RI VW 4 Posted July 27, 2016 Evo dosao na ideju da napravim topic vezano za vcds jer mi je jucer i danas trebalo da si napravim neke stvari pa sam izgubio dobrih 6-7 sati dok sam skuzio sve sta mi je trebalo guglajuci i isprobavajuci. Bolje da imamo ovako nesto na jednom mjestu nego da se stalno otvaraju topici. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted July 27, 2016 Kada cemo probat na mom policu nesto iskodirat? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted July 27, 2016 7.8 se vracam sa godisnjeg pa se javi Jos se ucim ali ono sta mi je do sad trebalo sve sam uspio. Bitno da si osnovne stvari mogu napraviti. Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 0 Posted July 28, 2016 Evo prvo pitanje; gledao sam neke klipove po yt da se sa VCDS moze popraviti hot start kod petica, da li je to moguće? Ako jeste, kako? Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted August 14, 2016 Evo prvo pitanje; gledao sam neke klipove po yt da se sa VCDS moze popraviti hot start kod petica, da li je to moguće? Ako jeste, kako? Nije moguće sa VCDS-om Moraš iščitati flash odradit hot start i ponovno upisati u ECU Share this post Link to post Share on other sites
slanec69 0 Posted September 1, 2016 Imam kineski kabel s njegovom verzijom 12.12.3 i rade i sve druge starije verzije radi normalno i bosanska 10.6,čitao sam da golf 4 ne podržava longcoding?? Probao sam na svojem i nema ga stvarno... iz dosta auta sam uspio isčitat kilometražu iz ecu-a al na svojem nemogu... Sad bih pitao znalce dva pitanja pa ako je tko voljan odgovorit : 1. Dal provjereno na g.4-ci ne radi long coding il imam preslab kabel 2. Dal bi kabel s verzijom 15.7 isčitao kilometražu iz ecu-a di ovaj 12.12 nemože? Share this post Link to post Share on other sites
bozic.hrvoje 0 Posted September 1, 2016 (edited) ja isto na G4 nisam mogao u long coding, nisam mogao ni na svojoj ibizi iz 2007..kodirati se mora standardno ( oduzimanje i zbrajanje ) imam vcds 15.7.1 Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk Edited September 1, 2016 by bozic.hrvoje Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted September 1, 2016 1. U zavisnosti od mogucnosti modula, sabiraju se i oduzimaju one cifre, 2. Moj kabal ako je kilometraza vracana, ne moze je iscitati., za taj ne znam. Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted September 1, 2016 Imam kineski kabel s njegovom verzijom 12.12.3 i rade i sve druge starije verzije radi normalno i bosanska 10.6,čitao sam da golf 4 ne podržava longcoding?? Probao sam na svojem i nema ga stvarno... iz dosta auta sam uspio isčitat kilometražu iz ecu-a al na svojem nemogu... Sad bih pitao znalce dva pitanja pa ako je tko voljan odgovorit : 1. Dal provjereno na g.4-ci ne radi long coding il imam preslab kabel 2. Dal bi kabel s verzijom 15.7 isčitao kilometražu iz ecu-a di ovaj 12.12 nemože? -Kabel 12.12.0 ima problema s kodiranjem tj. ne radi kodiranje a sad ovaj 12.12.3 moguće je da isto ima problema pošto je baziran na istom dumpu i loše crack-an -VCDS može čitati EDC15 i EDC16 ali samo neke ( ne može sve ECU-e čak i ako je EDC15 ili 16) -nema veze koja je verzija (12.12.0 , 12.12.3 ,15.7.1 , 15.7.4 ili najnovija 16.8.0) Share this post Link to post Share on other sites
slanec69 0 Posted September 1, 2016 One pizdarijice poput promjena jezika na bordu,ukljucivanje zvuka i signalizacije kod zakljucavanja\odkljucavanja,smanjivanje onog parametra za egr ventil,pojacavanje ler gasa...ciscenje dpf...ona proba abs pumpe itd...to sve radi besprijekorno Amercivic Moje iskustvo je totalno suprotno di got mi je dalo iscitat iz ecua kilometražu tu je i bila skidana(cca jedno 10ak automobila) najmanja skidana 30tisuca,najveca 160tisuca Jos mi se nije poklopilo da mi dade iscitat i da se poklapaju kilometraze.. Share this post Link to post Share on other sites
slanec69 0 Posted September 1, 2016 Moj motor je axr iz 02. I neda mi iscitat buni me to sto mi je dalo iz jednog axr iz 04. Ibiza dalo iscitat ujedno su i bili skidani km Share this post Link to post Share on other sites
