2 2
RaZ0R911

Kupovina rabljenog Passata B7

Recommended Posts

Pozdrav svima.

 

 

Planiram kupiti Passata B7

Do sad sam vozio Golfa 5.

 

Zanima me 2.0 TDI 140ks

 

Kakvi su motori?,mane?,cijena servisa,na kolko ide veliki servis?

 

Konkretno sam gledao npr ovaj model

 

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-passat-2.0-tdi-comfortline-nema-prijepisa-5-mod-2012-top-stanje-oglas-17566146

 

Dali je to previše novaca?

 

Dali neko ima spisak opreme za takvog pasata Trendline,Comfortline i Highline(što je u seriji)

 

Iznad koje kilometraže ga se ne isplati kupovati?

 

Radim godišnje oko 15tis km.

 

lp

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav. Nisam strucnjak za vw ni za passata pisat cu ti amo iz svog nedavnog iskustva. Dosta sam ih provjerio po broju sasije i ima ih dosta sa skinutim km. Ali auti mi se cine dosta kvalitetni pa skrivaju tu kilometrazu. Ja sa motorom nemam nikakvih problema. U zg mi trosi 7.5l tvorene 4.5/5. Napravio sam servis cim sam ga kupio (ne ovlasteni) filter ulja, filter goriva, filter zraka, filter kabine, i 5 l ulja. Je bilo cca 800kn. Sto se velikog servisa tice propisan je na 210kkm. Sto je meni zvucalo puno prevec i pokazalo se da mi je dobro zvucalo. Uzeo sam auto sa 150kkm na 162kkm mi je propisala pumpa vode. Pumpa vode, remenje, natezaci sa popustom 30% i rukama su me kostali 2000kn. Opcenito sto sam citao nisam bas nasao neke generalne mane osim elektricne rucne (oce se raspast celjust valjda...). I boljka im je (navodno, tako mi je receno u Zubaku) brava gepeka. Moja je provrtila u roku 2 mjeseca. Izlize se plasticni zupcanik pa nemres otvorit/zarvorit bunker. Cijena te price je 740kn u ovlastenom. Ja sam relativno zadovljan... relativno jer su mi se zaredala ta 2 popravka u 6 mjeseci vlasnistva. Prepisujem ti sreci tj. nesreci :) Auto je prije kupnje provjeren u zubaku. Potvrdili su originalnost kilometara i uredno ispunjenu servisnu knjizicu. Valjda sam ti pomogao bar malo :)

 

Edit:

Ako smijem i mogu :) trazio sam auto preko 8 mjeseci. Na kraju sam ga kupio u zvamu. Zvam ima prekrasne aute i mozes ih furat gdje hoces na provjeru. Sve se s deckima da dogovorit od cijene do pp tablica... jako su korektni. Tako da preporuka s moje strane.

Edited by m3 power

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav

 

Posjedujem B7-icu nekih godinu i 3mj, kupio sam rabljeni sa 107tis km, a sada sam na 135. Do sad osim 2 redovna servisa nisam imao nikakva ulaganja, a kada sam ga provjeravao jedino sto je bilo navedeno da je radeno na njemu da je na 90tis km mjenjan kuplung i zamašnjak. Auto je udoban, prostran tako da za sada sve 5. Potrošnja se krece od 5 do 5,5l otvorene voznje, po zimi oko 6, a po gradu oko 7,5. Od nedostataka bi naveo par cvrčaka u kabini koji se znaju pojavit pa nestanu i onda se ponekad opet jave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se cvrcaka tice ja sam ih imao par i uklonio ih sve jer me to ubija. Nemrem to podnjet.

 

Cvrcak 1. Trokut koji drzi ona ladica na poklopcu bunkera. Ladica kad je zaglavljena ima lufta pa cvrkuce. Zaljepio tkaninu na kutiju od torkuta

 

Cvrcak 2.

Hand rest. Zamjenio one gumene podloskice od ispod

 

Cvrcak 3. Kopca od pojasa. Lagano zna lupkat po hand restu. Zamjenio tkaninu oko nje.

