0
Passat

Limarija za starija vozila

Recommended Posts

Imao sam u planu radit limariju sa komplet lakiranjem za svog passata, u sto bi ulozio cca 2000 eura. Danas se raspitujem u ovlastenom, kazu pragova nema, vezni lim zadnji nema. Prednji blatobran 2300 kn. Vidim tu po forumu ljudi srede golfa, sve od limarije novo, ugl original. Pa me sad zanima gdje nabavljate djelove? I kako sve to sredit za 2000 eura (sto nije malo) kad dva obicna blatobrana kostaju trecinu tog iznosa?

Pa u svakoj temi o limariji ljudi vele da je original najbolje stavit jer manje hrda i dade se bolje ustimat.

Danas sam odnio svoga Golfa kod lakirera. Tak smo mi pričali o tim velas i tim dijelovima. Rekao je nemoj kupovati velas i te kopije jer su nekvalitetni. Originalne dijelove nađeš što na otpadu što ovlašteni i tak. Kvalitetniji su i neće tako zahrđati brže nego što to rade zamjenski. Šta se tiče tvog buđeta od 2000€ to ti je i više nego dovoljno da ti napravi lakirer (bez racuna) odličan posao.. Računaj da ti lakirer uzima za bojanje oko 1000 € (+/-)

Ok, blatobran se nabavi, a što s pragovima i zadnjim veznim?

Edited by Passat

Blatobrane pragove i takve svari možeš uzeti i zamjenske

da se dobro zaštiti i bude odlicno

haube izbjegavaj jer imaju šupljina dupli limovi.

koje godište je passat?

Passat je b4, 1995-ta godina, karavan izvedba. A jel se isplati krpat original ili je bolje zamjenski stavit? Nemam sad neke ogromne rupe po pragovima, desni je trul kod zadnjeg kotača, a ljevi ispod vozačevih vrata. Vezni lim zadnji ispod kedera od haube prema dolje je probio, blatobran nije nigdje sam mu je povijan gore čošak jer ga je hauba dohvatila kod otvaranja. Pod je klasika ko i na golfu, oko dva čepa ima trulo i što je specifično za ovaj moj auto, svaki šaraf koji je privaren na podu, kao npr držači lajtunga i plastika, na mjestu vara je struo. Isto tak su navarili na muldi napred nosač za lajtunge s nutarnje strane i ta mi mulda probila, kao i nosači ABS kablova i kočionih lajtunga u prednjem blatobranu. Što sad radit, krpat to ili novo zamjensko? Na prvom mjestu mi je kvaliteta i dugotrajnost.

Bitno je samo da ono sta je trulo bude izrezano

nemaš potrebe mjenjati kompletan prag ako je zdrav

promjeniš pola praga izrežeš trulo i ubaciš novi komad

prije varenja namažeš cink pastom da pocincaš

na kraju u pragove našpricaš vosak.

evo prag

http://www.silux.hr/proizvodi/karoserija/pragovi/137002/prag-vw-passat-b4-93-96?car=462304

kupiš jedan pola na jednu pola na drugu stranu

ili na savijacici saviješ si od lima komad praga.

evo i blatobran ako trebaš

http://www.silux.hr/proizvodi/karoserija/blatobrani-rubnjaci-bokovi/blatobrani/135334/blatobran-vw-passat-b4-93-96?car=462304

ili svoj poravnaš i obradiš

ali sta god da radiš treba dobro ocistiti do zdravog i dobro zaštititi

tesko je vise naci dobar polovan limarijski dio...ja u bosni pa pola godine trazio vozaceva vrata (golf 2 5 vrata bez leptira)

Teško je naci da bude ok

sve se to vecinom vozi po soli tako da su nikakva

kod nas se još uspije nešto i naci jer do unazad par godina nije bilo takorec soli po cesti.

za takva vrata se traži po 400-500 kuna.

