2 2
ivan.karlovac

Greska klapna gasa i egr

Recommended Posts

Imam problem na passatu sa cbab motorom. Jos prije nekog vremena upalila se greska klapne gasa i normalno sam se vozio sa njome samo je svijetlila greska. Jucer se upalila i greska egr-a i auto je usao i safe mode. Ocistili smo egr i onu klapnu prije i sada se vise ne pali egr ali se opet pali greska klapne u pitanju je klapna 03l129086v120. Danas sam nasao na neki video da se moze ugraditi kit za reparaciju https://www.ebay.com/i/232476347878

Sada me zanima da li netko je imao ovakvu gresku i da li je pokusao ju popraviti na ovaj nacin? Jer razlika je 120 eura izmedu kita i nove vdo klapne.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije stvar u klapni nego u usisnoj grani koja kosta 3500kn

 

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Remap i rjesis za 20ak eura.... Dakle u ecu-u se odradi da motor nema to i to i nikad problema... tako odradis i egr :) P.S kad je kakva greska s usisnom onda imaj na umu da se nemoze odradit regeneracija pa budi brz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozz, kad smo kod klapne. Golf 5 1.9tdo bls 77kw 12/2008 dsg.

Javlja gresku preko torque P101. Opis na netu je gubitak pritiska zraka. Prije kad sam mjerio vrijednosti preko istog uređaja kod dodavanja i oduzimanja gasa klapna ili throttle position je bila mjenjal vrijednosti od 0 do 98%. Sad cim upalim auto pokazuje 94.9% i tako ostaje bez ikakvih promjena. Ugasim motor, skinem crijevo, a klapna i dalje otvorena. 

Nekako mi to nije ok. Molio bi Vas za mišljenje. 

Isto tako pošto je dsg prije sam češće osjetio kako diže okretaje i mjenjao bi brzine na višim okretajima. To je bio znak reg., dpf-a. Sad toga nema dugo. 

Koliko vidim ide ispusna grana na egr i odma na njemu je klapna pa na interkuler. Moje mišljenje je ukoliko ju ne zatvori vraća sve u motor tako da ispuh ima jako malo plinova koje senzor aktivira i zato ne pale reg. 

Isto tako vozim u 4 kako je dsg on je na 1300 okretaja. Stisnem gas on salta u 3 ali baci kuglicu crnog dima. To prije nije bilo. Stvarno ništa. Opet se vraćam na dpf i klapna. Gore se napuni od sagorjevanja i kod brzog podizanja okretaja uspije izbaciti van. 

Isprika na ovako dugačkom postu, i svaki savjet je dobrodošao. 

Može preporuka dobrog meh elek., sa dijagnostikom i još bolje znanjem. 

Hvala ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jei obrisao gresku.... Greska moze bit i zbo samog senzora tlaka.... A sto se tice dpf.... taj bls je smrad samo takav.... vadi to sve i gasi egr i plus promjeni sarafe klipnjace... jer bu izasla klipnjaca van---

Share this post


Link to post
Share on other sites

To za klipnjacu sam čuo. Tetku na 1.9 ali blx ako se ne varam oznaka passat 2008 na 50kmh probila blok. Imao je 250tkm. Ja sam na 325tkm kap ulja ne trosi. Turbinu nikad dirao. Samo ovo gore me muči. A ti šarafi su kao bolji kod mene. To je BLS zadnja serija. E sad ti znaj. Svejedno hvala. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2