Penic91 0 Posted September 1, 2016 bas cudno, kod nas je veca nauka nac da km nisu skidani nego da jesukabal ti je ok, g4 nema long coding opciju vec od golf 5 pa nadaljekao sto su ti pisali neke ecu mozes iscitat neke ne mozes, to je tako etoima jos fora da ako je skidana kilometraza u nekim slucajevima to mozes vidjet kao sto jesi, a u nekim ti ne dozvoli jednostavnokm na satu i na ecu nikad nije ista nego se razlikuje u par km koje tvornica skida pretpostavljam nakon probne voznje ili nesto drugo.... Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted September 15, 2016 Ovako, na passatu tdi 98.god 66kw pokusavam unjeti login code 11463 za aktivaciju tempomata i izbacuje mi gresku login code not accepted by control. Dal je problem u kablu ili u cemu? Radi se o vcds 12.12 Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted September 15, 2016 Moguce da upisujes krivi kod ili ti jednostavno modul ne podrzava tempomat. Provjeri po kataloskom od modula da li podrzava tempomat. To je onako koliko se ja kuzim... Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted September 15, 2016 Hmm.. ne znam koji modul, nije ko kod petice, ide direktno prema ecu koji ima izvode za ecu. Ahu motor, nitko ne spominje modul nikakav :/ valjda ce netko znati vise Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted September 15, 2016 Da, kazem ja sam to po svom iskustvu napisao, nisam bas pre iskusan u tome pa eto. Netko ce znat vise Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted September 15, 2016 Nisam te baš skužio...... Ugradio si ručicu i povukao ožičenje na ECU i sad želiš kodirati sa VCDS-om? Code je dobar 11463 za aktivaciju CC-a ...... kada je CC aktiviran mora ti stajati oznaka "G" (pod component) Engine>login>11463> Do it Ako neće onda promijeni kabel jer 12.12 ima problema sa kodiranjem Lp Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted September 15, 2016 Da, tako je, ugradio sam rucicu i proveo sve do ecu-a. Spojio vcds i isao engine> login>11463 i kad pritisnem Do it izbaci tu gresku. Pokusat cu onda kod nekog s 15.7 ako je moguce da je do kabela. Hvala na odgovorima! Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted September 15, 2016 Ne mora biti novija verzija... možeš i sa starijom verzijom (stabilnom) ili sa KKL kabelom + VCDS Lite pošto je auto '98 g. Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted September 26, 2016 Evo da javim nastavak, dakle iskljuceno je da je kabel kriv. Pokusao sam na vise razlicitih kabela te na nekoj univerzalnoj dijagnostici i na nijednoj ne zeli prihvatiti naredbu za ukljucivanje tempomata. Ali zanimljivo je da nakon sto izbaci poruku greske, u mjernim blokovima se pojavljuju jedinice ovisno jel ukljucen tmpomat ili je pritisnuta neka od tipki na njemu. Isto tako pojavi se "G" pod component. No kad se makne kontakt taj G nestane i pod mjernim blokovima vise ne reagira na tipke tempomata. Ukoliko se provozam prije nego maknem kontakt, tj. kad pise G,tempomat svejedno ne radi. Ima netko nekakvu ideju? Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted September 26, 2016 bas cudno, kod nas je veca nauka nac da km nisu skidani nego da jesu kabal ti je ok, g4 nema long coding opciju vec od golf 5 pa nadalje kao sto su ti pisali neke ecu mozes iscitat neke ne mozes, to je tako eto ima jos fora da ako je skidana kilometraza u nekim slucajevima to mozes vidjet kao sto jesi, a u nekim ti ne dozvoli jednostavno km na satu i na ecu nikad nije ista nego se razlikuje u par km koje tvornica skida pretpostavljam nakon probne voznje ili nesto drugo.... Imaju pravo 3000 km u transport modu ga vozat Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted September 26, 2016 Sa svim kabelima koje si probao javi login code not accepted? Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted September 26, 2016 Na vcds kabelima da, a na ovoj univerzalnoj dijagnostici je neka drukcija poruka, ali u smislu da se taj kod ne moze izvrsiti. Npr. Login kod 12233 uredno prolazi, ali taj za aktivaciju ili onaj za deaktivaciju tempomata ne Dal postoji neki alternativni nacin za ukljuciti tempomat da nije preko tog koda? Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted September 26, 2016 A jel taj auto DBW ili DBC? Sent from my iPhone using Tapatalk Ako je DBW -drive by wire onda mora moći preko tog code-a se aktivirati Ako je DBC-drive by cable (sajle) onda nista od tempomata http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Checking_Cruise_Control_using_Measuring_Values Sent from my iPhone using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted September 26, 2016 Zar nisu svi TDI motori DBW? DBC je td koji ima sajlu spojenu na bosch pumpu, ne? Kod ovog nema sajle na bosch pumpi Share this post Link to post Share on other sites