Passat 0 Posted January 5, 2015 Imao sam u planu radit limariju sa komplet lakiranjem za svog passata, u sto bi ulozio cca 2000 eura. Danas se raspitujem u ovlastenom, kazu pragova nema, vezni lim zadnji nema. Prednji blatobran 2300 kn. Vidim tu po forumu ljudi srede golfa, sve od limarije novo, ugl original. Pa me sad zanima gdje nabavljate djelove? I kako sve to sredit za 2000 eura (sto nije malo) kad dva obicna blatobrana kostaju trecinu tog iznosa? Share this post Link to post Share on other sites
T.Valjak 0 Posted January 5, 2015 Di bas u ovlasteni iso?... Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 5, 2015 Pa u svakoj temi o limariji ljudi vele da je original najbolje stavit jer manje hrda i dade se bolje ustimat. Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted January 5, 2015 velas banjaluka blatobran 100 kn...uz popust i manje Share this post Link to post Share on other sites
T.Valjak 0 Posted January 5, 2015 Zato se nabavi sa otpada, rabljeni... Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted January 5, 2015 Danas sam odnio svoga Golfa kod lakirera. Tak smo mi pričali o tim velas i tim dijelovima. Rekao je nemoj kupovati velas i te kopije jer su nekvalitetni. Originalne dijelove nađeš što na otpadu što ovlašteni i tak. Kvalitetniji su i neće tako zahrđati brže nego što to rade zamjenski. Šta se tiče tvog buđeta od 2000€ to ti je i više nego dovoljno da ti napravi lakirer (bez racuna) odličan posao.. Računaj da ti lakirer uzima za bojanje oko 1000 € (+/-) Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 5, 2015 (edited) Ok, blatobran se nabavi, a što s pragovima i zadnjim veznim? Edited January 5, 2015 by Passat Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 5, 2015 Blatobrane pragove i takve svari možeš uzeti i zamjenske da se dobro zaštiti i bude odlicno haube izbjegavaj jer imaju šupljina dupli limovi. koje godište je passat? Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 5, 2015 Passat je b4, 1995-ta godina, karavan izvedba. A jel se isplati krpat original ili je bolje zamjenski stavit? Nemam sad neke ogromne rupe po pragovima, desni je trul kod zadnjeg kotača, a ljevi ispod vozačevih vrata. Vezni lim zadnji ispod kedera od haube prema dolje je probio, blatobran nije nigdje sam mu je povijan gore čošak jer ga je hauba dohvatila kod otvaranja. Pod je klasika ko i na golfu, oko dva čepa ima trulo i što je specifično za ovaj moj auto, svaki šaraf koji je privaren na podu, kao npr držači lajtunga i plastika, na mjestu vara je struo. Isto tak su navarili na muldi napred nosač za lajtunge s nutarnje strane i ta mi mulda probila, kao i nosači ABS kablova i kočionih lajtunga u prednjem blatobranu. Što sad radit, krpat to ili novo zamjensko? Na prvom mjestu mi je kvaliteta i dugotrajnost. Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 5, 2015 Bitno je samo da ono sta je trulo bude izrezano nemaš potrebe mjenjati kompletan prag ako je zdrav promjeniš pola praga izrežeš trulo i ubaciš novi komad prije varenja namažeš cink pastom da pocincaš na kraju u pragove našpricaš vosak. evo prag http://www.silux.hr/proizvodi/karoserija/pragovi/137002/prag-vw-passat-b4-93-96?car=462304 kupiš jedan pola na jednu pola na drugu stranu ili na savijacici saviješ si od lima komad praga. evo i blatobran ako trebaš http://www.silux.hr/proizvodi/karoserija/blatobrani-rubnjaci-bokovi/blatobrani/135334/blatobran-vw-passat-b4-93-96?car=462304 ili svoj poravnaš i obradiš ali sta god da radiš treba dobro ocistiti do zdravog i dobro zaštititi Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted January 5, 2015 tesko je vise naci dobar polovan limarijski dio...ja u bosni pa pola godine trazio vozaceva vrata (golf 2 5 vrata bez leptira) Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 5, 2015 Teško je naci da bude ok sve se to vecinom vozi po soli tako da su nikakva kod nas se još uspije nešto i naci jer do unazad par godina nije bilo takorec soli po cesti. za takva vrata se traži po 400-500 kuna. Passat sa ovime pocincaj prije varenja http://www.foerch.hr/product.aspx?p=4f010493-c230-47ee-ae6c-e6efe7b415c0&g=f8fbf197-b669-4e24-9cc8-21226ce91f64 znaci izrežeš trulo van, napraviš fleku od lima namažeš ovo izunutra i onda variš prilikom grijanja se pocinca možeš i sa industrijskim fenom ugrijati i pocincati Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 6, 2015 Za G60 mi trebaju