1 1
kenanGTI

Golf 1 RETRO

Recommended Posts

Evo, nakon duzeg vremena razmisljanja, odlucio sam da podijelim sa forumom biljeske iz svog dnevnika. Moje interesovanje za vw traje od malih nogu. Nedavno sam dobio Golf MK1 od svoje porodice na poklon, radilo se o golfu iz 1981 godine, sa 1.3 motorom. Vozilo je srecom bilo dosta ocuvano za svoje godine, u mojoj porodici otkad je izaslo iz fabrike, mazen i pazen, garaziran snijega nije vidio. Jako malo vozen, presao oko 48.000 KM. Otkad sam ga dobio na poklon, poceo sam ozbiljno razmisljati da ga komplet restauriram. Tako i bi. Odmah se pocelo sa skupljanjem dijelova. Odlucio sam da ga prepravim na stariji tip golfa, sa uskom stopkom ihrom branicima. Skontao sam da na vozilo nista ne ugradjujem dok ne skupim sve dijelove za restauraciju. Kada se skupe svi dijelovi ide na pjeskarenje sasije, detaljno lakiranje (s vana, iznutra, odozdo, motornog prostora) i onda ide ugradnja restauriranog motora, trapova i svih dijelova.

Uzivajte!

 

sam4238.jpg

 

sam4239.jpg

 

sam4246.jpg

 

sam4251.jpg

 

sam4255.jpg

 

sam4342.jpg

 

sam4339.jpg

 

Kao sto vidite iz prilozenog, radi se o veoma ocuvanom golfu. Sve na njemu je fabricko, jedino nije farba, jer je farban prije nekih 20 godina. Odlicna osnova za daljnji rad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zatim se krenulo u ozbiljnu nabavku skupih i rijetkih dijelova. Prva stvar koju sam htio uzeti su bili hromirani branici. Srecom, nadjeni su novi originalni (sa auti/vw pecatom), jos uvijek zapakovani u originalnu kutiju. Sa unutrasnje strane je bilo malih piknjica hrdje, sto nam je opste poznato, jer je ta strana fabricki lose zasticena. Odmah sam to detaljno pobrusio, zastitio i ofarbao. Poslije su branici detaljno oprani i vraceni nazad u originalnu kutiju :)

sam4128.jpg

sam4129.jpg

To je detaljno sredjeno

sam4134.jpg

 

Onda su na red dosle steke. Rijec je o hromiranim stekama od swalowtaila '74. Kada su dosle kod mene bile su u jako losem stanju, te sam ih morao srediti. Odradjeno je full poliranje, zamjenjen mehanizam (od novije tipe stavljen nov) i stavljena linija, crna, po sredini.

sam4191.jpg

sam4265.jpg

Posto ce ovo biti oldschool kec, bit ce na njemu puni vw hrom paket. Posto idem u tom pravcu, nisam odolio da ovo ne kupim :lol2

sam4262.jpg

sam4263.jpg

Nakon dugog trazenja, u moj posjed su dosle OEM Hella stopke (deutsche post), bez svjetla za rikverc, dakle potpuno nove

sam4283.jpg

sam4284.jpg

Tu je i jedan vazan detalj unutrasnjosti-OEM Golf Ball rucica mjenjaca.

sam3927.jpg

Tu je i jedan jako vazan detalj za Retro izadnje. Leptir stakla na otvaranje. Posto sve radim detaljno, okvirovi su ispjeskareni, lakirani, kederi novi, a stakla ispolirana.

sam4019.jpg

Kupljeni su i zadnji poklopci amortizera na soljama. Novi.

sam4196.jpg

Wolfsburg edition bedzevi. Nanovo plastificirani.

sam4276.jpg

Naravno, oem presvlake papucica, kocnice i kvacila.

sam3962.jpg

Zadnji tepih od TASovog golfa, nov, novcat, nikad stavljen na auto.

sam3558.jpg

Svi kederi na autu ce se mijenjati, iako moji nisu losi, ali svaki ima bra po jednu rupicu, sto me jako nervira. Nemaju se kupiti u kompletu, pa moram pojedinacno uzimati.

sam4186.jpg

I jedan jako vazan detalj za ovog golfaca. Cukice od audija gt-a, rasklopljene, ociscene i odvedene u top stanje.

sam4197.jpg

Neki dijelovi se kod nas ne mogu kupiti, pa za to je zaduzen vw-classic parts, koji je zakon-po kvalitetu robe.

