28 28
RI VW

VCDS - Sva pitanja i pomoc

Recommended Posts

Mislio sam da nema sanse da je s sajlom, ali sad cu svakako to prvo provjeriti :/ Hvala

Koliko vidim na slici je DBW

Ako je tvoja ista i ako nemas sajlu na klapni onda stvarno ne znam zasto ne mozes aktivirati CC i zasto ECU ne prihvaća code... Znam da nakon aktivacije CC-a trebalo bi napraviti Throttle Body Alignment (TBA) da CC proradi kako treba

Kod tebe je nesto specificno i auto je taman na prijelazu ...mozda je ECU mijenjan

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da takav je, ima tu kao malu polugu do potenciometra i dalje je sve zica. Preko vcdsa na kanalu 002 mogu tocno vidjeti koliko % je pritisnuta papucica.

Ne znam stvarno, najcudnije je da on kao da ukljuci tempomat i prepozna ga ali ne radi i iskljuci se kad se makne kontakt

Da takav je, ima tu kao malu polugu do potenciometra i dalje je sve zica. Preko vcdsa na kanalu 002 mogu tocno vidjeti koliko % je pritisnuta papucica.

Ne znam stvarno, najcudnije je da on kao da ukljuci tempomat i prepozna ga ali ne radi i iskljuci se kad se makne kontakt

Provjeri jos jednom jel sve dobro spojeno

Nasao sam neke upute

http://vwgolfr32.co.uk/passat-ccs.pdf

Isto tako nasao sam ovaj info

Vozila:

VW Passat (3B) 1998 - 2005

[1998 Chassis Number: 3B*XE126366 or 3B*XP131451 onwards]

Skoda Superb 2002 - 2006

Suitable for all TDi's.

&

Petrol Engines with an EPC light on the instrument cluster upon start-up

A negdje pise da je za VW Passat (3B) 1999 - 2005

Jedno pitanje, na passat b6 sam promjenio kilometar sat i zelio bih postaviti na kilometrazu koja je bila na starom, moze li mi neko ukratko reci kako da to uradim sa VCDS-om (crackovana verzija) i da li postoji bilo kakav nacin da neko skonta da je to dirano? Ne bih zelio doci sutra u situaciju kada budem prodavao auto da neko skonta da je dirano oko kilometraze pa nesto da posumnja, a ja u principu samo promjenio kilometar sat (stavio sa velikim displayom)?

Jedno pitanje, na passat b6 sam promjenio kilometar sat i zelio bih postaviti na kilometrazu koja je bila na starom, moze li mi neko ukratko reci kako da to uradim sa VCDS-om (crackovana verzija) i da li postoji bilo kakav nacin da neko skonta da je to dirano? Ne bih zelio doci sutra u situaciju kada budem prodavao auto da neko skonta da je dirano oko kilometraze pa nesto da posumnja, a ja u principu samo promjenio kilometar sat (stavio sa velikim displayom)?

Ne može sa VCDS-om

Za to postoje alati K+CAN commander, VAG Dash i AVDI

Sa prva dva ne vjerujem da ces moci odraditi B6 ali AVDI moze i kosta jako jako puno

Najbolje ti je iscitat eeprom iz table odradit km i ponovno vratit sadrzaj u eeprom (majstor)

A jos jednostavnije ako je eeprom isti u obadvije table onda fizicki odlemit eeprom iz stare table i zalemiti ga u novu i imas svoju kilometrazu

Moze i commander samo treba verzija koja podrzava b6.

Moze i DIGI 100% koji i nije tako skup.

Nadi nekog ko se tim bavi i to je to. Bolje nego lemit po tabli. Po 400kn traze za skidanje km

Pozz

Imam passata cc 2013 godinu. Imam na prekidaću od retrovizora ono preklapanje. E sad me zanima kako da napravim preko dijagnostike da mi se preklope retrovizori kad ga zaključam i otključam?

Pozz

Imam passata cc 2013 godinu. Imam na prekidaću od retrovizora ono preklapanje. E sad me zanima kako da napravim preko dijagnostike da mi se preklope retrovizori kad ga zaključam i otključam?

Ako ti retrovizor nema to elektronsko preklapanje, dzaba ti prekidac :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

imam elektronsko preklapanje retrovizora ali ih moram samo preko prekidaća okrenit da se preklope.

a ovi likovi su namjestili da se preklope kad se zaključa i otključa auto

Pozz

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?7175626-Passat-CC-auto-folding-side-mirrors-DIY-tutorial-(nice-coding-feature)

Zar nisu svi TDI motori DBW? DBC je td koji ima sajlu spojenu na bosch pumpu, ne?

Kod ovog nema sajle na bosch pumpi

Provjeri dal ti radi salter na kuplungu i dodatni salter na kocnici (slicno je bilo na golfu 3 priblizno istog godista, pa je mozda i tu taj problem).

Pozdrav, opet ja.

Uspio sam isključiti Start&Stop i ovih dana sam htio na Leaving home funkciji isključiti ksenone i jutros sam uspio i u tome (sad se pale maglenke i DRL).

E sad, tražeći to, naletio sam na strane forume sa više tweakova pa me zanima sljedeće.