 

I sad je tisina ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cvrcak 1: Na suvozacevom sjedalu rucica gdje se podesava za dizanje i spuštanje sjedala pa se dodirivala sa plastikom od sjedala, ubacio malo spužve izmedu i necuje se.

 

Cvrčak 2: Mala vratašca ispod prekidaca za svjetla nekad cvrkuću pa kad ih malo stisnes nestane zvuk.

 

Cvrčak 3: Taj još nisam riješio ,a javlja se samo na temperaturama vecim od 23, a dolazi iz volana tocnije iz air baga na niskim okretajima, to još nisam odgonetnuo što napravit, jer sejavlja samo kada je toplo, a sada se ništ ne cuje kada je hladnije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barem nema toliko puno cvrčaka ko u MK5 seriji..

 

Zanima me nekoliko stvari a nisam se sjetio pitati u ovlaštenom...

 

Dali im je zamašnjak mana? te na kolko km se očekuje izmjena

 

Dali svaki 2.0 TDI 103k ima spremnik za ADBLUE? Kolko košta i gdje je najbolje kupiti?

 

Dali zbog start-stop sustava ide neki drugi akumulatori ili klasični?

 

Cijena kasko osiguranja?

 

Od kad su led stražnja svijetla serijska oprema i dali se mogu naknadno ugraditi bez promjene modula itd?

 

Kako saznati dali je RCD 510 originalan?

 

Dali passatu odgovaraju 205/55 16 gume za zimu ili je bolje ostati na 215 55 16 iako su skuplje?

 

 

Koji su tvornički nedostati auta? Tip u AK mi je spominjao serijski nedostatak od 6000kn ali mi nije htio reći što je to.

 

Dali su sjedala na comfortlineu i trendlineu ista? (po dizajnu mi se čine ista)

 

Dali su donja svjetla u braniku DRL ili maglenke?

 

Dali se žarulja kratkog svijetla može promijeniti bez skidanja lampe/branika ko na polu 2011?

 

Na kolko se mijenja ulje u getribi?

 

Što biste vi uzeli Passat B7 2,0 TDI 2012 ili Golf VIII 1.6 TDI 2014?

 

Hvala na pomoći

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da zamašnjak izdrži cca 100tkm, moj je na 90 mjenjan. Mislim da nema svaki adblue, bar nisam niti jedan vidio kada sam kupovao. Za start stop ide AGM akumulator, a kada taj krepa neznam dali može ic klasicni, ja ionako uvijek gasim na tipku start stop. Mislim da led svjetla idu ako imaš ksenone. Kad sam kupovao gume stavio sam i ljetne i zimske 205 jer su dosta jeftinije, a u knjizici mi je upisana i ta dimenzija i 215. Sjedala nisu ista, comfortline ima drugačiji dezen sjedala i naslon za glavu je drukciji, kao i ukrasne letvice na vratima i armaturi i ima na srednjoj konzoli kod naslona za ruke pregradu na zatvaranje di se drže boce i stvari a kod trenda je to šuplje. Maglenke nema nego je DRL. Žarulja se mjenja bez skidanja branika ide bez problema. Golfa 7 nisam probao pa nemogu rec, jedina prednost je sto je mladi. Ja sam zasada zadovoljan sa b7.

Edited by stom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da na mojem nije mjenjan zamasnjak. Sad sam na 160kkm i radi odlicno, umor nikakav ne osjecam sto se tice zamasnjaka.

 

Nema svaki edblue. Samo bluemotion. Moj je "obican"

 

Moze se stavit i obucan akumulator ali onda start/stop ne radi. Sto je meni super jer me nervira i gasim ga.

 

Meni su kasko izracunali 3800kn

 

Led iza je kada je doplata xenona. Moze se stavit ali treba nesto kodirat... i to onaj koji se full kuzi u te stvari.

 

Zaboravio sam kak provjeriti da li je hu original. Googlaj malo.

 

Idu 205/55/16, ja sam ih kupio za zimske.

