0
RAZZOR

Loš grip

Recommended Posts

Ovako, imam audijeve alu felge 16 coli i na njima dunlop sp sport 01 gume 205/55R16. I nemogu se nacuditi zasto gume lose drze. za zavoje nisu lose ali start i kocenje po mom misljenju je lose. u gradu je katastrofa. svaki start sa malo vise gasa auto slajdra. kocenje po gradu takodjer. svako malo pali se abs. dot guma je 3209x3 i jedna 3309 profila oko 8-9 mm sto je jako daleko od granicnika. gume drze ko sumanute po grubom ili novom asfaltu ali grad i izlizane ceste :palacd Jel to do guma? ovjesa? ili cega vec. ono ok je za vozit se. znam kad treba zakocit tako da nisam imo opasnih situacija. al ipak strah me da mi neko ne izleti pa nec moc stat. Sto napraviti osim promjeniti gume?

8-9 mm ima nova guma . To bi znacilo da te nisu ni vozene

Mozda su stale neko vrijeme?

Ovako, imam audijeve alu felge 16 coli i na njima dunlop sp sport 01 gume 205/55R16. I nemogu se nacuditi zasto gume lose drze. za zavoje nisu lose ali start i kocenje po mom misljenju je lose. u gradu je katastrofa. svaki start sa malo vise gasa auto slajdra. kocenje po gradu takodjer. svako malo pali se abs. dot guma je 3209x3 i jedna 3309 profila oko 8-9 mm sto je jako daleko od granicnika. gume drze ko sumanute po grubom ili novom asfaltu ali grad i izlizane ceste :palacd Jel to do guma? ovjesa? ili cega vec. ono ok je za vozit se. znam kad treba zakocit tako da nisam imo opasnih situacija. al ipak strah me da mi neko ne izleti pa nec moc stat. Sto napraviti osim promjeniti gume?

Da ih nisi prepumpao,provjeri pritisak u gumama malo ih ispusti pa vidi dali ce ti opet.

Dali si imao oste te gume i prije ?

K..ca ona ima 8-9 mm, ak nova zimulja ima ripnu 7mm kak onga ljetna može imat 9 mm.

Ni jedna guma ne drži na izlizanom asfaltu.

vozene jednu sezonu mozda 5 tisuca km. nisam imo iste ovo su 16 imo sam prosle godine 15 coli. odokativno sam mjerio ripnu izmjerit cu kad dodjem kuc za vikent tocno kolko su. a pritisak je napumpan tocno kak pise na poklopcu rezervara.

K..ca ona ima 8-9 mm, ak nova zimulja ima ripnu 7mm kak onga ljetna može imat 9 mm.

Ni jedna guma ne drži na izlizanom asfaltu.

Fizika, šira guma daje manji pritisak na podlogu i manje gripa. To je mana šire gume, a o prednostiama će sigurno netko drugi

Fizika, šira guma daje manji pritisak na podlogu i manje gripa. To je mana šire gume, a o prednostiama će sigurno netko drugi

ne kuzim... ti oces reci da ...

ovo

41408016.jpg

drzi bolje od...

ovoga???

paradaspec2.jpg

Kako to molim te??? Šira guma manje gripa?? :mellow:

RAZZOR: Nemoj očekivati čuda ni sa jednom gumom na izlizanom i istrošenom asfaltu.. :palacg

fizika i logika....sira guma ima vecu povrsinu koja dodiruje tlo i tako bolje drzi.....jer da je obrnuto kako bi onda skije i klizaljke izgledale :P

a da nije do močnog auta i teže noge?

Vjerujem da je stvar samo u DOT-u gume, ipak je to skoro 4 godine stara guma.