Oem krovno hella osvjetljenje

sam4266.jpg

Oem hella osvjetljenje tablica

 

sam4177.jpg

Prekidac nivelacije svjetlosti

sam4282.jpg

Oem novi natpisi, zadnji.

sam4193.jpg

Onda se nabavljalo nesto limarije, kvalitetne, stranog proizvodjaca.

sam4288.jpg

sam4291.jpg

Tu su i felge BBS RM 012. Uskoro idu na detaljnu restauraciju. Pjeskarenje, lakiranje, hrom sarafi, nazad rubovi 2.5, naprijed 2

sam4299.jpg

Uzeo sam i fiffth zmigavce, novi naravno. Kvalitet je odlican, sto mi je najvaznije.

sam4359.jpg

sam4358.jpg

Originalne nove hella plastike za zmigavce

sam4427.jpg

Jedan od najvaznijih detalja na mom golfu. Instrument tabla os stare tipe. Na moju srecu u odlicnom je stanju, nema packe. Naravno, detaljno sam je rasklopio, svaki prekidac detaljno ociscen, sat takodjer, tabla oprana.

sam4431.jpg

sam4420.jpg

Volan gti spucknapf od prve generacije golfa, nanovo ispoliran i ociscen. Jos mu fali tapaciranje da bude full, to cu ubrzo odraditi.

sam4412.jpg

Nove origigi rucice zmigavaca i brisaca

sam4413.jpg

Novi farovi saturnus, nikad stavljeni na auto.

sam3551.jpg

Toliko za sad, ubrzo novi update.


Kupljene su neke nove stvari. Plasticni okvir oko mjenjaca, zadnja polica u perfektnom stanju, kao nova, gumice koje ju drze nove, pipci za zakljucavanje vrata iznutra novi, prednji spojler tanki na veznom limu nov, upaljac za cigarete nov.

sam3677.jpg

 

 

sam4278.jpg

 

sam4199.jpg

 

sam4031.jpg

 

sam3675.jpg

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiglo nesto novih dijelova, u pitanju je zadnji desni rubnjak (kupljena su oba rubnjaka, oba praga) Naravno stranog proizvodjaca i odlicnog kvaliteta, da se limarija detaljno, ali kvalitetno sredi.

sam4287.jpg

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nedavno sam bio kod limara sa golfom, isao sam da provjerim stanje limarije. Na moju veliku srecu sve je bilo u najboljem redu, cak je i majstor rekao da nije vidio zdravijeg golfa :) Provjereni su podovi, pod nigdje nije propao, jer ga je zastita sacuvala, kada se auto zadnji put farbalo 1997 godine, tad je nanesena zastita i drzi se dobro, na nekim mjestima se malo ljusti, sto mi ne predstavlja problem, jer ce se pod nanovo izbrusiti i ofarbat u boju auta. Takodjer drzaci prednjih lafeta su odlicni, jedino ima malo povrsinske korozije kod zadnjeg desnog nosaca mosta, ali lim nije propao. Solje su odlicne, limarija je bez ostecenja osim zadnje desne obrve koja ima pokoju rupicu i prednji lijevi blatobran je malo pri dnu ostecen.

Evo koja slikica:

 

sam4169.jpg

 

Originalne felge su ispjeskarene, i nanovo lakirane komplet.