 

Ne znam za tvornicke nedostatke, pogotovo ne za 6kkn. Ono sto sam primjetio kada sam pregledavao aute u ovlastenom po broju sasije je da pumpa vode ne izdrzi propisan veliki servis na 210kkm. Uvijek propisa ranije. Cak i na 80kkm. Moja je vrisnula na 155kkm pa sam napravio veliki servis. 1500kn dijelovi (s popustom) 600kn ruke.

 

Nisu ista sjedala.

 

Ja imam i drl i maglenke u braniku

 

Zarulje u faru mjenjas bez greske.

 

Ulje u getribi.... nemam pojma da se to uopce mjenja. 1.6 tdi nebi ni da je đabe. Vozio sam b7 s tim motorom i meni je to mrtvo. Golfa sam vozio sa 1.6 ali karavana.... i ni to mi nije neka sreca. A uzeo bi ono sto mi treba ;) i sto mi je dovoljno za moje potrebe. Trebam karavana i uzeo b7 varianta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam i ja 2.0 bluemotion mašinu, doduše u touranu. Nema nikakav ad blue tank, jedino što ima start/stop sustav zbog kojeg mi je kod uvoza uštedilo oko 1000€ u odnosu na motor bez S/S sustava.

U manje od godinu dana kako ga imam nije bilo nikakvih problema, već je napravljeno oko 25000km i promjenio sam samo 2x puta ulje, 1x stabilizatore i nedavno zadnje diskove i pločice. Prije kupovine sam isprobao 1.6 TDI (105ks) i 2.0 TDI i zaključak je da ovaj 1.6 ne bi više uopće gledao pogotovo u takvim većim autima. Po meni je 2.0 140ks taman :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam prilke provozat par 2.0 TDI CR sa 160.000 - 210.000 km i svima je zamajac/kvačilo ok.

 

Kod 1.6 TDI teško prelazi 160.000 km... e sad ne znam za 1.6 TDI sa start/stop-om, oni ako sam dobro upućen imaju jači zamajc ili šta već (koji je naravno kasnije skuplji za zamjenu) i modelskim godinama 2012/2013 je tu navodno nešto promijenjeno na bolje...

 

E sad ako netko od iskusnijih (čitaj ljudi koji su svaki dan sa glavom u tim motorima kao ginič u pici :)), možda može potvrdit/opovrgnut navode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam sad pitanjce. Jucer sjedim na kavi sa svojom bmw ekipom i normalno da sam tema zajebancije jer sam si kupi vagena :) e sad jedan frend veli da su neki 2.0 tdi motori imali nekih problema sa pumpom ulja. Ja se ne sjecam da sam to negdje procitao? Kao treba se promjenit neki sitni dio na pumpi koji kosta par kuna. Jer se pumpa hoce razletit. Da li je to na tim cr motorima? Moj passat je 2012. godiste.

Edited by m3 power

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko znam ne,to je bilo na Pd motorima,ti nemas takvih briga. Ako grijesim,ispravit ce me iskusniji kolege,al mislim da ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

to je bilo problema sa onim prvim b6 pasatima i audijima sa PD motorom

bija je problem sa osvinom na pumpi ulja (jedan šesterokut ko imbus) košta oko 60kn

kasnije nije bilo problema mada i cr motori imaju istu pumpu

znači nemaš problema tim ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znači B7 1.6 tdi ''mrtva krava''( njega sam ionako u startu prekrižio ) , gledam varianta 2.0 TDI, 2012 na mlađe, pa čitam tuđa iskustva da se ne zeznem, bitno da nema boljke ko B6, za sve ostalo je mastercard :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije mrtva krava. To je težak auto istina, ali također je lađa s kojom nećeš napadati zavoje. Autoput će držati 150-160 bez beda, ima okretnog momenta za normalnu vožnju, tih je, uglađen.

Jeftinija rega, manja potrošnja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije mrtva krava. To je težak auto istina, ali također je lađa s kojom nećeš napadati zavoje. Autoput će držati 150-160 bez beda, ima okretnog momenta za normalnu vožnju, tih je, uglađen.

Jeftinija rega, manja potrošnja...

