28 28
RI VW

VCDS - Sva pitanja i pomoc

Recommended Posts

Kako na passatu B8 omoguciti VIM?
Moze li se sa VCP-om i ako moze, ima li neko detaljno uputstvo?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako na passatu B8 omoguciti VIM?

Moze li se sa VCP-om i ako moze, ima li neko detaljno uputstvo?

Evo napokon klinci zaspali.

Znaci,sa originalnim VCP-om bez dodatnog (add on-a) VIM managera mozes omoguciti VIM upload-om odgovarajuceg zdc file-a u 5F,ili ako imas placeni VIM manager onda se mozes igrat do mile volje sa 15-20 stavki kojima odredjujes do koje ce brzine auta biti omogucene,kao npr: video,pisanje poruka,upisivanje destinacija...

Mala napomena, 255 km/h je granica,sorry “Schumacheri”!

7 hours ago, Tomma said:

Golf 7 2013

mogu odradit kaj treba

Evo ovako, molio bih korisnike koji imaju VCDS i neko VAG auto bilo koje, kad bi mogli tu na forumu napisati podatke svoga auta koje vam izbaci kad odaberete ovo što ću dolje napisati. Naime, zanima me dal se nekako računski može doći do podatka dal su autu vraćani kilometri,u VCDS postoji opcija da vidite koliko puta je auto upaljeno, i onda kada broj kilometara podijelite sa brojem paljenja dobije se ajmo reći nekakva prosječna prevaljena kilometraža auta, znam zvuči dosta neprecizno jer netko vozi svaki dan 2 km i ugasi auto a netko prevali 60 km svaki dan. No dobro, ajmo baš da vidimo kakve vrijednosti vi očitavate iz svog auta pa da prikupimo neke podatke i dođemo do nekakvog zaključka. Evo ja imam podatke od 2 auta i dolje ću napisati:

Otvorite VCDS idite pod Glavnim izbornikom- OBD-II, Mode 9 Vehicle Info - Ignition Cycle Count i očitati vrijednost te napisati ovdje na forum taj broj paljenja i broj km na satu, evo 2 moja primjera:

Auto br.1
Stanje na satu = 64 835 km
Ignition Cycle Count = 6464
Izračun = 64835/6464= 10,03 km/vožnji

Auto br.2
Stanje na satu: 116 595 km
Ignition Cycle Count = 18258
Izračun = 116595/18258 = 6,38 km/vožnji

Dal su pravi km na oba ne znam ni ja.
Moj zaključak za sada, ako je izračun prenizak recimo vrijednost 2-3 km po paljenju ispada da je autu sigurno vraćana kilometraža, do tog zaključka dolazim iz ovog primjera kojeg ću sad izmisliti

Recimo da je autu vraćena kilometraža sa 116 000 na 64 000, recimo da je očitan broj paljenja sudeći prema gornjim vrijednostima ako je za vrijednost 116 000 km bilo 18 258, uzmemo taj broj paljenja ali za lažne kilometre od 65 000 , ispada:

Izračun = 65 000 / 18258= 3,56 km/vožnji

Dakle vrijednost je oko 3. I tako bi na osnovu vaših podataka, možda mogli vidjeti dal to sve što sam zaključio drži vodu.

Svašta sam ja tu napisao nadam se da me netko prati kako računam.

Da li se nekome dogodilo da mu auto izbaci gresku sa krivim datumom? Npr. 14.2.2098 ii 17.3.2056 

Datumi su nebitni izmislio sam ih ali godina je bitna. Uopce mi ne ide u glavu kako se to dogada? 

crackana aplikacija 

na orginalu se to ne dogada :D 

Hvala ti Dario. 

Moram malo vidjeti cijene pa mozda original uzeti. 

Nego ima li sta jos za izeti da je bolje od vcds-a a da je cijena prihvatljiva? Nisam bas proucavao to. 

Edited by RI VW

On 25. 11. 2019. at 20:21, RI VW said:

Nego ima li sta jos za izeti da je bolje od vcds-a a da je cijena prihvatljiva? Nisam bas proucavao to. 

Ja se isto nisam htio bacat u trošak pa uzeo VAG COM, sasvim prihvatljiv i za ono što mi je trebalo dovoljno. Neki kažu da nema velike razlike između njega i VCDS-a. Još mi je u dolasku VAG Tacho, pa da vidim što on može.

• Like 1

vag com i vcds je ista stvar :D 

starije verzije g3/4 su se zvale vagcom 

• Haha 1

Book Ekipa

Isprike na upadanju i padobranstvu no imam mali upit vezano za one koji imaju VCDS i Tko bi bio voljan pomoći naravno uz moj novčani doprinos.