 

sam4150.jpg

 

Solje su nove :D

 

sam3986.jpg

 

sam4667.jpg

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polako pocinjem vaditi dijelove iz garaze i uredjivati ih. Na red su dosle felge BBS RM 012. Prvo su ociscene od stare boje, dva srca felgi su ispjeskarena, i nanesen sprickit, zatim je slijedilo brusenje sprickita, pa jos jedan sloj, pa brusenje vodobrusnim, da se otkloni prasina i neravnine. Zatim je to sve oprano i pripremljeno za lakiranje. Cepovi su takodjer uredjeni i baceni u sprickit. Rubove sam ispolirao, iako oni nece ici na felge, uzimam nazad rubove 2.5, naprijed 2 i hromirane sarafe. Jos da legne boja i bit ce predobre. Boja ce biti "McLaren Mercedes Silver Laurit" Code: 977

 

sam4471.jpg

 

sam4472.jpg

 

sam4473.jpg

 

sam4480.jpg

 

sam4489.jpg

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radjene i doradjivane neke sitnice jos, malo usminkana tabla, oprana iznutra, sa vana (detaljno) i namazana sonax mlijekom za table, ja sam poprilicno zadovoljan. Poslije prvog pranja je malo izgubila sjaj zato sam se odlucio na sonax mlijeko. Nakon toga zamotana u celofan i ostavljena da ceka kraj projekta i ugradnju.

 

sam4695.jpg

 

sam4704.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet radost sa novim dijelovima :) Kupljen je lijevi originalni hromirani retrovizor od golfa 1 swallowtaila. Iako su swallow dijelovi rijetki, polako nalazim jedan po jedan. Retrovizor je na moju srecu kao nov i bez ostecenja. Da ne bi bilo monotono, uslikao sam sve hromirane dijelove na okupu, koji ce biti vazni detalji ovog buduceg Swallowtaila :D

Prilozene fotke:

sam4748.jpg

 

sam4749.jpg

 

sam4750.jpg

 

sam4752.jpg

 

sam4781.jpg

 

sam4784.jpg

 

sam4786.jpg

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

E onda stigle tanke ralice ili spojleri za prednji vezni lim, odluka je pala ipak na zamjenske, jer je OEM ralica jako kruta i mislim da bi se polomila kad bi dosla na neku neravninu na cesti... a i ove ralice su odlicne i dobre kupio sam ih po cijeni od 15 eura po komadu, uzeta tri komada, ukoliko se jedna osteti da mogu drugu nabaciti, a zasad nista od ugradnje dijelova na golfa, bolje je da skupim bas sve sto je potrebno za restauraciju i onda lakiram auto i sve to lijepo poslozim. Uglavnom motivacije ima da se auto slozi do kraja :)

Evo ralica:

sam4801.jpg

 

sam4802.jpg

 

sam4803.jpg

 

sam4804.jpg

 

sam4805.jpg

 

http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/80955-golf-1-retro-komentari-projekta

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan mali update.... Lakirana jedna felga BBS RM i kupljeni hromirani sarafici za rubove, jos trebaju da mi stignu radinox 4 ruba... nazad 2.5, naprijed 2, i hrom znakovi bbs... znaci felge lakirane komplet, znaci srce, sa strana i iznutra, boja nije kao sto sam rekao jer kad su je miksali zajebali i ispalo nesto deseto... ali nema veze uzeo drugu i meni se svidja..

 

sam4875.jpg

Evo kakva je bila prije restauracije, katastrofa stanje, bile lakirane s vana u nekakvu bijelu, iznutra pune blata, masnoce, prljavstine...

sam4800.jpg

Novi nastavak stize uskoro...

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od zadnjeg update-a proslo je mnogo vremena...

Uradjene su mnoge stvari, nabavljeni mnogi dijelovi...

