26 26
RI VW

VCDS - Sva pitanja i pomoc

Recommended Posts

26 minutes ago, <TDI> said:

Jedno pitanje za one koje koriste VCDS češće od mene, da li se može istodobno puniti akumulator sa punjačem, u mom slučaju sa CTEK MXS 5 i odraditi Auto-Scan sa VCDS-om? Dolje sam našao na jedan video koji na G7.5 u garaži radi po istom principu koristeći punjač koji je spojen i puni dok on radi Auto-Scan sa VCDS-om, ili kako bi on rekao "Key on, enginne off" sa punjačem na akumulatoru. :)

VCDS Tutorial ~ How to Use VCDS Scan Tool,  pogledati snimak na 1:20 min.

01_vcds_baterrychargey8j38.jpg

02_vcds_baterrycharge1xjpd.jpg

Ni ja, ali opet rekoh da pitam jer mi Sklad66 nije znao odgovoriti na moj upit a spomenuo je samo da mu je poznato da se ne koristi struja za laptop preko 12V ulaza, recimo od upaljača u autu, ali to mi je poznato i to nema veze sa mojim pitanjem, jer koristim struju preko AC adaptera u garaži za laptop. Ross-Tech 12V Power Adapter Warning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma mozes slobodno. Em je tvoj akumulator napunjen do kraja pa spojen punjac nista ni ne radi em cak i da puni svi sustavi u autu normalno rade pri tom naponu punjenja jer ti i altenator puni vecim naponom. Dakle nemas brige.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako i ja mislim, kad se aku napuni preko punjača on je u stanju mikro punjenja i onda sam mislio spojit i odraditi Auto-Scan zajedno. :)

Spojio sam ga neki dan ali verziju 19.6.2 nisam mogao koristiti jer test veze nije prošao, kaže da moram napraviti update firmwarea pa sam stao. Bila je poruka ali nisam išao dalje jer nisam znao o čemu se točno se i da li mu treba internet veza. Vjerojatno ima drivere u svom folderu pa ga valjda samo povuče, to ću onda preko vikenda napraviti. Eh, sad se vidi koliko sam VCDS puta koristio haha.

Idem u servis zbog grijača pa sam im mislio nekoliko dana prije poslati greške zbog narudžbe. Još pregovaram s njima da mi uvaže log i da ne moram dolaziti dva puta nepotrebno, skeniranje grešaka pa narudžba i ugradnja.

03_vcds_19.6.2_autosclvkaf.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

moze se slobodno koristit ctek i auto bit pod naponom. 

 

samo na AKU koji ima start/stop nikada ne spajat minus na njega direktno nego na šasiju 

Edited by Dario_7R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čudno da ekipa iz Sklad66 mi nije znala potvrditi da li se može ili ne, no dobro, pošto mi sad baš treba zbog dijagnoze koju moram odraditi vaša mi potvrda dobro dođe, ujedno ju i češće koristite. Ja ju rijetko uštekam, uglavnom kad trebam odraditi neku ugradnju gdje zahtjeva aktivaciju, e tu mi onda dobro dođe. Fala obojci na potvrdi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni svaki auto koji radim kodiranja ili adaptacije ili retrofit navigacije dok kodiram pojedine stvari je na punjacu. ima nekad posla duze od 30 min pa nezelim da se isprazni aku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo tako, to je i meni bio cilj uz to da ako je aku slab i auto-scan potraje može doći i do ponekih grešaka tokom skeniranja zbog pada napona od samog akumulatora. Kod mene je baš slučaj da je ovaj trenutni dosta oslabio i ne bih želio da mi se to dogodi, pa mi je zato važno da bude na punjaču dok odradim skeniranje a nakon toga skinem punjač, auto-scan odrađen a akumulator pun, bolje ne može. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo:
140100 a satu
Ignition cycle count: 4747

Sent from my Nokia 6.1 Plus using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je moguće aktivirati opciju za pranje prednje šoferke da prvo prska pa onda da rade brisači? Tako radi na Sharanu, dok je na Golfu 4 obrnuto i mnogo loše jer brisači odrade na suvo i grebu šoferku.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Može li mi netko samo potvrditi... Kad se napravi Auto-Scan kod vozila bez Gatewaya onda nema ove gore navedene liste svih modula, u suprotnome ima i kad je greška vidljiva može se direktno uči u modul i izbrisati ju, dok kod vozila bez Gatewaya moram izaći iz ovog izbornika, pronaći modul i onda izbrisati grešku ako ih želim pojedinačno brisati?

