2 2
Admin

Pravila oglašavanja na VWCC forumu

Recommended Posts

P: Kolko postova moram napisat na silu samo da mogu oglašavat?
O: Novi članovi nemaju pravo postavljati oglase 30 dana od datuma registracije i barem 20 kvalitetnih postova.

P: Da, a kako ću ja svoj oglas staviti na vrh?
O: Tzv. bumpanje oglasa je dozvoljeno svaka 2 tjedna (14 dana). Bilo kakvo komentiranje (reply-anje) u kraćem roku će biti obrisano.

P: Što kad moram izmijeniti oglas (cijena, slike, opis), zar da čekam 14 dana za izmjenu tih podataka?
O: EDIT je riječ koja u engleskom jeziku znači izmijeniti, a svaki post u svom desnom donjem kutu ima gumb s tim nazivom (vidljiva samo autoru posta), pa se upravo tu funkciju/gumb koristi za izmjenu sadržaja.

P: Drugi mi pametuju za stvari koje prodajem, to me živcira.
O: Samo autor teme (oglasa) smije pisati, svi ostali postovi će biti obrisani.

P: Da, a kak da ja onda pitam kad me nešto zanima u vezi tuđeg oglasa?
O: Provjerite u tekstu oglasa dali je oglašivač ostavio kontakt broj telefona ili email adresu. Ako nije, kliknite na njegovo korisničko ime, pa "View member profile". U lijevom stupcu s osobnim informacijama, provjerite dali korisnik ima naveden broj telefona. Ako ne, u istom tom stupcu imate opcije slanja email i privatnih poruka. Ako ne vidite padajući izbornik nakon klika na nečije korisničko ime, potražite ovdje odgovor na Vaš problem - Najčešći problemi na forumu

P: Jučer sam stavio oglas, a danas ga nema. Kako to?
O: Provjerite dali je Vaš oglas sukladan pravilima, dali je u pravoj rubrici, te dali je njegov opis bio dovoljno precizan. Svakako provjerite i da niste možda ponovili već postojeći oglas. U navedenim slučajevima, marljivi moderatori su vjerojatno Vaš oglas obrisali.

P: Da, a kakav bi to moj oglas trebao biti da bude dovoljno precizan po vašim kriterijima?
O: Najlakše ćete odgovor dobiti na to pitanje ako zamijenite uloge, tj. sebe stavite u ulogu kupca (ako nešto prodajete), te se zapitajte što bi Vas zanimalo o, npr. automobilu koji se prodaje, o felgama, gumama, i dr. Oglasi za vozila bi svakako trebali sadržavati osnoven podatke vozila (točan model, tip motora, godište, ako su poznati-prijeđeni kilometri, broj prethodnih vlasnika; oprema, i dr.). Felge bi, primjerice, morale sadržavati mjere istih koje je moguće i izmjeriti ukoliko već nisu napisane ili čitljive sa samih felgi - širina, promjer, broj i raspon rupa. Zapamtite da svaki oglas činite dodatno preciznim ako uz njega stavite i sliku.

P: Oglas koji sam JA napisao je moje intelektualno vlasništvo i JA odlučujem što će s njime biti, zar ne?
O: Nije baš tako. Registracijom na Volkwagen Club Croatia internet portal prihvaćate pravila istog, a prema tim pravilima Volkswagen Club Croatia zadržava pravo korištenja svih dijeljenih materijala (tekst, multimedijski sadržaji), kao i izmjenu istih.

P: Razočarao sam se u poštenju ljudi s kojima sam trgovao preko VWCC foruma.
O: Oglasni prostor naše internet stranice shvatite kao oglasnu ploču. Na raspolaganju su Vam kontakt sredstva (ako već broj telefona i emaila adresa nisu objavljeni, uvijek Vam preostaje sustav privatnih poruka - PM). Daljnji dogovor je na te dvije strane, a Volkwagen Club Croatia ne odgovara za ispravnost objavljenih podataka niti poštenje članova.

P: Stavio sam tri oglasa, a sad mi je to sve u jednom. Kako to!?
O: Marljivi moderatori će oglase istog autora grupirati u jedan ukoliko imaju zajedničke dodirne točke (dijelovi istog auta, ista kategorija oglasa, naročito predmeti u kategoriji "ostalo", i sl. poveznice).

P: Dobro, jel to sad konačno to il ćete još nešto mijenjat?!
O: Volkswagen Club Croatia zadržava pravo tumačenja i izmjene svih svojih pravila, a sve s ciljem unaprijeđivanja rada i na zadovoljstvo korisnika, kao i djelatnika.

P: Da, al ja stvarno neznam koju cijenu da stavim za ovo što prodajem. Jel baš moram stavit cijenu?
O: Da, cijena je obvezna u ponudi oglasa. Ukoliko stvarno nemate predodžbu vrijednosti onog što prodajete, konzultirajte se s ostalim članovima u podforumu "Procjene" ili stavite višu cijenu od očekivane, te naglasite da primate i manje ponude.

P: Želim vidjeti koliko najviše mogu dobiti za ovo što prodajem, pa ću napisati da je aukcija, OK?
O: Ne, aukcije nisu dozvoljene. Morate postaviti cijenu, oglas možete bumpati shodno pravilima, a ukoliko budete dobivali veće ponude, sami to riješite sa drugom stranom.

P: Ali, ja jako volim aukcije.
O: U tom slučaju preporučamo druge internet stranice poput aukcije.hr, ebay.com, i sl.

P: Ima li još nešto što trebam znati u vezi oglašavanja?
O: Nastojte da naslov bude smisle, kao i sam oglas. Nastojte da slike koje stavljate oglas nisu beskorisno male, niti nepotrebno velike. Ukoliko se pojavi nejasnoća ili propust od strane marljivih moderatora, nastojte ostati pribrani i imajte razumijevanja, nije potrebno paničarenje niti paranoično ponašanje da Vas netko mrzi.

 

Novi članovi nemaju pravo postavljati oglase 30 dana od datuma registracije i barem 20 kvalitetnih postova. Ukoliko stavljate link na neki oglasnik, molimo da informacije prekopirate ovdje u slucaju da je link nedostupan. U protivnome se oglas brise. Ponovno napominjemo, komentiranje u oglasima je ZABRANJENO.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
2 2