Bivsim BBS RM felgama nisam bio nikako zadovoljan, prvo sto mi je smetalo bilo je prvobitno stanje felgi, bile su jako ostecene na predjelu rubova i srca, tako da im nije bilo spasa nikako... To nisam mogao staviti na auto nikako, zato su one ubrzo prodane. Ubrzo nakon toga sam morao odluciti sta da stavim na auto. U pocetku sam bio jako zagrijan za RS '16, ali sam shvatio da to nije za keca, jednostavno mu ne leze, to bi razvalilo auto. Dakle, kupljene su opet BBS RM od Golfa 2 Edition One-a, ali ovog puta u puno boljem stanju od bivsih. Srce je bilo u fabrickoj boji i jako ocuvano, takodjer i rubovi. Sa unutrasnje strane je bilo jako malo prljavstine i masnoce. Odlucio sam sa felgi skinuti boju, sve rucno sa finim smirgl papirom, ali sam naisao na neku temeljnu koja je jako cvrsta i uporna, tako da se tesko skida. Zasad su dvije felge osmirglane. Nazalost nemaju originalne cepove, ali ce i oni biti nabavljeni. Mislim da ce kasnije ici na pjeskarenje, ali prvo moram naci nekoga ko to kvalitetno radi.

sam4915.jpg

sam4914.jpg

Set hromiranih sarafa koji je bio kod mene je otisao sa proslim felgama, tako da sadasnje sarafe moram pripremiti o odnijeti na hromiranje. Prvo sam ih detaljno oprao kiselinom, pa osmirglao, zatim su blago ispolirani sto ce biti dovoljno da hrom lijepo legne i da to sve izgleda odlicno. Nekoliko ih je zavrseno, imam jos mnogo posla :)

sam4896.jpg

Malo poredjenje, prije/poslije

sam4918.jpg

Na autu ce biti sva 4 diska, nazad su kupljeni originalni diskovi od Golf 2 Gti. Diskovi su novi original, imaju vw pecat na sebi. Zadnji most ce biti ispjeskaren, plastificiran u crno, i sve novo na njemu naravno.

sam4911.jpg

Potvrda originalnosti, ne vidi se dobro nazalost.

sam4912.jpg

Nove plocice

sam4910.jpg

Nov keder vrata, jos treba jos jedan za vrata i novi hrom kederi oko stakala i to ce biti to, sto se tice dihtanja auta.

sam4925.jpg

Kupljene su takodjer i gumice koje idu ispod steka i retrovizora, posto su dijelovi metalni, pri zavrtanju bi ostavili tragove na boji, tako da je ovo rijeseno :)

sam4908.jpg

Porvrda originalnosti mojih dijelova, na auto stavljam samo originalne stvari, nista drugo!

Branici:

sam4901.jpg

Steke:

sam4902.jpg

Retrovizor:

sam4903.jpg

 

KOMENTARI:

http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/80955-golf-1-retro-komentari-projekta/

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radilo se jos malo na dijelovima, uglavnom sitnice rjesavane

Krom retrovizor sredjen, ubaceno novo staklo i ociscen iznutra, stavljeni drugi hromirani sarafici i dodatno ispoliran i ociscen.

avpwrp.jpg

Malo ocisceni branici, prepolirani finom pastom i u celofan. Uglavnom još nabaviti bočne plastike originalne nove i to je to.

11r87dj.jpg

Ispolirao spucknapf nanovo sa 2 vrste kreda, jer nisam bio zadovoljan prošlim poliranjem ;) Još tapaciranje i to je to.

aakn6g.jpg

Nabavljena sukladna žaruljica za krovno osvjetljenje i 2 žaruljice za osvjetljenje tablica pozadi.