Imam situaciju u kojoj bi trebao iskodirat MFSW na Golfu 7 14god. TDI-u.

Zbog promijene radia izgubih funkciju tipki na volanu.

Kontaktirao sam prodavaća vezano za taj 'ptoblemčić' i pošalju mi sljedeći text:

If steering wheel control not works, then you have to use vcds5053/odis5054 to activate it.
Type CAN_Gen2 in Filter and press ENTER---Fine these 2 options:
[LO]_MFL ----change it to available(multifunction steering wheel)
[LO]_MFL_msg_bus-----change it to Infotainment data bus(multifunction steering wheel)

Prije svega hvala svima na utrošenom vremenu gledano u vezi mog upita ako Netko od Vas zna nešto ili nekog u vezi toga neka me obavijesti putem emaila jaso.miki@gmail.com ili na mob. 0992090569 Jasmin.

Hvala Svima...

Zdravo,

Zanima me konkretno kako vi provjeravate kilometrazu? Znaci interesuju me mjerni blokovi koje gledate. Za sad se drzim aproksimacije cadji u DPF filteru/ ash volume.

Koje jos blokove preporucujete da se pregledaju/ tj module. Evo vidio sam ovo gore za broj paljenja djeluje zanimljivo.

Imaju li  mjerni blokovi u ABS modulu koji nam djeluju od koristi ?

Da ja sam htio da se to razvije u raspravu ali ovaj forum je izgleda mrtav nitko neće da sudjeluje za dobrobit svih ostalih ovdje svi samo pitaju nitko ne sudjeluje, evo i ti npr samo pitaš a ne odgovaraš gore na ovo što sam tražio, i kako ćemo tako zajednički neke stvari naći ako ljudi samo kupe informacije a ne dijele ih, ne radi svatko u servisu pa da mu svaki dan dolaze auta da se može igrati.

Reci mi taj Ash Volume kolika mu je normalna vrijednost tj kako procjeniš koliko je korišten?

Vezano za tvoje pitanje gledaj sad kako ja znam podijeliti informacije:

Metode provjere km koje ja znam:

Autoscan provjeriti ima li grešaka i kad su greške ustupile i na koliko km( ako nisu obrisane)

VCDS Glavni izbornik- Applications-EDC15-16 Mileage( ne radi na svim autima)

01-Engine-Advanced Measur.Values
Search: upiši distance, i sve označi

17-Instruments- Advanced Measur.Values
Search: distance

17-Instruments-Adaptation-10-Documented adaptation-Mileage/Odometer

01 Engine-Advanced Meas.Value-CTRL_KM_CAN ili traži ENG102005

Kod DSG mjenjača 02 Auto Trans.-Fault Coded, Meaus.Blocks Group 109 ili listaj

Kod DPF
01 Engine- Advanced Measuring Values- Particle filter: Kilometers since last regen

Kod Audi MMI(A4,A5,A6,A8,,Q7) Drži zajedno Setup+Return, idi na Interfacebox-Parameter-Oper Time, to je broj radnih sati,sad podijeli taj broj sa 1.5, koeficijent za MM,Inpr. 5840/1.5=3893.33 sad nađi na drugom ekranu Average Speed npr 32km/h i pomnoži 3893.33x32=124586.66 km, ako ne nađeš average speed stavi 35-40km/h otprilike može fulati u 10k km, ovo ne vrijedi ako je mjenjan akumulator.

Edited by mepsnet
  • Like 1

Oprosti, tek sam sinoc procitao tvoj post.

Ne mozes gledati tako dpf tj. mileage since last regenration pogotovo na vozilima koji ga imaju. Zato sto ti i  samo kaze mileage since last regeneration i sam znas sta to znaci te da nemas koristi od njega.

TDI_DPF_Data_21.jpg

Zapamti to je u miljama, pa moras izvrsiti konverziju.

Nazalost VW, nema nao BMW ili Mercedes da zapisuje kada se pojavila zadnja greska u dpf-filter logu. Nesto mislim da se i preko stanja o2 senzora ( samo njihovo stanje) moze aproksimirati, ne vjrujem da bi isti bili pri kraju svoga zivota na npr 150 000 km

dizne na dizelima @ ~ +- 0.75  - moja aproksimacija ne ispod 280 000 km.

Ovima sto izbacuje 8km u ECU ( EDC 15/16)  - svi su imali neku softversku intervenciju remap/egr ili slicno. Nazalost nisam imao pristup prije promjene da vidim da li je posljedica mijenjanja km, ili egr/mape/dpf off-a.

