa forumašima radim samo ja, tako da nitko drugi nije adekvatan (trenutno) da me mijenja u tome.

Sve poruke koje mi budete slali, na njih ćete dobiti odgovor(e) tek u ponedjeljak.

 

Pozdrav!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da malo osvježim i svoj topic :zivio

 

Kako već i vrapci na grani znaju problematiku dizel motora sa dvomasenim zamašnjakom, evo malo cijena koje su sada aktualne:

 

Motori 1.9 TDI 77kW/105KS

VALEO set = 3.500,00 Kn/set (zamašnjak jednomaseni, lamela, korpa i potisni)

SACHS set = 3.985,00 Kn/set (zamašnjak dvomaseni, lamela, korpa i potisni)

 

Motori 1.9 TDI 66kW/90KS ; 81kW/110KS

VALEO set = 2.500,00 Kn/set (zamašnjak jednomaseni, lamela, korpa i potisni)

SACHS set = uz razne kombinacije pakiranja od 3.031,00 Kn - 3.569,00 Kn

(zamašnjak dvomaseni, lamela, korpa i potisni)

 

Cijene su za gotovinski način plaćanja.

 

Za sve detalje oko roka isporuke i narudžbe molim da se javite na PM.

 

Anđelko

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 4