28ai8i0.jpg

 

ogxg8i.jpg

Čistio satove, i pripremao za ugradnju (iako ugradnja neće biti u skorije vrijeme) ;)

16bloj8.jpg

Odluceno je da ova dva originalna nova natpisa idu na Keca kad se zavrsi s tim da ce mozda umjesto ovog vw plasticnog biti aluminijski swallowtail

29e3951.jpg

Nove Hella plastike za žmigavce...

vzvmtu.jpg

I za kraj ono najbitnije: Opjeskarene BBS RM, nanesen prajmer za aluminij te sprickitovane. Cekaju kvalitetno lakiranje.

2rmt8xz.jpg

r2q6bs.jpg

 

2zfs7ly.jpg

Prezadovoljan sam felgama, predobro su ih uradili, jos samo da ih posaljem na lakiranje.

KOMENTARI: http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/80955-golf-1-retro-komentari-projekta/

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dugo nisam ništa pisao u garaži, pa red bi bio da malo osvježim. Kupljen je jedan važan dio, originalne balans štange sa Golfa 1 GTI-a. Nisu krive niti su oksidirale, što je najvažnije. Neko prije mene ih je ofarbao u zeleno, što mi ne predstavlja problem jer ću ih restaurirati. Planovi za njih su: Pjeskarenje, lakiranje, kupovina powerflex selena i originalnih novih nosača sa vw-classic partsa. Uskoro slike restauracije.

29kvxqw.jpg

 

KOMENTARI: http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/80955-golf-1-retro-komentari-projekta/

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, dugo me nije bilo na forumu, pa evo da malo osvježim garažu. Urađeno je dosta stvari, i nabavljeno dosta dijelova.

 

Nije mi se sviđalo što je samo srce felgi sređeno, pa sam sredio felge iznutra i sa strane i bacio u temeljnu boju.

 

2w56o1f.jpg

 

Originalni čepovi su tu. Prije lakiranja moram još prešmirglati mjesto gdje naliježu rubovi na felgu grubim šmirglom radi boljeg prijanjanja.

 

2cy05xy.jpg

 

Nabavio originalne šarafe što drže unutrašnje rukohvate jer sam svoje izgubio.

 

2pqntop.jpg

 

Ručke za putnike, moj kec ih nije imao, a sviđaju mi se.

 

2drxavb.jpg

 

Komplet zeleno tonirana stakla od Golfa 1 GTI. Očišćena i ispolirana.

 

9kqu01.jpg

 

66j9l4.jpg

 

Evo nekih boljih slika farova i nosača.

 

2mxlbo7.jpg

 

fapytw.jpg

 

2qdct9e.jpg

 

Naljepnica 'Das original' za zadnju šajbu:

 

s1195c.jpg

 

Novi nastavak stize uskoro...

 

http://www.vwclubcro...ntari-projekta/

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiglo još nekih dijelova:

Maska hladnjaka sa hromiranom lajsnicom. Kupit ću još jednu novu originalnu masku, lajsnice ispolirati i prebaciti na nju. Također je nabavljen znak za masku nov.

 

2u3zhvc.jpg

 

2dsqvt4.jpg

 

Neke dijelove sam čistio od plastifikacije i pripremao za hromiranje. Biće puno hromiranih dijelova na autu. Također će biti dosta hromiranih dijelova podvozja i motora.

 

nh03sk.jpg

 

Originalni električni podizači stakala sa Golfa 1 Cabria:

 

11v7azq.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nabavljena nova maska i znak za nju, alu lajsnice ispolirane nanovo i sklopljeno sve...

 

16244ch.jpg

 

Front konacno kompletiran:

 

zx63w4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nabavljeno je još nekih originalnih dijelova...

Ručke vrata od GTI-a nove original, nikad postavljane, kataloški broj je 161 867 172A, ako nekom treba.

 

2zzu7t5.jpg

 

2lm8l51.jpg

 

Kupljene također i originalne vw manzetne:

 

21jol6e.jpg

 

Uhvatio malo vremena i izlakirao balans stange. Poslije vise od 3 mjeseca stajanja u fileru :D

 

2mi3iq.jpg

 

Nabavljen je i crveni tepih sa Westmoreland Golfa MK1, čim dođe sa čišćenja slikat ću.