Edit: Na golf 6 2010 1.6 TDI sam imao sljedece

Spojili ga, zapisane greske na npr. 187 000 km

Datum 25.4.2014. - bitno 2014.

- sadasnja km 204 000 km.

Iz loga: km na satu 190250km

Tested Since Memory Clear

Freeze Frame:

Fault Status: 00000001

Fault Priority: 2

Fault Frequency: 1

Mileage: 186336 km

Date: 2019.08.26

Time: 15:40:11

Fault Status: 00101100

Fault Priority: 4

Fault Frequency: 234

Reset counter: 156

Mileage: 185582 km

Time Indication: 0

Date: 2014.01.11

Time: 14:00:16

Inace kada smo provukli VIN kroz VW bazu podataka nije izbacilo niti jedan servisni podatak da bilo sta, ikad radjeno u ovlastenom servisu.

- zna vlasnik da je vracena km, a i meni je po tome ocito.

Drugo vozilo, vw passat 3c/b6 2010/11

Na satu:198860km

Isti slucaj zapisane greske prvi put pojavljenja

2014.

Freeze Frame:

Fault Status: 00101001

Fault Priority: 5

Fault Frequency: 2

Reset counter: 175

Mileage: 198790 km

Time Indication: 0

Date: 2014.04.14

Time: 09:10:01

Sada da li meni VCDS stuca ili sta. - cisto sumnjam. Mislim da su oba vozila vracena.

Iskreno.ne vjerujem da auto iz uvoza staro 8-9 godina ima 200 000 km na satu.

• Like 1

Hvala za info. Vezano za broj paljenja molio bih sve da se uključe pa da vidimo kako stvari stoje.

PRIMJER:

Model vozila: VW Golf 6 2.0 TDI

Godina: 2011

Stanjena satu =116 595 kmI

IgnitionCycle Count = 18258

Izračun = 116595/18258 = 6.38 km / vožnji
Status vozila: 1. vlasnik 100% kilometraža ili nisam siguran u kilometražu.

Napomena: Ako ima START STOP sustav mislim da nema koristi ovo niti gledati.

Edited by mepsnet

Cim budem imao pristup nekom vozilu postavit cu.

Inace postoji li opcija da se napravi da mi automatski doda u log taj parametar ili moram rucno?

( Mislim na to cim uradi Autoscan)

Da te pitam nesto, automatsko zatvaranje prozora u skucaju kise. Golf 5 nece nikako.

Pod modul za sam senzor kise 09: Rain closing - aktivirano

46 Modul

Rain sensor installed- aktivirano

Comfort closing - aktivirano

Rain closing ( 0- nonaccuring 1-active) upaljeno

Rain closing inactive - ugaseno

Opcija se pojavi na boardu, aktivira se.

Brisaci na 1

Spusten prozor

Zakljucano auto

- voda po senzoru nece da podigne stakla. Zasto?

Cim budem imao pristup nekom vozilu postavit cu.
Inace postoji li opcija da se napravi da mi automatski doda u log taj parametar ili moram rucno?
( Mislim na to cim uradi Autoscan)

Da te pitam nesto, automatsko zatvaranje prozora u skucaju kise. Golf 5 nece nikako.

Pod modul za sam senzor kise 09: Rain closing - aktivirano

46 Modul
Rain sensor installed- aktivirano
Comfort closing - aktivirano
Rain closing ( 0- nonaccuring 1-active) upaljeno
Rain closing inactive - ugaseno

Opcija se pojavi na boardu, aktivira se.
Brisaci na 1
Spusten prozor
Zakljucano auto
- voda po senzoru nece da podigne stakla. Zasto?

Jel se odmaknes sa kljucom od auta? Ili stojis kraj njega dok polivas senzor?

Poslano sa mog MI 8 Lite koristeći Tapatalk

Jel se odmaknes sa kljucom od auta? Ili stojis kraj njega dok polivas senzor?

Poslano sa mog MI 8 Lite koristeći Tapatalk

Vlasnik je bio u autu sa kljucem dok je bio zakljucan a ja sam poljevao senzor

Sent from my Nokia 6.1 Plus using Tapatalk

Nemam senzor kiše pa ne mogu probati možda netko drugi zna, ali ja te sve stvari većinom nađem na youtube. Možda nisi ovo napravio kao u ovom drugom videu od minute 1:04

[/url]

Zapravo tako uopste nece. Jer ima pod modul za sam rain senzor gdje se mora aktivirati ta opcija, pa onda te.

Ovako sam kodirao na golfu 6 i radilo je. Do duse ja sam bio odmaknut od auta sa kljucem dok je on poljevao senzor.

Sent from my Nokia 6.1 Plus using Tapatalk

28 28