ROBY87 0 Posted October 22, 2012 pozdravw zanima me koju mast koristite za ležaje na zadnjem trapu golf 1 2 3 ... . neznam vise sta napraviti stalno mi odlaze u k.. ti lezaji koristio nekoliko proizvođača . promjenio sam ih kariolu več i uvjek drobe . promjenio sam i osovine neznam vise sta napravit . možda je mast u pitanju ? Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted October 22, 2012 U 10 godina koliko sam imao dvojku jednom sam promijenio ležajeve i to kada sam mijenjao diskove, mast je bila ona koja dodje uz ležajeve. Nisam nikada imao problema sa njima a auto je bio 60/40 na 195/50/15 i bilo je okretanja pod ručnom pa nije bilo frke. Da ti nije most udaren pa kada se opterete ležajevi dolazi do oštećenja? Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 22, 2012 U 10 godina koliko sam imao dvojku jednom sam promijenio ležajeve i to kada sam mijenjao diskove, mast je bila ona koja dodje uz ležajeve. Nisam nikada imao problema sa njima a auto je bio 60/40 na 195/50/15 i bilo je okretanja pod ručnom pa nije bilo frke. Da ti nije most udaren pa kada se opterete ležajevi dolazi do oštećenja? ma to je starom na passatu međuliniji mislim da nije most udaren nikad Share this post Link to post Share on other sites
dino_mk1_gti 0 Posted October 22, 2012 da ti nisu previše stegnuti? Share this post Link to post Share on other sites
Ledeni VR6 0 Posted October 22, 2012 previse ti stezes to...moraju imat malo lufta. Steze se do dijela kad nema lufta i nakon toga vratis malo, za neko vrijeme provjeris i opet isto kao i na pocetku. Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted October 22, 2012 litijeva mast za ležajeve dečki su objasnili koliko dotegnuti Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 22, 2012 litijeva mast za ležajeve dečki su objasnili koliko dotegnuti mja ne stišcem previše dotegnem i onda otpustim da se kotac normalno okrece ,a kako se to stišce da kotač ima lufta Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 22, 2012 mja ne stišcem previše dotegnem i onda otpustim da se kotac normalno okrece ,a kako se to stišce da kotač ima lufta kako to da ih sebi nisam na autu pretegnuo a starom da ih uvjek pretegnem Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted October 22, 2012 Ja inace lezajeve stegnem do kraja i otpustim za 1/4kruga i nemam problema... Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 23, 2012 Ja inace lezajeve stegnem do kraja i otpustim za 1/4kruga i nemam problema... tako i ja Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted October 23, 2012 iskreno neznam, jesi zamijenio i kosuljice od lezaja u disku/dobosu? jesi dobro namazao lezajeve i prostor lezajeva sa masti? ciji su lezajevi? probaj nabaviti Koyo lezajeve u toj dimenziji ja ih svakom preporucam, nabavi neku skuplju litijevu mast namrljaj ih dobro i zasarafi. ja npr stegnem prstima do kraja koliko mogu i onda lagano dotegnem, dovoljno da kad se stavi kotac da se lagano okrece, kad je kotac skinut ima lagani otpor kad okreces na ruku. nadam se da kuzis! Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted October 23, 2012 (edited) na paji sam shebo 3 seta ležaja,dok nisam ustanovil kak se stežu. uglavnom ako ih stežeš da kotač nema lufta kad ga cimaš pretegnul si ih,i otiči če za mjesec dana. doboš se mora dat lagano vrtit a da nema lufta NA dobošu ne na kotaču. moguče da su osovine spigane al to je rijetkost,jedino ak ti je poznato da je auto bil razbijan. Edited October 23, 2012 by daniels Share this post Link to post Share on other sites
