1 1
Brane_st

Reparacija mjenjača

Recommended Posts

Prošli tjedan čuo sam se sa Žacom, čovjek je stvarno za pohvalu jer mi je sve pojasnio oko mjenjača pa mu se i ovim putem zahvaljujem. Pitao sam ga za mane konkretno 02M mjenjača i kaže da ih nema, pogotovo ovaj koji se proizvodio poslije 2003. jer su ga poboljšali a moj spada u tu generaciju.

ERF, 02M (2003)
- zakovice sa 9mm na 11mm
- ležajevi rijetko kad prozuje
- podloške se u pravilu ne diraju
- luft spojničke rjetko, uglavnom ih nemaju
- zujanje ili luft nekih brzina se u pravilu ne riješava pojedinačnom izmjenom niti ležajevima, jer se radi o potrošenosti materijala (zupčanika) jedina mogućnost je zamjena kompletne osovine, ali tu se računica onda podiže do 1000 eura pa i više.

Htio sam mu poslat mjenjač u firmu gdje radi, već sam se čuo i sa gazdom ali problem mi je prijevoz. Traže 500 kn za povratnu turu što mi je previše i k tome morao bih mjenjač staviti u sanduk jer svaki milimetar u kamionu se iskorištava pa slažu robu na robu, drugo mi je vremenski problem jer se radi o zbirnoj robi pa to malo i vremenski traje tako da ću izgleda popravak odraditi u ovlaštenom jer ovo mi je sve tlaka od organizacije i čekanja a pošto nema ovih gornjih sitnica koje sam gore nabrojio (podloške, luft spojničke) odlučio sam da to susjed napravi jer se radi samo o izmjeni sinkrona a to on može odraditi i usput se sve pregleda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hp il bilo koja brza dostava netrazi nikakve kašune... samo mjenjac da je suh i eto mozes ga svezat na neku malu paleticu i to je to....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam Ivo, Lagermax ne trazi 500 kn za povratnu turu VT-ZG-VT to mi je puno za 150 km u jednom smjeru k tome mora bit sanduk i jos imam papirologiju oko placanja a sad da nekog cimam da mi preveze ne da mi se molit. Malo i vremenski moze bit problem jer nece stic dostavit u istom danu pa ce mi se to provuc kroz citav tjedan. Zac tu nije problem ali prijevoznici jesu.

 

Nisam druge zvao ali vjerujem da isto traze a i cijena bi mogla biti tu negdje tako da za sada nekako naginjem da to napravim u ovlastenom a susjed bi to odradio.

 

Radi mjenjace povremeno a posto mi je bitno samo da zamjeni sinkrone to mu nije problem i vec sam se cuo s njim u vezi toga ujedno sam i odahnuo jer mogu sve na istom mjestu bez da radim akrobacije sa mjenjacem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neznam tko ti je dao info da mora biti u sanduku, ali očito neki lapan u LMX-u koji nema blage veze o transportu. Dovoljno da ''skkepaš'' doma neku manju paleticu dimenzije mjenjača, svezše ga gurtnicom i riješen problem.

Meni je LMX svašta vozil unutar hr, od paleta, cijevi.. itd... Nikad nikakve specijalne upute kako mora biti zapakirano. Neznam kog si kontaktirao, ali mislim da je tvoje područje pod ingerencijom LMX Koprivnica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, KC LMX jer mi je blizu i javila se gđa. XX pa sam morao slat sliku kako izgleda mjenjač, dimenziju palete a doma ju imam malu 50x50cmm baš složenu za mjenjač pa i od nje sam joj poslao sliku, objasnijo da bih to stavio i svezao gurntnama a ona ima svoju verziju da to mora biti zaštićeno da se roba može jedna na drugu stavljat, tako da mi je tlaka objašnjavat.

Nije prvi put da imam takav problem, isto mi se dogodilo kada sam prevozio veliku satelitsku antenu od 1.5M iz Zagreba i zvao ama baš sve prijevoznike u Hrvatskoj i nitko nije htio prevest jer želi robu na robu stavljat a ja rekao da mora biti vertikalno položena i nikako da je nešto na njoj jer ako ju malo savinu ode refleksija tako da je jedino City Express htio prevest u polupraznom kombiju i bez puno komplikacija.

Skup mi je prijevoz Valentino, vremenski će trajat jer garant neće doć do Žaca u istom danu, pa onda nazad čekaj dok doveze a košta i za tu lovu imam sinkrone u ovlaštenom i živce na miru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A gle znam da voliš da sve bude super odrađeno i vjerujem da tvoj susjed zna posao ali Žacu skidam kapu.

Meni je na poliću odradio mjenjač i šalta se i danas super nis ne zuji sve pregledao i promjenio potrebno.

Ja bih na tvom mjestu ako nista drugo riskirao i s nekim odfurao autom s ćevapima te izađe 5oo kn ali si miran.... a i obavis si nesto usput ako imas....

 

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam Zlatko, sve kombinacije sam već izvrtio, nemam koga cimat da mi preveze jer to je cijeli dan zezancije pa onda ponovno po njega i to mora bit na hop a ne sad polako, ipak su to radni dani a ako u ponedjeljak krenem volio bih to riješit što prije tako da mi je nekako servis bolja opcija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nekom treba kompletni sinkron sa košuljicom može me na pm kontaktirati. Sinkron je po ELSA-i 4mm od tvorničkih 5mm, tako da može još jako dugo poslužiti za dolje navedeni mjenjač, pogotovo ako je nekom sinkron potpuno istrošen a ne želi izdvojiti dolje navedeni iznos.

- ERF
- 02M
- (2003)
- 6. brzinski

Cijena novog kompleta u ovlaštenom
- Tijelo sinkrona s kliznom.......(02M311239B)........................2419,00 kn
- Sinkronoizacijski prsten........(02M311247A)...........................530,00 kn

dsc_00859ypwg.jpg

erf_mjenja_02m1nukn.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1