2 2
dinogolf55

Chip na golf 4 1.9tdi 110ks

Recommended Posts

Nema to veze sa godistem nego sa vrstom motora. Koliko ja znam ASZ i AFN se ne mogu cipovati upisivanjem mape nego mora ici taj cip gdje se kablovi prespajaju.... Eto on ce odgovoriti kakav cip ima i mene bas zanima :)

Malo si pobrkao lončiće

ASZ ide preko OBDa, svaki.

AFN nije ni bio u G4, već u G3 i B5 i oni nemaju flešovanje mape, jer nisu EDC15.

ALH (90) od 2000. ide preko OBD, jer su EDC15, siguran sam 95% u to, isto kao i ASV (110).

PD115 (AJM) raniji do sredine 2000.g. ne ide preko OBD, iako je EDC15.

Čipovanje preko onog kineskog adaptera što ide na senzor goriva je čista glupost i dobra stvar da se uništi motor.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Na autu je uradjena mapa,preko OBD-a,nije stavljano to kinesko smeće niti bih to uradio

Auto je 2002 god ALH,pa šta da radim sada jer mi ne pase maf od 66kw ne ide auto kako bi moglo ići,a kažeš da ni od 96kw isto ne pase jer bi to mapu zeznulo

evo detaljnije

https://atf-chiptuning.com/en/chiptuning-rezultat/car/volkswagen/golf/golf-4-1997-2003/1-9-tdi-90hp/

Edited by GTI-VR6-R32

Jesi kupovao Bosch MAF ili neki drugi?

Pardon, ASZ je 130KS i to je PD motor novije generacije koji se moze cipovati upisivanjem mape kao i ARL . Mislio sam na ALH koji je kod njega pa bas zato i pitam kakav cip ima. Moguce je da noviji moze preko OBD2 porta ali nisu svi parametri dosputni kao na novjim PD motorima. A AFN znam da ne moze 100% jedina mogucnost je fizicki izmjena cipova kada se ECU rastavi kao i vecina starijih motora sa bosch pumpom.

A sto se tice cipa koji se dodatno ugradjuje i o kome pricam, on nije nikakvo kinesko smece i on se vecinom primjenjuje na starijim motorima sa bosch pumpom :)

https://www.ptronic.com/performance-chip-volkswagen-golf-iv-1-9-tdi-90.htm

Gdje ti je radjen remap? Vidim postavio si link od ATF-a iz Banjaluke... 

@GTI-VR6-R32

Edited by VW_GTD23

Teško smeće boxovi
Od 13 Fiat Ducato i Citroen Jumpera 10 ih je crklo i svakom je kvar bio sa diznama, pumpom, itd. Ova 3 su preživjeli jer smo im pogasili ovo i vratili na fabriku.

Trebalo bi da to valja to je nekadasnji ATM distributer i vise covijek ne radi sa njima pa je promjeno na ATF. Jbg, znam za njega da je poprilicno poskup kome god da je radio. Kad si radio remap i koliko te izaslo ako nije tajna? @GTI-VR6-R32

Koliko se sjecam i ranije si piso da si imao isti problem tj. da auto lose vuce itd... Nemoj stavljati MAF of 96kW motora, uzmi takav isi samo uzmi nov nikako polovan. Isto tako promjeni i MAP sensor i njega novog obavezno.

Od koje su firme ti boxovi sto su bili u njima? Ja znam covjek koji ima i dan danas taj box od neke njemacke firme na ALH motoru u Golfu 4  koji radi bez greske i dan danas. Dizne i tubina mogu pocrkati i kada se remap direktno upisuje ako je nestrucno uradjen. Tako da to nema veze ako je box da ne valja. @mur3633

Edited by VW_GTD23

4 minutes ago, VW_GTD23 said:

Trebalo bi da to valja to je nekadasnji ATM distributer i vise covijek ne radi sa njima pa je promjeno na ATF. Jbg, znam za njega da je poprilicno poskup kome god da je radio. Kad si radio remap i koliko te izaslo ako nije tajna? @GTI-VR6-R32

Koliko se sjecam i ranije si piso da si imao isti problem tj. da auto lose vuce itd... Nemoj stavljati MAF of 96kW motora, uzmi takav isi samo uzmi nov nikako polovan. Isto tako promjeni i MAP sensor i njega novog obavezno.

150 eura me izašlo,čovjek mi je djelovao susretljivo,auto je išao ko metak,nema dima nikakvog.

Na autu je trenutno neki kineski maf,koji se stavljen nov par dana prije cipovanja,radio je evo već skoro 2 i kusur godina

Jesam i ranije sam pisao,ali nije za moj auto to je od kolege golf isto 66kw samo nije cipovan

Samo trazi BOSCH obavezno nov i promjeni MAF i MAP senzor jer i MAP moze da izazove pometnju kao i MAF.

• Thanks 1

1 minute ago, VW_GTD23 said:

Samo trazi BOSCH obavezno nov i promjeni MAF i MAP senzor jer i MAP moze da izazove pometnju kao i MAF.

Nadam se da će to biti to,uzmem novo oboje

To je najjeftinija opcija, imace efekta sigurno. Jbg, ovo ostalo da diras sve je mnogo skuplja investicija : turbina, dizne, bosch pumpa itd :)

Heheh ne bih dirao ništa vise sto se tiče snage,jer sam prezadovoljan kako ide kad senzor radi kako treba😃

Što nemaš nekog tko ima VCDS pa da pogleda i vidi jel MAF? Da ne uzimas bezveze novi senzor ako nije on.

Imam VCDS gledao sam parametre i nisu bas uredni a i u vožnji osjetim kad ide dobro kad ne.

A i senzor je kineski pa je i pravo čudo da je toliko dugo radio

Edited by GTI-VR6-R32

Ma sve je to staro 20 i kusur godina a mozda ti MAP nije nikada ni mijenjan zato najbolje promjeni oba. Obavezno javljaj rezultate kada promjenes :)

2 2