Passat

sa ovime pocincaj prije varenja

http://www.foerch.hr/product.aspx?p=4f010493-c230-47ee-ae6c-e6efe7b415c0&g=f8fbf197-b669-4e24-9cc8-21226ce91f64

znaci izrežeš trulo van, napraviš fleku od lima

namažeš ovo izunutra i onda variš

prilikom grijanja se pocinca

možeš i sa industrijskim fenom ugrijati i pocincati

Za G60 mi trebaju pragovi pa sam kupio duju 1.3 Tas sa odlicnom limarijom (Istra)

pa ga raspilao tako da uzmem i zavarim originalne pragove jer zamjenski su kvalitetom losili

Ma da se naci samo treba traziti i cekati(ako nije hica)

Polo takva vrata koja spominjes da se naci i jeftinije...za 250kn bez trunke hrdje nasli ja i frend na otpadu je da se cekalo duze vremena da covjek nabavi dvojku dobru al naslo se i vrata vrhunska

Tako da ako nije hitno bolje naci dobar polovni original.dio nego zamjenske uzimati...zamjenski blatobran naprimjer nikad nece stajat kao original na autu pa da ga ne znam.tko ustimava

Za G60 mi trebaju pragovi pa sam kupio duju 1.3 Tas sa odlicnom limarijom (Istra)

pa ga raspilao tako da uzmem i zavarim originalne pragove jer zamjenski su kvalitetom losili

Ima tu posla oko pripreme ko u prici

naravno ako hoceš napraviti kako treba da bude orginal

jer zavariti ih gore sa co2 bez punkt aparata nije posao.

zamjenskih imaš svakakvih tako da treba znati sta kupiti

imaš blatobran za 100 kn a i za 500

neke pute bude razlika od trgovine do trgovine u cjenama

ali imaš i kvalitetniju zamjensku limariju 1 klasa koja je pocincana

problem je u ljudima jer se ulove odmah za kineski blatobran od 100 kn

a za 100 kuna više imaš 5 puta bolje i kvalitetnije djelove

recimo iz Tajvana, Belgije, Italije

Hvala na savjetima, blatobran će ić polovni original, kao i kapa mulde, a sve ostalo ako se dade skrpat, nek limar krpa, jer stvarno ti truli djelovi nisu veliki. Ako se nebude dalo onda ću tražit nešto zamjensko, iz Siluxa ili tako neke trgovine. Nać drugog passata i s njega skidat limariju je nemoguće jer su svi dobili već po pragovima, a ako bi se slućajno našao koji onda ga cjene kao da je zlatan.

Onda pocincani lim na pragove

pocincaš sa pastom

zavariš i unutra vosak

neznam stvarno , ja cu riskirat i za polo cu kod njih uzet pragove , navodno izvoze u poljsku , i mislim da u dansku ...treba probat

I ja sam za njih čuo da nisu nešto kvalitetni.

Pragove je zeznuta stvar nać od polovnog auta-

Za ostalo rađe polovno original nego neka loša kopija.

A i kad se malo pronjuška po oglasnicima nađe se i novi dijelovi original nikad montirani na aute.

Tako sam primjer ja našao novi original zadnji branik za Mb Vito za 60€, a novi dođe 2400kn+pdv.

Samo treba bit strpljiv i naravno ako nije hitno.

dobro , al ne razumijem zasto bi taj silux bio bolji od hrupelja ,...nevjerujem da je to neka velika razlika , vise je do majstora koji to montira i o održavanju .... a jel netko zna koje kvalitete su dijelovi iz VELASA Velika gorica ???

razlika je u kvaliteti lima, zaštite na njoj

i kvaliteti izrade a zavisi i do toga kako se zaštiti kad montiraš

recimo blatobran za golf 4 imaš

kineski 100 kuna

belgija oko 250

njemacka, taivan 450.

taj iz taivana je 2006-7 montiran šogoru na golf

izunutra je pošprican kobit izvana šprickit boja lak

još uvjek je odlican a auto se vozi po soli

vjerujem da se opere auto možda 5 puta godišnje

blatobran je ofarban bez probe na autu kako stoji

jer mu je trebalo auto.

isti orginal.

Dok sam uzimao od velasa moglo se naci šta god hoceš

kvalitetnije i lošije.

možeš ti kupiti i najjeftinije pragove pa ih pocincati ako baš hoceš

Cinčanje je dugoročno riješenje, imam dosta iskustva s pocinčanim ''stvarima''.

I u ovo doba je dostupno jer ima dosta cinčaona u HR i nije skupo.

0