4 4
Haker_Ante

Zvučna izolacija auta (Golf 2)

Recommended Posts

Pozdrav ekipa!

 

Ovako planiram si raditi zvučnu izolaciju na golfu 2 1.6d pošto se vikendom vozim na malo dulje relacije (70km) u jednom smjeru. Buka ubija na 100km/h zato sam gledao da si napravim izolaciju.

 

Našao sam materijal tzv. Armaflex ili Kflex navodno ima za kupiti u trgovinama gdje se prodaju dijelovi za grijanje i to. Trgovinu sam našao samo se sada muče izračuni koliko toga uzeti i ako nema u samoljepljivoj varianti čime lijepiti? Nekako mislim da bi armirana traka što lijepi na 2 strane bila idealna jer smola bi smrdila kad bi se auto zagrijavao na suncu.

 

Znači obložio bi čitavu kabinu; Vrata, pod, krov, gepek, sve... Možda malo podebljao onu tvorničku izolaciju na haubi. Sad me zanima ako je itko štogod slično radio, koliko mu je otprilike materijala trebalo da pokrije sve?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imaš već topic o izolaciji golfa 2 sa svim informacijama što kako koliko. Search.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tražio i prije postanja teme i sada kada si ti napisao i ne mogu naći nikako... Našao sam samo da neki lik traži i rečeno mu je da u zg kupi Armoflex i da je kvadrat oko 60 kn, nigdje ne piše koliko bi trebalo za čitav auto.

 

Otprilike 5 - 6 kvadrata? možda i više nekih 7 - 8?

 

Ako možete naći tu temu koju ja ne mogu naći, bio bih vam zahvalan.

 


 

Što se tiče ubijanja draži Golfa 2 dizela, nije mi baš neka draž kada svaki dan idem cca 70km u jednom smjeru, još su mi one brtve na vratima popucale pa fićuka.

 

Unaprijed tko misli doći sa komentarom pa kupi si bolji/bolje izoliran auto, neka ne piše ništa. Vozim auto u skaldu sa svojim mogućnostima i da mogu sigurno bih kupio nešto drugo, a Golf mi je usputno i prirastao srcu tako da...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zahvaljujem kolegi Rojsu.

 

smislio sam nešto ovakvo... Nabaviti preko Ebaya neku kopiju Dynamata od 2mm za nekih 25 - 30 dolara po paketu dovoljno za gepek, toga bi uzeo da malo smanjim vibracije u autu na vratima i podu, ako budem skupio para onda možda čitav auto umotat u to. A preko toga bi onda stavljao dali armaflex ili neki drugi materijal koji izolira zvuk i također sve što se da nakeljit u autu da nakeljim, naravno za pod najdeblji do 20mm, a okolo nešto tanje oko 10mm pa šta bog da, gore biti ne može tako da.

 

A što se nabavke armaflexa tiče to bih vidio sa nekom tvrtkom koja se bavi rušenjem kuća/zgrada možda oni to skidaju iako sumnjam, ali ako se može izvuči od nekoga polovno, u dobrom stanju i po nekoj ok cijeni zašto ne, naravno ako je to u dobrom stanju iako vjerujem da bi novo bilo najbolje, al' opet kažem sve ovisi o parama. Ionako to nebih sada radio nego kad malo otopli, a za ova hladnija vremena bi nabavio sve potrebno da onda kad me pukne jedan dan sve sredim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Armaflex je dobra stvar samo ima jednu veliku manu.

Ako se nestavi neki drugi materijal tvrdji na njega pocne se mrviti.

obavezno uzmi samoljepljivi armaflex.

Imas u trgovini Mariterm u Zagrebu.

adresu neznam tocno

uzmes si 19mm stjenku i ljepi.

a kvadtarura.

imal si matematiku u skoli uzmi metar i zbrajaj!

Nadam se da sam ti pomogel malo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zahvaljujem Marinko!

 

Poslao sam upit u Agriu u Osijek da vidim koliko kod njih košta metar... U svakom slučaju tražim da bude jeftinija cijena, naravno :)

 

I mislio sam za podnicu uzeti 19mm, možda za krov isto, ali išao bih prvo sa tom folijom tipa Dynamate sa ebaya cijeli auto, pa na to armaflex, a sada gore hmm nešto tvrđe... Ne znam što bi to moglo biti? Opet sloj te folije možda? Ili ona nepropusna aluminijska membrana tj. folija za krovište? Ujedno bi to mogla biti dobra alternativa Dynamatu, ubiti ako saznam od čega je taj skupocjeni Dynamate, usporedim ga s tim pa možda ispadne da je isti shit. Tko zna, danas nije bitna kvaliteta nego Brand :/

 

Uglavnom kombinirao bi pod, krov i naprijed kučište motora sa 19mm, a vrata i to okolo sa 10mm armaflexom s tim da bi i na vrata možda išlo 19mm, nebih stavaljo na vrata, nego na tapacirung, a na vrata baš na metal bi lijepio foliju jer ubiti ona smanjuje vibracije, ne toliko zvuk, ali naravno daje autu ajmo reći kompleksnost, tvrdoću, ne znam kako bih točno opisao, Ameri bi rekli Solid.

 

Da ću raditi, hoću. Sada me samo zanima da nabavim materijal, a onda kad bude koji topliji dan srediti sve kako spada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo upravo gledam po internetu. Taj Dynamat nije ništa drugo nego ta samoljepljiva aluminijska folija za krovišta... Jedino što je to Brand i ima na foliji logo xD

 

Uglavnom svi koji su to radili pa i mnogi mehaničari/limari kažu da ta "obična" folija za krovišta, odrađuje posao isto kao i taj precijenjeni Dynamat. Ubiti i ima logike jer to smanjuje vibracije, svaki materijal koji povezuje/učvršćuje bilo kakvu podlogu smanjuje vibracije.

 

Plan je razrađen, sad samo treba pokupovati sve kad sjedne plaća. :)

 

Ta folija se izgleda da nabaviti u Bauhausu ili baumaxu tj. svim trgovinama sa građevinskim materijalom, ja ću ići na tu varijantu pa šta bog da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Agiji imaju sigurno.

jer kad sam radil u Osijeki smo kupovali tam.

imas u mojem projektu od corrado-a slike materijala kojeg sam ja koristil za zvucnu izolaciju.

i na to je isel armaflex.

a gore sam stavil na sve to gumu debljine 3 mm i izrezal taman kak su mijesta za noge.

Armaflex je super stvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ovako nakon par dana proučavanja i surfanja sam došao do spoznaje... Dynamat, Second skin, GTmat itd... Je ništa drugo nego aluminijska folija sa bitumenskom ljepenkom. Može se naći u većini trgovina koje prodaju građevinski materijal.

 

Prolazio sam sinoć kraj Agrie i izvana izgleda kao da ne radi više.

 

A postoji i armaflex duct koji ima foliju preko. To bi možda mogo biti dobro za pod noge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam svog ex golfa s takvom bitumen/alufolijom oblepio...za bunker,stranice i 4 vrata sam nekih 500-600kn trebao.to je za predihtavanje dimnjaka bilo.nis ekstra.trake po 10m sirine i od 5 do 25cm sirine...bauhaus je toga imao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo danas sam naletio u Agriu u Osijeku da vidim kako to ide.

 

Armaflex

Debljina | Cijena | Pakiranje

9mm | 86kn/m2 | Kutija = 8m2

13mm | 97kn/m2 | Kutija = 8m2

19mm | 118kn/m2 | Kutija = 8m2

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 4