17_vcds_19.6.2_autoscwskt3.jpg

01_gatewaylistjqkc9.jpg

Edited by <TDI>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zar ti nije lakše svaki posebno skenirati i to je to?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne kužim, pojasni?
Prvo moram napraviti kompletan auto scan da vidim ima li grešaka i koliko, a onda pitam samo za brisanje a ne želim raditi kompletno jer traje, pa bih želio pojedinačno i još pitanje da li se može direktno u modul uči preko log liste, preko Gateway liste znam da može?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uđem posebno u sve kanale, recimo Engine, ABS, Airbag, itd i onda skeniram i ako iskoči koja samo idem clear codes. Taj Auto scan nisam nikad upotrebljavao iskreno.

 

Jer ako ima koja greška on će sam da je izbaci i bez auto scana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bolje mi je sa Auto-Scan zato i postoji opcija, ovako imam još više posla ulaziti u svaki modul a na kraju nemam ni kompletni log file, ništa, budem onda nakon kompletnog skeniranja ušao u module i obrisao grešku/e, nije problem. Mislio sam da se iz Log liste može isto ući direktno, tamo gdje je greška prikazana ali to izgleda ide samo preko Gateway liste.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Nisam baš najbolje razumeo šta želis da izvedeš, ali ako misliš da obrišeš greške direktno iz Auto-Scan može naravno. I ja najviše koristim Auto-Scan, uvek sačuvam listu posle skeniranja i ako nečega ima idem samo na clear. E već pristupanje modulu, primer motoru, to mora posebno kod VCDS kao što je kolega Mur napomenuo.

Edited by Golfic

Share this post


Link to post
Share on other sites

On zeli selektivno samo neke greske obrisati i da mislim da posto nema gatway mora ulaziti u svaki modul i posebno brisati.
Ja osobno napravim auto-scan i snimim log. Odlicna stvar jer log sadrzi i sva kodiranja i jos neke korisne informacije kao sto su kataloski brojevi modula itd. Tako da im vec nakupljenih logova prije i poslije razlicitih modifikacija. 
Nakon toga napravim erase all DTC i jos jednom odradim scan da vidim sto je ostalo od gresaka i opet snim log file (ide automatski u isti fajl, jedino sto popunim je broj tablice jer to ide u naziv fajla).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je Petre, to sam mislio jer sam vidio da ako auto podržava Gateway Installation List da nakon skeniranja i ispisa svih modula u gornjem dijelu log filea jednostavno se klikne na gore ispisani modul, uđe i obriše se greška i jednim klikom se vrati na log listu i tako ponovno u drugi modul ako ima nekoliko grešaka, što je super, dok kod vozila bez Gatawaya nema ni gornje ispisane liste modula a sada vidim da se ne može preko log liste, mislio sam da možda ipak ide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odličan je kabel kojeg smo uzeli od Sklad66, vrijedi svake lipe, ažuriranja redovita i nikakva kemijanja sa zabranom interneta, ja prezadovoljan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ima ko u blizini VŽ ili ČK sa vcds ? meni se nakon 6 god zaključal kinez kabel.. da si ugasim indirect tpms..

plaćam pivo..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekipa imam kineski vcds i danas spajam auto na dijagnostiku a zaboravio sam internet iskljucit,i sad mi prilikom ocitavanja gresaka baci ovo upozorenje i prekine ucitavanje?

20200111-120847.jpg

Ima li mu spasa ili je zakljucan sad??

Edited by ljubobj

Share this post


Link to post
Share on other sites

tako i danas zahebo..ošla baba sa kolačima..

zaključal ti se..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, ljubobj said:

Ekipa imam kineski vcds i danas spajam auto na dijagnostiku a zaboravio sam internet iskljucit,i sad mi prilikom ocitavanja gresaka baci ovo upozorenje i prekine ucitavanje?

20200111-120847.jpg

Ima li mu spasa ili je zakljucan sad??

uspio sam ga spasiti 

evo radi ponovo :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako? I moj radi al pola opcija nece..javlja da treba licenca

Poslano sa mog SM-N970F koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, rapajic.st said:

Kako? I moj radi al pola opcija nece..javlja da treba licenca

Poslano sa mog SM-N970F koristeći Tapatalk
 

Prvo sam ga deinstalirao pa ponovo instalirao. I gotovo 

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 26