pragovi pa sam kupio duju 1.3 Tas sa odlicnom limarijom (Istra) pa ga raspilao tako da uzmem i zavarim originalne pragove jer zamjenski su kvalitetom losili Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 6, 2015 Ma da se naci samo treba traziti i cekati(ako nije hica) Polo takva vrata koja spominjes da se naci i jeftinije...za 250kn bez trunke hrdje nasli ja i frend na otpadu je da se cekalo duze vremena da covjek nabavi dvojku dobru al naslo se i vrata vrhunska Tako da ako nije hitno bolje naci dobar polovni original.dio nego zamjenske uzimati...zamjenski blatobran naprimjer nikad nece stajat kao original na autu pa da ga ne znam.tko ustimava Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 6, 2015 Za G60 mi trebaju pragovi pa sam kupio duju 1.3 Tas sa odlicnom limarijom (Istra) pa ga raspilao tako da uzmem i zavarim originalne pragove jer zamjenski su kvalitetom losili Ima tu posla oko pripreme ko u prici naravno ako hoceš napraviti kako treba da bude orginal jer zavariti ih gore sa co2 bez punkt aparata nije posao. zamjenskih imaš svakakvih tako da treba znati sta kupiti imaš blatobran za 100 kn a i za 500 neke pute bude razlika od trgovine do trgovine u cjenama ali imaš i kvalitetniju zamjensku limariju 1 klasa koja je pocincana problem je u ljudima jer se ulove odmah za kineski blatobran od 100 kn a za 100 kuna više imaš 5 puta bolje i kvalitetnije djelove recimo iz Tajvana, Belgije, Italije Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 6, 2015 Hvala na savjetima, blatobran će ić polovni original, kao i kapa mulde, a sve ostalo ako se dade skrpat, nek limar krpa, jer stvarno ti truli djelovi nisu veliki. Ako se nebude dalo onda ću tražit nešto zamjensko, iz Siluxa ili tako neke trgovine. Nać drugog passata i s njega skidat limariju je nemoguće jer su svi dobili već po pragovima, a ako bi se slućajno našao koji onda ga cjene kao da je zlatan. Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 6, 2015 Onda pocincani lim na pragove pocincaš sa pastom zavariš i unutra vosak Share this post Link to post Share on other sites
MatijaVW 0 Posted January 6, 2015 http://www.ar-hrupelj.hr/ kolko znam oni proizvode svoje dijelove ...mozda najbolje uzet kod njih Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 6, 2015 Neznam kakve su kvalitete njihovi djelovi Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 6, 2015 Negdje sam pročitao da ti iz hrupelja nisu baš nešto. Share this post Link to post Share on other sites
MatijaVW 0 Posted January 6, 2015 neznam stvarno , ja cu riskirat i za polo cu kod njih uzet pragove , navodno izvoze u poljsku , i mislim da u dansku ...treba probat Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted January 6, 2015 I ja sam za njih čuo da nisu nešto kvalitetni. Pragove je zeznuta stvar nać od polovnog auta- Za ostalo rađe polovno original nego neka loša kopija. A i kad se malo pronjuška po oglasnicima nađe se i novi dijelovi original nikad montirani na aute. Tako sam primjer ja našao novi original zadnji branik za Mb Vito za 60€, a novi dođe 2400kn+pdv. Samo treba bit strpljiv i naravno ako nije hitno. Share this post Link to post Share on other sites
MatijaVW 0 Posted January 7, 2015 dobro , al ne razumijem zasto bi taj silux bio bolji od hrupelja ,...nevjerujem da je to neka velika razlika , vise je do majstora koji to montira i o održavanju .... a jel netko zna koje kvalitete su dijelovi iz VELASA Velika gorica ??? Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 7, 2015 razlika je u kvaliteti lima, zaštite na njoj i kvaliteti izrade a zavisi i do toga kako se zaštiti kad montiraš recimo blatobran za golf 4 imaš kineski 100 kuna belgija oko 250 njemacka, taivan 450. taj iz taivana je 2006-7 montiran šogoru na golf izunutra je pošprican kobit izvana šprickit boja lak još uvjek je odlican a auto se vozi po soli vjerujem da se opere auto možda 5 puta godišnje blatobran je ofarban bez probe na autu kako stoji jer mu je trebalo auto. isti orginal. Dok sam uzimao od velasa moglo se naci šta god hoceš kvalitetnije i lošije. možeš ti kupiti i najjeftinije pragove pa ih pocincati ako baš hoceš Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted January 7, 2015 Cinčanje je dugoročno riješenje, imam dosta iskustva s pocinčanim ''stvarima''. I u ovo doba je dostupno jer ima dosta cinčaona u HR i nije skupo. Share this post Link to post Share on other sites