1 1
ronny

plin za 1.6 sr

Recommended Posts

pozdrav ljudi,imam četvorku 1.6 sr 74kw i jako sam zadovoljan autom al evo u zadnje vrijeme se puno vozim jer putujem na posao i dnevno radim 150km.skupi se tu dosta kilometara i ode dosta love za gorivo pa me zanima jel je netko ugrađivao plin u taj auto i kolika bi bila ušteda sa plinom naspram benzina te koliko bi koštala ugradnja za njega.auto mi ima 200tkm i netroši mi ulje niti ništa ne zeza pa mislim da bi plin mogao bit dobra solucija,hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ugradio prije 2 mjeseca. Moj G4 ima 1.6 16V motor ali ugradnja je praktički ista i kod tebe.

 

Ugradio sam Lovato Easy Fast Smart uređaj. Znači ubrizgavanje plina za svaki cilindar. Boca je umjesto rezervnog točka veličine 51l. Priključak za punjenje na braniku (nisu htjeli ugraditi kod čepa za benzin jer je plastično kučište) što mi se ne sviđa.

 

Cijena 6300kn za keš + 960kn atest. Više se ne mora auto vagati ako serviser upiše težinu instalacije u izjavu.

 

Dosad prešao 4000km. Potrošnja kao i na benzin - prosjek 7,5l. Na otvorenoj cesti ide i 6,0, ali vožnja ko po jajima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa to je jako dobra potrošnja ako računaš da je plin 5,5kn u odnosu na benzin koji je preko 10.meni je potrošnja otvorene ceste oko 9-9,5 lit na 100 a grad i više pa mi se vidi puno zato bi i stavio plin a auto mi se ne mijenja jer mi je stvarno dobar.evo u dvije godine sam natukao 60tkm bez ikakvog kvara osim kaj sam morao promjenit set lamela i korpa al bože moj to je potrošni materijal.ja bi možda i skinuo potrošnju za litru al dok se dokopam obilaznice ne puštam ga ispod 120 jer sam gladan ko vuk pa jurim doma,hehe,zvonimir jesi li primjetio da auto ide drugačije,mislim jel ide bolje ili slabije i kak prebacuje na plin,jel automatski ili moraš sam ručno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto ide jednako i na plin i na benzin. Jedino na plin nekako mekše radi. Dugo vozim aute s plinom i osjetim razliku u zvuku i mirnoći rada.

 

Što se tiče prebacivanja sve je automatski. Pališ na benzin i nakon što se malo zagrije sam se prebaci na plin, i u vožnji, bez trzaja.

Edited by zvonimir

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1