1) Zvuk kod locka i unlocka

Alarm beep on lock / unlock
Go into [09] Central Electronics
Go into Secuity Access and enter 31347
Adaptation channels, and you are looking for:
(1)-Acknowledgement Signals -Akustische Rueckmeldung entriegen (un-lock acoustic feedback)
(2)-Acknowledgement Signals -Akustische Rueckmeldung verriegeln (lock acoustic feedback)
Set one or both to on if you wish.
Then set the following to "on"

To bude ovako:

E sad, to mi malo glupo da se čuje truba, ali pretpostavljam da je nemoguće da se čuje onaj bip bip od alarma ako stvarno nemam alarm, jel tako?

2) Automatic Rain Closing

Rain closing windows
Go to [09] Central Electronics
Go to Secuity Access and enter 31347
Go to adaptation channels and set the following:
- (15) Access Control 2 - Regenschliessen_ein aus (Rain Closing on / off) - Select Active
- (16) Access Control 2 - Regenschliessen_art (Rain closing Type) set to Permanent
- (28) Access Control 2 - Menuesteuerung Regenschliessen (Menu Control Rain close) – Set to Active (enables the menu in the ifotainment screen)
THEN
9 Central Electronics
Rain and light sensor
Byte 0…Enable Bit 2 “Regenschliessen aktiv”. (rain closing active)
Bit 1 should be active too….Regenlicht aktiv (rain light active)

E sad, pretpostavljam da se ovo odnosi na zatvaranje u vožnji jel tako? Bilo bi puno korisnije da je to ako cca zaboravim dići stakla dok prži sunce, naoblači se i krene pljusak pa da se stakla sama zatvore - dok je auto ugašen. Nemoguće, jel?

3) Svjetla ispod retrovizora da se pale kod otključavanja

Puddle lights on while mirrors are folding
Can be found in the Door control module [42], Byte 1, Bit 5 (untick)

E sad, ja na VCDS-u nemam Door Control - 42 modul. Jel netko zna nešto više?

4) Stanje potrošenog goriva

Amount of fuel (in Gallons) used since the last fill up
Go into [17] Instruments
Long Coding - (Function 07)
Go to Byte 10
Enable bit 4

Ako je auto za EU tržište, to će bit u litrama?

5) Stanje akumulatora

Display the battery charge level or SOC (state of Charge)
Enter [17] Instruments
Go to adaptation channels, (no need for a security log in with this module)
Scroll down until you see Battery Charge > simply change it in the new value drop down to "active" and it's done.

Usage
Switch the ignition off, then press (and continue to hold) the trip reset button in the middle lower of the instrument panel. It will cycle from first resetting the trip to 0 miles > show "Time" to allow you to change the clock > then keep holding until say "Battery".
Release the button and display SOC for a few seconds before returning back to the main screen.

Jel zna netko kako se to zove na njemačkom, pošto mi je VCDS na njemačkom a Google Translate mi ne pomaže...

Posto na forumu ima dosta rasprave o tuning-u i dosta jacih auta evo jedan tweak za Torque Steer

Steering Assist >Adaptation>"Torque Steer Compensation (TSC)" > Set new value to 1

Svaka znamenka ti nesto znaci. Npr imas 10005 i recimo 11005 ovaj drugi bit kad je nula onda je npr ugaseno da ti piste pjasevi kad se ne vezes a kad je jedinica onda ti je upaljeno itd svaki bit ima neku funkciju i ovisno koji je broj na kojem bitu ti znaci kako ce ti pojedina komponenta funkcuonirati...

Edited by RI VW

Jel zna netko dali kabel sa BMW Inpa K+Dcan radi na Vw sa VCDS?

naravno da ne radi

Bok,

primjetio sam da mi se nakon nečega (još nisam pronašao točno čega), resetiraju "Light" postavke u računalo. Npr. osvjetljenje instrumenata mi je na 30%, a Coming i Leaving home na 30 sekundi. Onda nakon tog nekog događaja (ili nekog vremena) mi se vrati na defaultno - instrumenti na 100%, a Coming i Leaving home na 10 sekundi.

E sad, svašta sam ja čačkao preko VCDS-a (uključio da mi se retrovizori sklapaju nakon dužeg pritiska na ključ, automatic rain closing - ali ne radi mi, promijenio za Coming i Leaving home da svijetle maglenke, a ne kratka svjetla, uključio scandinavian DRL (da mi zadnja svjetla rade kad naprijed radi samo DRL, isključio Start&Stop) i tako....pa mi se čini da sam možda nešto ujebao. :)

Zna li netko što bi mogao bit uzrok ovom problemu? Ili ako netko zna kako sve postavke resetirat na tvorničke (ali ne na putnom računalu, već na VCDSu)?

Hvala.

Kolko ja znam da preko vcds-a nemas mogucnost vracanja

A probaj ic jedno po jedno pa vidit kaj si mogo sjeat

Makar mi je cudno jer ako napravis i on to prihvati kao moralo bi radit

Kad tocno vrati sve ko kak je bilo..nakon paljenja zakljucavanja il?

Nisam još otkrio u kojem trenutku resetira....da li kad ga otključam pa zaključam dok ne istekne 30 sekundi, ili kad retrovizore sklopim naknadno....nemam pojma :)

28 28