1 1
mlesic

Golf 4 klima na ECON dim ulazi i miris paljevine?

Recommended Posts

Kada je auto hladan i upalim ga na klimi sa ECON modom, uđe nešto bijelog dima u kabinu i osjeti se kao nešto obgoreno. Kada palim na AUTO ili bez ičega da piše, tj. na klimi upaljenoj onda ne ulazi ništa, samo uredno hladi/grije. Također, ako kasnije kad se auto ugrije prebacim na ECON onda uredno radi, ne ulazi nikakav dim niti smrdi. Rekao bih da je zimi, tj. ujutro problem izražen. Znači čak nije ni uvijek prisutan. Filtere sam mijenjao. Pada mi na pamet grinje i bakterije koje bih trebao pobiti, da to one smrde pri grijanju..?

Kupio sam onaj sprej sa dugom šrtcaljkom pa ću morati probati tim napuniti ventilaciju...možda pomogne..

 

Ima li tko kakvu ideju?

Auto ok hladi ljeti, a isto tako i sada zimi dobro grije. Zna malo varirati nekada pa moram staviti na Hi da ugrije a opet kada smanjim na 25-27C onda kao da drastično manje grije...Naravno ako nježno vozim onda i slabije grije, ako ide u veće obrtaje onda i bolje grije.. :) Uglavnom ga držim na 1-2 crtice jačine venitiliranja, Hi(max) a onda smanjim na 25C (bez AUTO i bez ECON - tj. ništa ne piše). Također, na postavki ECON se auto više magli, stakla..pa ili moram staviti na jače ili na klimatiziranje (topli/hladni nebitno).

Ujutro ću probati opet s ECON, nisam dugo provjeravao jel i dalje smrdi...dotad, nadam se da netko ima ideju? Za početak ako netko ima savjet/link na čišćenje klime, upotrebu toga spreja...

Edited by mlesic

Share this post


Link to post
Share on other sites

ECON ti je nista drugo nego ugasena klima. To sto kazes da ti se na ECON vise magli, naravno, jer ako ti ne pise ECON, onda ti je upaljena klima i samim time nema magljenja.

 

Sto se grijanja tice, ne mislis da ti je bolje ostavit ga na AUTO (s ECON ako ne zelis klimu) i nastimat temp koju zelis a pustit da si on sam postima koliko mu puhanja treba da postigne i odrzava tu temperaturu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To i stavljam sada uglavnom. Ali problem je što na ECON je znao upuhivati miris paljevine a čak se nazire i dim nekakav...

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ti najprije nesto u motornom prostoru nebrtvi pa ti ventilator usisa.... Pogledaj malo ispod haube u tim uvjetima kad ti dimi iz table... Dal tad dimi oko motora.. auspuh npr...

Share this post


Link to post
Share on other sites

pusta ti dim negdi....ispusna grana,egr?-.....pa ti povuce dim u kabinu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. hvala. Popratit cu sa dignutom haubom...dojam mi je kao da negdje nesto dok ne obgori ono smrdi, ulje ili slično...Onda se motor zagrije, to ispari ili što već i sve ok. Kakva je razlika u putu zraka kada je na ECON u odnosu na AUTO tj. klima? Različita mjesta usisa zraka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo sada sam primjetio kako ulazi smrad paljevine čim maknem sa klimatizacije "L0". Znači mora biti max hlađenje da se osjeti svježi zrak, pa podešavam jačinu upuhivanja. Ali čim stavim na 18 stupnjeva ili više onda smrdi, i na klimatizacija modu i na ECONomičnom, "Hi" grijanje također smrdi (max grijanje). Čak i kada ugasim klimu posve osjeti se kao dam malo uđe nekog ustajalog zraka... Bit će odlazak majstaru pa vidjet redom, rastavljat... Nešto svašta može biti...jedinica grijanja, auspuh pušta, ulje kapa na vruće, kod usisa za topli zrak odvod neki začepljen ispod... Neznam..

 

Jel imao tko slično iskustvo!? Klima na max hladi ok, ne smrdi ništa. Antifriz razina ok, ne zamjećujem da nešto pada...tj. ne nadosipam. Troši nešto ulja, 1-1,5L na 10 000km cca (Total 5W40)

Inače motor 1.8T

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se ustajalog mirisa tice, to je klasika kad ti je filter od klime u banani. Plus sto mozda imas i gljivica po kanalima.

 

Sad po ljeti ti je dobro minutu dvije prije nego parkiras auto, ugasit klimu, da puhanje osusi kanale koji su vlazni zbog klime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riješen je "kvar" čini mi se. Bilo je do gume koja je gore pod šajbom i naslanja se na haubu kada se zatvori. Podignuta za 1-2 cm i sada dihta bolje i ne ulaze isparavanja motora u kabinu.

Jedino što tu gumu do prije 1god nisam imao uopće, netko maknuo jer se hauba nije zatvarala baš...pa je majstora stavio tu gumu i naprijed na haubi...Da bi ispravanja se postepeno pogoršavala.

Pretpostavljam da negdje slini ulje na motor i zato sada smrdi više nego prije...To je za drugu prigodu istraživanje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...nastavno, i dalje po malo se osjetilo da smrdi paljevina u kabini, počela i stakla da budu masnjikava, teže obrisati... Promijenjen hladnjak grijanja kabine, curio antifriz malo i isparavao. Također napunjena klima, brtve. Curila i voda i kiša na pod vozača gdje ulaze instalacije u kabinu, pa je zasilikonizirano.. Tako da simptomi maglenja stakala, vlage u autu, mokroga poda i smrada obgorenga je bilo zapravo više uzroka - rješenje skidanje kokpita, raskopavanje i popravak.. Evo pa ako nekome pomogne info.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1