1 1
tommek10

senzor vanjske temperature mk5

Recommended Posts

I ja sam zakljucio da je do sata, moguce hladan lem na ploci pa gubi kontakt. Koliko je komplicirano skinuti sat i jeli moguce ga rastaviti do te mjere da se pregleda ploča i lemovi. Sto se tice drugog sata to bas i nije jednostavno radi imobilajzera i koja je procedura oko zamjene, vjerojatno je potrebno programiranje i sl. Ne znam jeli pametno kupovati drugi sat radi toga. Mislim to je za nekog glupost ali meni je saka u oko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na tapatalku sam, o kojem se autu radi. Na passat b6 immo nije u tabli.

 

Ne znam kako je na mk5 ali moglo bi biti isto.

 

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Edited by projektilski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mene zanima kako tabla moze biti problem ako je ona primatelj informacija od konkretno senzora temperature? Podatke nesto mora ocitati, mozda ECU ili neki drugi modul i to salje na tablu, ne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je i meni cudno, tabla u biti samo prikaziva info koju dobije. Jesi probao mjerit otpor na zicama

 

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam mjerio otpor, kako sam promjenio instalaciju i dobio isto stao sam. Nisam to radio pa ni ne znam koje vrijednosti trebam dobiti, imam potenciometar ako može samo ukratko objasniti.

Od zadnjeg dzeka u motoru zice ulaze u onaj snop sto ide u kabinu dalje ih gubim. Sto ne bi one trebale prije sata jos negdje ići?

Share this post


Link to post
Share on other sites
da nije ovaj drugi senzor u qrcu..

page_8.jpg

Biti će taj onda 100% jer tri su zamijenjena i uvijek isto, zadnji je stavljen iz ovlastenog i isto zeza. Nisam ni znao da postoje dva za vanjsku temp.

Gdje se to točno nalazi i kako promjeniti? Po slici mi se čini jako teško dostupno.

 

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nemam pojma.. mislim da je negdje oko filtera kabine. vjerovatno odmah ispod.

mene on zeza otkad sam pokusavao odblokirat klapnu za recirkulaciju zraka.. moguce da sam ga i zeznuo zato sto sam ga iskljucio bio misleci da je to zapravo napojni kabal od motora klapne.. prikljucio sam ga ponovo ali mi na dijagnostici od climatronica izbacuje gresku 313..

greska 313 je zapravo greska senzora temperature svjezeg zraka.

moguce znaci da mu je ostala greska koja se moze obrisat dijagnostikom.. ali to nisam pokusavao.

mozda sam ga i ostetio ili polomio gurajuc one klapne.

znaci ako je to taj senzor ja sam mu prilazio odozdo.. iza pretinca.

mislim da mu se zapravo prilazi odozgo.. ali kod golfa 4 to mislim znaci skidanje kucista filtera.. brisaca, plastika, klinaca.. palaca.

buduc da sam ga locirao vec.. mnogo lakse je skinut samo pretinac.. ali prvo da vidim da li se greska moze obrisat ili sam ga trajno zaebo.

ne znam znaci kako je na golfu 5 ali mislim da je stvar u najmanju ruku slicna ili ista.. pomenuti senzor je sastavni dio sistema za klimatizaciju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A dali može on utjecati na vanjsku temperaturu? Tj da mi ne pokazuje kako treba... jer i ja sam oko njega mrdao kad sam mijenjao motoric klapne. Ako sam razumio on se nalazi na suvozacevoj strani pod nogama

Poslano sa mog SM-G928F koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probao bi riješiti problem još jednom oko te temeperature izludi me to više. Pošto sam izmjenjao tih senzora vanjske temeperature u braniku više (2 oem 2 zamjenska) + komplet instalacija od njih odustajem nije do njega. Prije nego skroz odustanem probat cu jos zamjeniti taj snezor pod nogama g89. Na dijagnostici mi ne baca nikakvu gresku tako da su male vjerojatnosti da je do njega. Koliko sam shvatio kataloški je 1K0 907 543A ima li gdje zamjenski da se naruci ili mora ici OEM koji baš i nije jeftin. Utukao sam novaca u tu vanjsku temeperaturu pa sad pušem i na hladno ?

Gdje se nalazi opce taj senzor tj kako doci do njega? pod nogama gdje sam mislio da je nije tamo je 1K0 907 543F

Edited by tommek10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opet mi se javlja isti problem. Sad vec sumnjam da mi zablesira senzor kod velikih oscilacija. Jer u garaži mi je +5 dok dodje do -7 koliko je vani i jos jednom tako mislim da senzor s vremenom poludi. Godinu dana je radilo ok na oem novom senzor i sad opet ludi i leti temperatura do -35 i slično. Stvarno ne znam sto bi rekao

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam nešto pametan ali možda da daš nekom električaru auto da pregleda ECU ili neki drugi ''kompjuter'' ala UCH (ne znam kako se ovo čudo zove kod VAG-a)?

Za primjer, na cliu mi je auto teško palio i gasio se usred vožnje is slično, i dijagnostika je pokazivala da je prenizak tlak u common railu.

Svi majstori kojima sam odveo auto su rekli da su dizne i pumpa nafte nakon zamjenjenog senzora tlaka u CR i još hpre jeftinijh komponenti vezanih uz dovod nafte.

Ja sam im kvar opisao kao da mi je netko samo ugasi auto odjednom na ključ tj kao da precvika žice...oni se svi pouzdaju u dijagnostiku i samo dijagnostiku.

Na kraju, nakon 5,5k KN otkrilo se da je otišao ECU, repariali su mi dizne, izmjenili su mi sve žice, promjenili neke dijelove na pumpi...ugl izbili me iz cipelica za kvar od max 1000-1500kn.

Ovo sam riješavao preko godinu dana... :(

BTW pitanjce, šta ni mehanička klima ne radi zbog ovog senzora ili to važi samo za automatsku?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1