Vjerujem da je stvar samo u DOT-u gume, ipak je to skoro 4 godine stara guma.

a i nemora biti, vidio si moje zimske, a dot je 04 i 03

znaci oko 8 godina imaju, a vidis kako drze...

p.s. mozda zato sto su uze od ljetnih pa imaju manje gripa i zato bolje drze :rotfl :rotfl :rotfl

Meni GY F1 sa dosta profila sa datumom cca 2008. ne drzi nikak, kao da po ledu vozim. :D

oooooo što sve neću čut....Očito se nije pazilo u školi...na satovima fizike mislim..

A ovakvi postovi kolegi razoru nepomažu nimalo ali nisam se mogao neosvrnuti na ovaku glupost..

Edit: A ja osobno sam imao loše iskustvo sa Sp 01..Naime moje se nisu dale izbalansirati..Nikako..Tresle i tresle...Ali držale su podlogu...Vozio sam ih 2 sezone i riješio ih se...Stavio najobičniju Savu Intensu i sve ok...

Edited by Roki

Meni GY F1 sa dosta profila sa datumom cca 2008. ne drzi nikak, kao da po ledu vozim. :D

Ja sam vozio isto GY F1 2008, na skliskom asfaltu ili kad bi porosilo guma nije držala ama baš ništa, a imala je debelu šaru! I vuklo me lijevo desno po kolotrazima... katastrofa

gume ne tresu jako. malo se osjeti al nisu uopce izbalansirane jos pa mi je to i jasno. po kolotrazima me ne baca a prije sa 15 coli michelinkama me bacalo al su i bolje drzale.

Fuck koji zajeb,otkrivena je tajna,evo mjenjam svoje ljetne 225 za bilo koje 195 uz moju nadoplatu naravno.

Ponude u inbox...

inace tdi je poznat po tome sta drugom jamu kopa a trecom u warp upada

:blink: :blink:

Edited by Mexx

inace tdi je poznat po tome sta drugom jamu kopa a trecom u warp upada

:blink: :blink:

Hahahahaha.. :rotfl:rotfl

Sta sam ti ja reko Rejzore,onaj zadnji spojler ti gura dupe dole pri vecim brzinama,pa ti prednji kraj gubi grip! :vozi:zivio

Moras sad malo balansirat s tim silama. Nadji neki lip za prednji branik ko sto imaju formule,da ima krilca da tjeraju prednji kraj dole.. :zivio

No hard feelings..dosada ovdje na Sjevernom moru,pa se malo zezam :rolleyes:

Edited by vlaho 2901

post obrisan, idem bacit svoju diplomu i 6 godina faksa u wc, a isto tako treba napraviti s elementima fizike jer očito je lakše tvrdit da je 1+1 = 2, nego vidjet da uz 1+1 piše još *2(2+2)...

umjesto danog objašnjenja i odgovora, za sve "fizičare" kojima je klizanje, kotrljanje i trenje (diskovi i kočnice malo niže) ista stvar, evo vam ovaj krumpir, obečajem da više neću pokušavat pomoč s onime što znam i što mi dio struke. :palacg

potato-potato.jpg

Edited by Chipsy

@vlaho: bas sam malo citao i pratio strane forume, pa ekipa kaze da su s ovim prezadovoljni, gripa ko u prici...

Golf_V_CadamuroDesign_front.jpg

i meni eagle f1 ne drze nikako i vuce volan lijevo desno, al sinoc sam iso testirat u bosnu po zavojima i kad se ugrije drzi dobro, al za kocenje i kretanje nikako....a u zavoju zadnji kraj me obilazi

Joj ne,sad sam stvarno u bedu :(

Pregovaram za veći setup kočnica za svoju penzionerku,veći diskovi i dulje pločice = veća površina = manji pritisak po nečem kvadratnom,pa još gore će kočiti :plac

reko sam da moje miselinke su bolje drzale nego ove sad sto drze. mozda je losija guma il sta al po osjecaju ono je bolje drzalo od ovih sad. to je konstatacija koja se ne osvrce ni na sirinu ni velicinu guma nego moje subjektivno misljenje i ne odrazava se na ostale gume istih velicina tocka

0