0
Haker_Ante

Izmjena dizni 1.9 TDI/lagani remap

Recommended Posts

Pozdrav narode. E ovako, skoro sam vozio koleginu četvorku koju je nedavno uzeo na neviđeno i na naše opće iznenađenje, auto je čipiran, malo žešće. Ne zna se s koliko snage raspolaže, ali vuče kao đubre. Ne znamo šta je rađeno niti išta, ali da iđe, iđe haha Vidimo samo nekakve čipove uštekane i kvalitetno odrađena kučišta za iste, dakle netko je vodio računa da to bude dobro odrađeno.

 

E sad dolazimo do onog dijela. Moja četvorka je 66kw '98, ali je ubačena varijabilna turbina. Ja si već duže vrijeme kontam nabaciti neki remap, ali mi sve žao jer je motor odličan ovakav kakav je, tehnički prolazim bez problema što se tiče eko testa i čađe (0.05), ali uvijek čovjeku fali ono nešto.

 

Sad meni pada na pamet ubaciti veće dizne za početak. Dakle, sa 110ks, to bi trebale biti .205 ako se ne varam, a kod mene su trenutno .186. Znači običan TDI sa varijabilnom turbinom, vjerojatno bi ga još malo trebalo naknadno dotjerati da ne dimi jako. Sad ako se odlučim za dizne, ne znam dali bi išao u dubioze remapiranja da mu vadim mast, ali da bi ga malo pojačao, bi.

 

Dugo o tome razmišljam, a sada već intenzivno i sve sam bliže tome da nešto poduzmem. Našao sam čovjeka koji mi je voljan odraditi mapu, ima volje da se zahebava s tim, a i razumije se u to.

 

Sad ono što mene zanima, iskustva sa ubacivanjem većih uložaka dizni. Vjerujem da je netko to već radio. Mislim da nekih problema nebi trebalo biti s ubacivanjem tih dizni. Naravno nebih išao na nikakve kineske zamjene i pi*darije. Ili bi baš uzeo nove, a ako uhvatim negdje možda neke dobre, sa polovnog motora skinuti, a to bi se dalo naći.

 

Eto neka iskustva, savjeti, sve dobrodošlo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj golf 4 66kw je imao isto varijabilnu turbinu...ista kakva je na 85kw pd motoru...garet 1749v

Nadi negdje polovne dizne i to ti je najpametnije

I odes kod muhe na remap

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Josip

 

Čuj imenjače, ovisi koliko zasvrbi :P Ne, što se tiče ovoga, postoji "problem". Nebi htio izvlačiti maksimum, koliko zbog čađe, toliko i zbog sebe, jer nekada povampirim za volanom :D

 

 

Što se tiče samog remapa, ne tražim da dobijem mlazni pogon, nego nešto realno što mogu očekivati. Dizne bi stavio zbog toga što mogu dobiti veću snagu sa manjim drndanjem po ECU, a vjerujem kada se 205 dobro uštela ni ne dimi kao 186 na vrhuncu.

 

E sada dolazimo i do skepse oko održavanja, što ga više goniš, treba češće održavanje, a ja ako bi izvukao maksimum iz tog nazovi "tuninga" isto tako bi izvlačio maksimum i u vožnji, a to se možda nebi svidjelo nekoj od komponenti. Baš sam prekjučer promijenio set kvačila pa sam sada miran što se toga tiče.

 

Ali mislim da će biti kako Imenjak kaže, prvo vrh, pa onda do kraja :D

 

A gospon Muha je? Lokalni tuning guru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dizne od ARL,turbina od audi 2.5v6 map senzor od amaroka 4bara, IC neki veci,otvorit malo ispuh i eto te na 220ks

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sory sad sam tek procitao da je 90ks motor.. al eto recept za nekog s pd motorm

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovak frende imam dva 1.9 tdi.

Passat 1.9 90ks na njega sam samo našarafil dizne od AFN-a, osjeti se razlika baš fino, a težak prazan 1250kg.

Dima nema niš bar ga ne vidim, ako kaj I baci to je zanemarivo, a Mg je na 3.2/4.

 

Drugi je 1.9tdi 110ks u oem sa 0,230 diznam I turbinom 1749Va novom od A4 105kw, custom mapa otvorena nafta do kraja, turbine puše 1,6bara

novo kvačilo je njegovo I malo je previse momenta ispod 2300rpm, a bez beda u trečoj provrti sa 225/45/17 I parabolkama kaj su teške u 3PM.

U 5-toj ide u crveno bez problema I to ide a ne da ga moliš, kaj se tiče motora ima oko 500kkm I ne pokazuje znakove kraja.

Održavanje je klasika 7kkm ulje I filter van, dakle ništa posebno ili skupo, za auto od 1600kg I sa četiri putnika + klima sasvim se ljepo vozi, kad si sam nemaš straha ni od jačih koji su I uobičajno teži Quattro itd. problem nastaje na mokroj cesti I snjegu, jel moraš bit lakši na gasu jel samo vrti u prazno.

.

 

Dakle ne kemijaj odmah napravi kak treba u startu skuplje, ali ako ideš kemijat, budem sad ove male dizne, pa poslje veče, pa turbo, pa 3 remapa ispizdio si hrpu love za nešto kaj si u startu mogao napravit.

Dakle ja bi stavio 1749Va+ 0,230+ custom I prst u uho dobit češ bez beda I više neko kaj ti treba, ali kad treba imaš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

za pd motor dal zna netko za samo uloške dizni, dal pašu sa arl (150) ili asz (130) na atd/axr (101)?

 

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima jedan kolega kod kuće par motora pa će mi iskopat dizne od 110-ke i dat' za par pivi. Onda remap kod drugog kolege i onda ako mi se dopadne i ako budem htio još, idem na sve il' ništa :D Čak sam u pregovorima da uzmem ovog divljeg pošto će mi uskoro trebat 2 auta.

Edited by Haker_Ante

Share this post


Link to post
Share on other sites
0