1 1
vukovic23

Passat 3bg problem s EGR -om

Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

Imam Passat 3bg 1.9 tdi 96kw iz 2004. Prije više od 2 mjeseca pokvario mi se Egr ventil, osjetio sam da auto osjetno manje vuče.

Malo sam se savjetovao i zaputio se u ovlašteni servis VW Novosel Karlovac. Tamo su ustanovili da je pokvaren egr ventil, te mi dali preporuku da se isti mora zamjeniti za novi, ja sam pristao i zamjenu su izvršili te poništili grešku.

 

Sve je bilo odlično nekih mjesec dana, opet sam osjetio da mi auto slabije ide, ali lampica check engine se nije palila. Mislio sam ma auto treba ispuhati i problem će nestati, naime problem je i dalje prisutan samo u drugoj opciji. Sada check engine svjetli 2 dana pa se ugasi, pa se opet upali i konstantno svjetli. Auto za razliku od prvog puta ide kao da ima chip tuning. Ali lampica svjetli.. ABGAS Werkstatt, uz zvučni signal, iritantno s obzirom da je stavljen novi egr ventil i naplaćen solidno.

 

Kronologija događaja

Egr ventil stavljen novi : 11.09.2015.

Prva greška : check engine 02.11.2015. Bio u servisu, rekli ma nije to ništa.. sporadična greška

Druga greška : check engine 12.11.2015. Opet isto.. nije to ništa

Treća greška : check engine 25.11.2015. Nije to ništa.. vakum cijevčicu promjenili.. kao to je uzrok, ali ipak nije lampica se opet upalila nakon 50 km od gašenja na kompjuteru.

 

Garancija vrijedi još 10 mjeseci, odgovor sam dobio da dođem opet sutra da će pogledati, ali da nemogu dobiti novi egr ventil.

Kako to da neispravan ventil nemogu zamjeniti za ispravan u garantnom roku.

 

Inače s autom sam super zadovoljan i nemam prigovora na ništa osim tog egr ventila.

Koji je zamjenjen prvi puta na 267.000km.

 

Savjet, hvala :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je problem ventil naravno da imas pravo na novi. Imas garanciju na djelove i rad. Tak da iako Novosela znam oni su duzni dio zamjenit s ispravnim. Makar jos trazili polovni pa da se s njim vozis par dana da vide jel to to...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za Novosela nisam znao, preporuku sam dobio od bratića koji kod njega servisira auto. Ali ako već tri puta baca grešku egr ventila, neznam zašto ja dolazim tri puta u servis, ponište mi grešku i kažu mi ma nije to ništa. A meni svjetli check engine i zapišti i piše na centralnom kompjuteru abgas werkstatt.

Pa ako to nije ništa nisam trebao niti dati onda 1380 kn za taj ventil + zamjena 270kn

 

+ 3 puta dolazak do njih to je putni trošak = 115kn + gorivo 200kn. Zbog odgovora nije to NIŠTA.

Edited by vukovic23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebao si egr blokirati i iskljuciti i gotovo. Ali sad kad si vec dao novce za novi neka rijese problem kako znaju i umiju.

Edited by Erestor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je bacao istu gresku i bila je turbina prljava. Ciscenje turbine i sad vec 6mj. sve ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovdje nije problem turbina, uglavnom vozim dosta autoputa i otvorene ceste ( 10.000 km u 2 i pol mjeseca )

nego je problem u Egr ventilu koji je upitne kvalitete, prilikom zamjene rećeno mi je da je egr ventil pokvaren.

 

Pitao sam : da li je možda turbo prljav, maf senzor, dali su usisne i ispušne grane prljave.. sve su pregledali i rekli sve je u redu, ništa ne treba čistiti.

pozvao me mehaničar u radionu i rekao ne radi egr i rekao je treba ga zamjeniti ( pitao sam jel se može očistiti rekao je da NE )

 

Sada kada mi se check enigne pali, centralni kompjuter abgas werkstatt, sada je druga priča.. e sad su nagađanja što je otišlo.. Što nije se prvi puta nagađalo, lakše je bilo uzeti mi iz đžepa novce i ugraditi mi proizvod sumnjive kvalitete.

 

Sljedeći tjedan će biti 4. put kako idem za Karlovac u auto kuću Novosel, da bi rješio problem koji bi se trebao rješiti u prvom pregledu.

Samo da rješim taj problem i više me Novosel neće vidjeti..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inzistiraj da ti stave novi egr ili vrate novce a ti odi i radije iskljuci neispravni egr hardverski i softwerski i rijesio si taj problem zauvijek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav

 

Napokon je zamjenjen EGR ventil, nakon što sam tri puta dolazio na takozvano otkrivanje greške ipak su se i sami uvjerili da je kvar na Egr ventilu.

Nakon četvrtoga dolaska u ovlašteni servis Novosel, odlučili su mi priznati da je Egr ne ispravan i da ga je potrebno zamjeniti za novi.

 

Kako bi rekao gospodin Novosel, ime neću navoditi, ako se opet pojavi abgas werkstatt i check engine, da više NE dolazim.. ja na to odgovaram što to znači da ne dolazim? Dolaziti ću sve dok traje garancija.

 

Za sada je sve u redu.. vidjet ćemo kasnije.

Hvala Vam na podršci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gospodin novosel nije gospodin nego muljator ocito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

 

Evo da dovršim priču zvanu abgas werkstatt! Naime kvar nije bio uopće u Egr ventilu koji mi je masno naplaćen. Nego kako kaže dotični mehaničar problem je bio u elektromagnetskom ventilu koji upravlja egr ventilom! Na pitanje moje kako to da ste mi mjenjali dva puta Egr ventil, koji zapravo nije bio pokvaren. Iz ovlaštenog servisa sam dobio odgovor kako ni oni nisu znali što je u kvaru točno, a ja ima postavim pitanje kako niste znali pa vi ste ovlašteni servis za vw, znači uzeli ste mi novac za nešto što je u redu i ispravno! Pa sam postavio dalje pitanje , mogu li ja kod vas raditi, pa da isto otprilike pogađam kao i vi . Nevjerojatno, al istinito.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1