 

KOMENTARI: http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/80955-golf-1-retro-komentari-projekta/page-4

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzeo Vw Motorsport ručicu mjenjača u savršenom stanju, neću je postavljati na auto, uzeta je za kolekciju.

 

fldmyh.jpg

 

j0l447.jpg

 

2vd38g2.jpg

 

Nove zakacke za drzace zadnje police:

 

21jawdv.jpg

 

Nastavak stize uskoro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto sam rekao, imam namjeru skupiti sve vrste uskih stopki. Originalne su tu, sad prelazim na tuning. Ali ne kristalne, naravno, vec rijetke njemacke stopke iz 90tih. Nasao sam crne Fifft stopke u odlicnom stanju. Ostaje mi jos da nabavim crvene i bijele Fifft stopke i to je to (sto se tice stopki)

 

10x7tdg.jpg

 

Kad su dosle kod mene bile su dosta prasnjave i matirane. Detaljno su oprane i ispolirane kvalitetnom grubom pa finom pastom.

 

zj9pn9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unutrašnje brave na Golfu su bile u losem stanju, vrata su se skroz teško zatvarala. Uzeo sam jedne originalne obične brave i mislio ih hromirati, ali se ispostavilo da su i one u losem stanju, tako da nisam htio stavljati polovne. Kupljene su nove brave, fabrički hromirane.

5zqxqv.jpg

2v9ytxj.jpg

Uzete su i nove hromirane ručke za otvaranje vrata:

2lvhent.jpg

Pinovi za otključavanje iznutra:

35a1wk8.jpg

Nastavak stiže uskoro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiglo jos nekih dijelova...

Komplet novi kederi za cijelo auto ( dvoje vrata i gepek) Moji su u dobrom stanju, ali novo je novo.

 

vdl24j.jpg

 

316501d.jpg

 

Plastika koja pokriva mehanizam zadnjeg brisaca u odličnom stanju:

 

2qs8bjc.jpg

 

Originalne kopče za nju:

 

2iqbf4j.jpg

 

Zadnja polica u savršenom stanju:

 

111sg0g.jpg

 

Komplet nove hromirane lajsne za cijelo auto. Moje su u odlicnom stanju, ali novo je najbolje.

 

2zdn986.jpg

 

2rdu6ac.jpg

 

2rdu6ac.jpg

 

Također uzete i komplet nove kopče:

 

2zs067b.jpg

 

120jzms.jpg

 

Leptir stakla su rastavljena i pocela je priprema za hromiranje okvirova..takodjer ce se uzimati novi kederi i nosaci, i potrudit cu se da nadjem zeleno staklo.

 

Toliko do slijedeceg update-a..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, dugo me nije bilo na forumu, red bi bio da malo osvježim garažu.
Sakupljeni su mnogi dijelovi, neke sam uslikao, neke ne.

Među tim dijelovima je maska, nova original iz TAS-a. Prošla maska je bila polovna u odličnom stanju, ali sam odlučio da na auto idu samo novi dijelovi (oni koje je moguće nabaviti). Još mi ostaje kupiti nove hrom lajsne za masku i nov vw znak.

2q0t4sx.jpg

Maska je original:

2rdzvuq.jpg

Novi čepići što idu u vrata, moje na autu je majstor greškom ofarbao. Ovaj čepić desno ne znam za šta je, ali pretpostavljam da je za onu rupicu kod rezervne gume.

10gfacx.jpg

Novi čepovi koji idu u pragove na mjesta gdje se dosipa vosak.

1sz2f8.jpg

Uzeo još jedan Spucknapf volan u savršenom stanju. Sve kopče su ispravne. Prošli volan je bio jako loš, tako da je kupljen novi.