IVAN_VXR 0 Posted October 23, 2012 Ruville pakuje Koyo zadnje lezajeve,ne bacajte pare Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 23, 2012 iskreno neznam, jesi zamijenio i kosuljice od lezaja u disku/dobosu? jesi dobro namazao lezajeve i prostor lezajeva sa masti? ciji su lezajevi? probaj nabaviti Koyo lezajeve u toj dimenziji ja ih svakom preporucam, nabavi neku skuplju litijevu mast namrljaj ih dobro i zasarafi. ja npr stegnem prstima do kraja koliko mogu i onda lagano dotegnem, dovoljno da kad se stavi kotac da se lagano okrece, kad je kotac skinut ima lagani otpor kad okreces na ruku. nadam se da kuzis! kosuljice promjenio mast do guše ležajevi nk delphi i sta ja znam 100 kuna set za kotac litijeva mast to bi trebo bit lis od ine kupit cu josh dva komada na paji sam shebo 3 seta ležaja,dok nisam ustanovil kak se stežu. uglavnom ako ih stežeš da kotač nema lufta kad ga cimaš pretegnul si ih,i otiči če za mjesec dana. doboš se mora dat lagano vrtit a da nema lufta NA dobošu ne na kotaču. moguče da su osovine spigane al to je rijetkost,jedino ak ti je poznato da je auto bil razbijan. osovine sam promjenio obe jer sam mislio da me one j.. a znaci kotač mora imat malo lufta ??????????????? Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 23, 2012 da malo mora. budemo tako probali hvala Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 223 Posted October 23, 2012 inače je preporuka u ležaj utrljat mast prije ugradnje.... koristim ininu ohoho i nikom problema Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 24, 2012 inače je preporuka u ležaj utrljat mast prije ugradnje.... koristim ininu ohoho i nikom problema lis od ine ili neku drugu Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 223 Posted October 24, 2012 inina žuta i nikad problema... Dost slučajeva vidim da netko metne grafitnu Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted October 24, 2012 Šta misliš kakva je mast postojala 70 i neke godine kad su počeli radit jedinice sa istim takvim ležajima. Ti ležaji moraju trajat pa upravo da im i svinjsku mast natrpaš. Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 26, 2012 Šta misliš kakva je mast postojala 70 i neke godine kad su počeli radit jedinice sa istim takvim ležajima. Ti ležaji moraju trajat pa upravo da im i svinjsku mast natrpaš. j.... ga neznam sta da radim vise sad sam kupio litijevi neku zelenu FAM KRUŠEVAC, i kupit cu dva nova lagera pa cemo vidit rezultate Share this post Link to post Share on other sites
ramljak 0 Posted October 26, 2012 inače je preporuka u ležaj utrljat mast prije ugradnje.... koristim ininu ohoho i nikom problema prvi,listam i gledam oce li iko ispravno reci.. 80 posto mehanicara ne zna promjenuti lezaj,nebitno je koja je mast,i kvaliteta lezaja nije bas toliko bitna koliko ova jedna svat,utrljati mast u rolnice.najjednostavnije je tapkanjem. i pravilno zategnuti lezaj Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 27, 2012 prvi,listam i gledam oce li iko ispravno reci.. 80 posto mehanicara ne zna promjenuti lezaj,nebitno je koja je mast,i kvaliteta lezaja nije bas toliko bitna koliko ova jedna svat,utrljati mast u rolnice.najjednostavnije je tapkanjem. i pravilno zategnuti lezaj dobro jedna više , kako ga ti zatezeš imaš li neku specijalnu metodu Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 223 Posted October 28, 2012 ja kliještima jer je na ključu slabiji osječaj.... dotegnem na lagano tvrdo i vratim natrag i opet okrenem u smjeru stezanja dok se neosjeti prelaz s laganog na otpor... i to je to... Share this post Link to post Share on other sites
ROBY87 0 Posted October 28, 2012 ja kliještima jer je na ključu slabiji osječaj.... dotegnem na lagano tvrdo i vratim natrag i opet okrenem u smjeru stezanja dok se neosjeti prelaz s laganog na otpor... i to je to... hvala ljepo Share this post Link to post Share on other sites