Ma 0 bodova. Meni je to kao i kolegi. Mrtvo. Nije mi ni 140ks u 2.0 idealan ali 170ks je sveti gral kod nas pa sam se morao zadovoljit sa 140.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rega ti je nekih 150kn jeftinija, a razlika u potrošnji je zanemariva cca0,5l do1l na 100km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako cemo usporedivat moj 2.0 tdi, i diserktorov 1.6 onda moj trosi manje od njegovog i to za 1l.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako cemo usporedjivati, onda je razlika 2-3-4 soma eura u startu i s tom razlikom odem do Sibira i nazad, 5 puta.

 

Takodjer, usporedjivati potrosnju tebe i direktora je jako subjektivno, mozda on njemu vadi mast, a ti saltas na leru, just sayin'

 

U firmi imamo potpuno nove Golfove, 1.6 tdi 110ks, pa nekad trosi vise od mog, makar je duplo slabiji, a nekad se vozis na 4 i pol litre, a ja na 14, sve ovisi koliko ga gazis.

 

Mislim, jebe se meni, to su brojke na papiru i odluka je u konacnici na kupcu, ali tvrdim da je to sasvim ok motor za Passata i da se moze vrlo ugodno voziti u takvoj kombinaciji motora i auta

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sve 5. Naj se odmah ljutit. Usporedba je bila zg-ri. Vozili smo jedan iza drugog po ogranicenju (vise manje) 2.0 je popio litru manje po BC. On je ostao paf a i ja. Ja sam vozio 1.6 i mene to jednoatavno ne zadovoljava. Kao sto sam napisao i ranije. Niti 2.0 me ne zadovoljava 100%. Svatko sebi po gusti kupuje i svakome je nesto drugo dobro. Meni 105ks na 1600kg nije dobro nikako. Da se mozes ugodno vozit to vjerujem. A i nisam auto novi kupovao tak da nije ni bilo pocetne razlike od 3k€.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ne ljutim se :)

 

Samo kazem da je meni Passat lađa u kojoj uzivas u tisini, udobnosti i sigurnosti, nije nuzno jurilica

 

Ljudi izbjegavaju taj 1.6 jer na papiru izgleda skromno, a realno je skroz ok

 

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas san vozija passata varijanta sa 1.6 tdi. A isusa ti grobine. Lina i mrtva krva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam passat 2012 140ks higline limuzina.

Vec 2 godine ga vozim.uvezo sam ga iz belgije jer mi je bilo isplativo u hrv me izasao sa svime 16000€.dok u zubaku sam mogao za te pare kupiti 1.6tdi trendline oprema losiji 100 puta...auto sam uvezao sa 120tkm orginal km.na auto je zamasnjak promijenut na 30tkm priznata garancija a sada ima 162tkm nema nikakvih problema sa zamasnjakom...na autu sam kada sam uvezao promijenuo diskove plocice koplet,kompet servis ulja filtera.gume ima zimske alu 215/55/16 i ljetne 235/55/17.jedino sto nisam zadovoljan sa zadnjim kocionim celjustima grijao mi je se zadnji lijevi kotac vise od desnog.u ovlastenom u zubaku su pregledali da je sve u redu jer sam kod njih i mijenjao diskove i plocice.obisao sa jos par servisa u porsche jankomir rekli cesljust ne radi kako treba nova kosta 5700kn.i na kraju sam kod svog prijatelja skino celjusti lijevu i desnu ocistio podmazo gumice, nisam trebao mijenjati jer su ko nove,motorice od rucne ocistio i podmazo.sada je sve u redu ne grije se nista...jedino kod tih pasata se vise trose zadnje plocice nego prednje i vise se griju od prednjih.jos sto sam promijenuo EGR ventil u bosni platio 500€ u ovlastenom servisu .pocela mi se par puta paliti lampica greske motora nakon diagnostike se utvrdilo da je egr nije kod mene gubio snagu niti bilo sto samo gresku izbacivao te nakon 5-6 puta paljenja i gasenja ponisto.neki to skidaju ciste pa ponovo vracaju ja nisam promijenuo novo stavio dok je kod mene necu imati problema.

 

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2