mur3633 278 Posted December 23, 2024 To sam sredio sve. Ne fali ni jedan. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 597 Posted December 24, 2024 Trebalo bi popratit taj trag od vode, to što si naišao je vjerojatno lokva, ali kad bi naišao na mokri trag na tepihu, onda bi mogao utvrditi i smjer od kuda dolazi. Ne znam da li ti se to događa nakon vožnje po kiši ili pranja auta, malo više informacija bi dobro došlo. Jedna od mogućnosti je da se zavučeš u auto tamo gdje si naišao na vodu, a netko drugi da ga dobro polijeva, pa rukom vidjet po tepihu gdje curi. Ako kapa onda je lako, ako podljeva onda ti jedino mokri trag može pokazat smjer i tu si onda na pola puta. Evo jedna prigodna tvom posliću i puno sreće u pronalasku izvora. 2 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted December 24, 2024 Hahahahaha, dobra slika i to još u G4Dok perem auto nisam primjetio da ulazi. Samo kad je kiša. Prestala je kiša, čekam da se osuši tepih par dana pa ću onda da nalivam vodu od krova i da pratim kuda dolazi. Javljam svakako. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 597 Posted December 24, 2024 Pa eto, mislim na tebe. Ovo sa polijevanjem sam vidio kod ona dva njemačka majstora Die Autodoktoren, imaju dosta dobrih YT uradaka pa ih ponekad pogledam. Kod njih dolaze oni koji su dosta hodočastili kod drugih, pa sam vidio isti princip, jedan zalijeva, drugi gleda i tako našli gdje ulazi voda. Inače, dobro provjeri onda dva velika čepa ispod podvozja jer oni su negdje u sredini i baš u području nogu, pa ako ne brtve, ili brtvo ima pukotinu moguće je da se to događa kad se po kiši vozi, jer onda se dobro zalijeva cijelo podvozje, pa moguće da tu ulazi, uglavnom neće ti biti dosadno i nadam se da ćeš uspjeti riješiti problem. 1 Share this post Link to post Share on other sites
A3_130 1 Posted December 25, 2024 Da ti možda ne pušta vodu gdje se je uložak filtera kabine, tamo ima neki dihtung, kao spužvica. https://m.youtube.com/watch?v=-49lweesFO0 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted December 25, 2024 Pomišljao sam na to, ali bi valjda punio suvozačev dio onda, jer mu dođe na desnu stranu. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
A3_130 1 Posted December 25, 2024 Možda šajba nije dobro zaljepljena pa pušta ili su dihtunzi loše postavljeni Share this post Link to post Share on other sites
luka93 26 Posted December 26, 2024 Meni je pod bija mokar jer je šajba puštala na jednom mistu duljine cca 2cm.Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted December 31, 2024 A kroz vrata? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 3 Tačno se slijeva niz ovu fabričku instalaciju Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 597 Posted January 4 Ta instalacija je negdje u samom lijevom kutu, ispod vozačevih nogu ako se ne varam, da li onda odozgora voda klizi ili? Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 4 Danas ću detaljnije da pregledam, pa javljam. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 597 Posted January 4 Prati trag vode i pokušaj pronaći izvor, moralo bi se negdje odozgo onda slijevati, a voda i instalacija nije baš dobra kombinacija, to i sam znaš. 1 Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 4 Slijeva se odozgo, pa prolazi ispod one vertikalne izolacije kod pedala. Šoferka definitivno nijeNašao sam ovu šupljinu, fabrički silikon se bio podigao, pa sam malo pročačkao i našao ovu šupljinu. Kad usmjerim vodu na ovaj dio, onda intezivno curi u kabini. Zasilikonirao sam ovo, pa kad se osuši ide proba ponovo. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 597 Posted January 4 Odlično, bitno da si pronašao gdje ti voda ulazi, javi još kako je stanje nakon testiranja. Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 5 Evo izgleda da je ovo pravilo problem, probao sam vodom da nalijevam u ovaj dio ispod motora brisača, oko kutije i ovo gdje sam silikonirao i nema slijevanja. Pratiću i dalje da vidim da li će biti mokri podovi, pa javljam definitivno da li je riješeno. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 597 Posted January 6 Ovo izgleda poput Marijanske brazde, nadam se da si našao i ovim riješio problem. Inače ovo što fali je prije bila ručno nanesena body zaštita, tako rade na svim sličnom spojevima na karoseriji, a kod tebe je već je i oksidacija počela, možda da si nanio antikorozin, pa neki primer i onda body na kraju. Slično sam radio na saniranju pragova ako si bacio pogled u temu i to bi ovdje isto dobro sjelo. • PRAGOVI - (saniranje ruba praga kod pojačanja) Share this post Link to post Share on other sites
mur3633 278 Posted January 6 Namazao sam samo antirustom, ali ne prelakirah. Ma samo da ne curi u kabinu i ne nalijeva u tepih da bih vratio fabričku podnu izolaciju i lijepo zategao tepih. Sent from my S24 Ultra using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 597 Posted January 6 Ništa, javi rez da li je to riješilo problem. Share this post Link to post Share on other sites