0
The_wall

Tvornički amortizeri pitanje.

Recommended Posts

Znači zanima me ako netko zna, koji su se tvornički amortizeri i opruge stavljali na golfove dvojke gti i obične benzince/dizele? dali je to bio sachs?

Nitko nezna... :lopta

50% posto populacije foruma u to vrijeme nije još tati bilo u jajcima a ostatak postotka podjeli da ga je brinuo koji je transformer najjači,čemu služi pišo i zašt curama počinju rasti cice a ne jel Sachs bio prva ugradnja na autima proizvedenim 83.-92.g. :fakjea

:zijev

hahahahahahahahahahahaha dobra.... a možda se nađe netko tko zna nekog starijeg koji mu je možda nekom prilikom bio pričao da je vozio golfa 2 gti sa sachs amortizerima haha... kao što ja znam da je jedinica gti imala sachs amortizere oriđiđi...

inače sam naletio na monroe sportske amortizere sa oprugama vožene 30 tkm. za koje čovjek kaže da su bile na dvojki gti, pa sam zato pokrenuo temu jer me zanimalo koji su tvornički na dvojki gti. Inače znam da je jako jako puno ljudi popljuvalo te amortizere najviše radi njihove tvrdoće, bilo je i slučajeva propišavanja nakon par tisuća. a inaće u globalu kad bi se gledalo na te amortizere po pitanju stabilnosti, mislim da bi bili ćisto ok jer mi je realnije da ako su kruti sami po sebi da nude autu isključivo stabilnost na cesti, a sad one stvari dal se čuje ili vibrira ili lupa to je sekundarna stvar ( barem meni ) jer mi je najbitnije da auto leži. pa me zanimaju mišljenja tih amortizera po pitanju isključivo stabilnosti na cesti? btw. meni netreba neka kvaliteta za mog zwei-era u prvom redu zato što je slaba mašina.

evo kupio sam monroe reflex amortizere sa naprijed crnim eibach oprugama i iza zelenim no name oprugama, čovjek kaže da su opruge orginal od gti-a ako netko zna više nek pomogne, neznam ako su te prednje eibach opruge malo kraće pošto su crne, a zelene mislim da bi trebale biti malo kraće, sve skupa je voženo kako čovjek kaže oko 30tkm i kupljeno za 500kn.

Ovako, tvornicki amortizeri na dvojci 1.3 su bili gore marke BOGE. Na njima je naravno VW i AUDI znak! Nije mi vrag dao mira i upravo sam sad iso se penjat u slapama na supu da bih razjasnili ovaj misterij!

hehe...znači za 1.3 smo saznali ali za gti...hm. mozda su isto Boge ali i nemora biti...

monroe reflex nisu sigurno išli serijski

boge-sachs-bilstein

a i opruge sigurno serijski nisu bile prednje crne a zadnje zelene

istina, bile bi sve iste boje. ove eibach crne su vjerojatno naknadno kupljene a zelene su možda onda od gti-a. usporedio sam zelene sa starim običnim oprugama od golfa 2 i zelene su kraće oko 3 cm, pa bi ove prednje eibachove crne opruge trebale biti bar 2 cm kraće od običnih da auto dođe bar u ravninu. mislim da sam vidio crne opruge koje su 2 cm kraće od običnih.

0