2ztkihi.jpg

34h87l3.jpg

Uzeo sam i RAID HP, vidjet ćemo koji će u keca, Raid ili Spucknapf. Ako bude isao raid, morat cu ga presvući u boju enterijera.

23krf4i.jpg

Jedan dio koji sam dugo, dugo tražio. Originalni tinted zeleno tonirani leptiri. Jako rijetka stakla, pogotovo što su tonirana. Staklo i okvir su u perfektnom stanju, a kederi nisu nešto, što mi ne predstavlja problem jer ću uskoro kupiti nove.

Postoje dvije vrste leptira, kod kojih su ručice na lijepljenje i kod kojih su ušarafljene u staklo. Moji prvi leptiri su bili ovi na lijepljenje, koji su dosta loši jer nema načina da se ručice trajno zalijepe. Zbog toga sam uzeo ove zeleno tonirane u kojih su ručice ušarafljene u staklo. I, da, zelena stakla koja sam imao su prodana, i u potrazi sam za komplet novim zelenim staklima.

Planovi za leptire su: pjeskarenje okvira (obavezno, pošto truhnu ispod kedera), lakiranje okivira i poliranje vanjske strane, novi kederi, poliranje stakala, i novi nosači.

21y0kn.jpg

f3ibea.jpg

10rslzo.jpg

Original tinted:

1jw8cj.jpg

Naletio je i jedan set bijelih leptira, pa sam i njih kupio (kederi su savršeni, još uvijek fabrička zaštita na njima)

256hima.jpg

191nc6.jpg

Nov originalni keder koji ide na vrh lima od požarnog zida, mislio sam taj lim isjeći, ali ne mogu zbog broja šasije.

20h56yv.jpg

Balans štange su konačno kompletirane, tu su svi nosači, sve je pjeskareno i lakirano u sivu. Još fale powerflex seleni.

r1d1s7.jpg

Počele lagane pripreme za limariju. Tu su oba nova originalna blatobrana. Malo su prašnjavi jer su dugo stajali u skladištu.

Lijevi blatobran na Golfu ima na dnu rupicu od korozije, a desni je udaran pa kitovan. Kad sve ide novo i kad se radi kvalitetno, neka i blatobrani budu novi. U obzir su dolazili samo originalni, jer je u zamjenskih loš kvalitet lima i nemoguće ih je upasati na auto.

2renupy.jpg

o5x2ja.jpg

Potvrda originala:

ftprih.jpg

To bi bilo to za ovaj update. Pozdrav

 

 

KOMENTARI:

 

http://www.vwclubcroatia.com/forum/index.php?/topic/80955-golf-1-retro-komentari-projekta/page-5

Edited by kenanGTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felge su konačno ofarbane...

Jako sam zadovoljan odrađenim poslom, ima nekih sitnih, neprimjetnih greškica, ali uglavnom odlično odrađen posao lakirera.

Srce je ofarbano u ''McLaren Mercedes Silver Laurit'', kod 977. Eto, ako nekom zatreba, boja je puna kristala, odlična. Na slikama se ne primjeti koliko je dobra boja, uživo je druga priča. Ostali dijelovi felge su ofarbani u matt crnu boju, neka malo otpornija boja na kamenčiće, udarce i slično. Mogu reći da su felge 50% završene, još čekam šire rubove (premišljam se koju dimenziju uzeti) i hromirane šarafe.

10okwhd.jpg

6e3m1g.jpg

Također su nabavljeni crveni BBS amblemi sa zlatnim slovima:

34gvdox.jpg

Okviri leptir stakala su restaurirani. Stakla cekaju poliranje (iako poliranje nije potrebno), i novi kederi ce se uzeti. Nosaci leptira (ovi bijeli) su bili u losem stanju, jedan je uzet, a drugi ce biti uskoro (cekam da mi na poruku odgovori osoblje vw-classic partsa)

rw2vpt.jpg

ke9ovk.jpg

Uskoro novi update...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
1 1