2 2
Marko D14

Zvučna izloacija vozila

Recommended Posts

Nadam se da sam na pravom mjestu, pošto nisam baš pronašao adekvatnu rubriku. Dali netko zna, ima iskustva sa čime je najbolje zvučno izolirat vozilo, da se unutar kabine ne čuju vanjski zvukovi. Neki kažu dynamyte, neki uzimaju sa ebay-a nešto kao bitumen sa folijom, neki uzimaju filc sa kojim se oblažu cijevi od vode, budem stavio sliku. Kažu da je taj filc super termo i zvučna izlolacija.

 

 

 

Dakle to je nešto ovako, ima za kupit na kvadrate

 

armaflex-izolacija.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

stari..

ja sam potrošio bituminizirane folije 25kg, skoro 5 kvadrata armacell-a (ove izolacije za cjevovode)

 

ali postoji još bolja stvar a to je onaj tvrdi filc u pločama koje je jinx82 stavio u svog syncro golfa to koriste tvornice, ja ću vjerojatno uzet tog filca ako uspijem nabavit i njega ću stavit ako mi ovo nebude valjalo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam bio u golfa kompletnu podnicu i zadnje bokove obložio sa ovim armaflexom od armacella i odlicna stvar.

Bio sam u rijeci nabavljao rolu, ne sjećam se više preko koga... debljina je bila 13mm i bila je malkice predebela, najbolje bi bilo od 8mm, max 10mm

 

Armaflex_Sheet.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

E taj armaflex mi se sviđa, kontakirao sam firmu Armacell, i nikako da dođem do informacije o cijeni i debljini, i gdje se može kupiti,nakon drugog maila sam ga poslo.....vrti... čovjek mi kaže, da mora on doć da vidi što meni trebe, i gdje ja živim....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka firma koja se bavi izolacijom, vodovodom i tim stvarima ti ga ima ili može nabavit. Imaš 2 vrste, jedan koji se lijepi posebnim ljepiom, 900g košta cca 80kn i onaj samoljepljivi.

Ja sam potrošio 12 metara s tim da moram još riješiti firewall. Koristio sam debljinu 9mm za 4 vrata i krov, a 13 mm za podove, haubu i zadnje bokove. Razlika nebo i zemlja, od zvuka zatvaranja vrata do muzike u autu.

Cijene su se kretale oko 900kn za 20 metara kvadratnih, naravno ima firmi koje uvijek imaju jeftinije.

Za one damping folije i to ekipa kaže da je u redu ali samo ako staviš skuplju ili 2 sloja jeftine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kombinacija, nekog "bitunema", STP oko 80e 4m2 2 mm debljine, ili silent coat oko 3,0e (oko 2,7e ako kažeš da si sa cice foruma) ploča 375 x 265 mm techno shop Brežice.

Preko toga armaflex...

 

Jer svaki od tih materijala prigušuje jedan spektar frevencije, tak da sa samo jednim nećeš dobit potpunu izolaciju.

U Zagrebu armaflexa, k-flexa ili kako ga već zovu imaš kupit u http://www.mariterm.hr/ na 16mm je oko 30kn/m2 ako se dobro sjećam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel zna netko gdje bih mogao kupiti armaflex? Nemam zvučnu izolaciju ispod haube, pa bi to htio kupit i sam iskrojit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kad se već spominje armaflex,da i ja upitam. znam ima postova o tome i pročita sam (da ne bi bilo već sto takcih tema pa korist search). za onu zaklopku ventilacije gilf3 (izlaze komadići one spužve pa kad dođe vrome za zaminu da onda ne tražim) taj armaflex mi se čini kao dobro rješenje za to. ali uvik mora biti ALI ;-) negdi sam na forumu pročita da se taj armaflex počme mrviti nakon nekog vrimena. pa da vidim iskustva s vama koji ste ga koristili, znači može li se upotrijebiti za tu zaklopku a da nakon godinu dana ne počme opet ispadati?

 

noone

pogledaj projekt člana <TDI> http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/81663-vw-golf-iv-19-tdi-130-ps/ on je to koristija baš za to šta tebi triba (samo neznam je li u komentarima ili u projektu) čak je napisa i di ima kupiti itd.

Edited by dr.restaurator

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2