0
Scirocco94

ABS lampica / ručna kočnica lampica

Recommended Posts

Jutros mi je pred auto izletio nekakav pas na otvorenoj cesti (pri većoj brzini) i naglo sam zakočio, maltene do kraja. Upalila su mi se sva 4, pas je prošao, a ja nastavio vožnju normalno. Cca 15 minuta kasnije pištanje za ručnu kočnicu. Stajem, gasim auto, palim auto - opet alarm za ručnu kočnicu i uz nju abs lampica. Ručnu maltene nikad ne diram, ne znam jesam ju podigao 5x u životu uopće. Prakticiram stavljanje mjenjača na parking i to je to.

 

Primjetio sam da je akumulator pri kraju još prije nekoliko mjeseci, da li je moguće da se abs upalio zbog toga što povlači previše struje?

Ali opet, zašto bi se upalila ručna? Sumnjam da je ulje pri kraju, a i bio je auto na malom servisu krajem prošle godine.

Pretpostavljam da je povezano s tim naglim kočenjem? Ili nije?

 

Nakon gašenja i paljenja sam nastavio vožnju, obje lampice su se ugasile i više se nisu uopće palile, čak ni nakon drugog, trećeg paljenja auta i daljnje vožnje tokom dana.

 

Pomoć, molim. :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koji auto? Provjeri osigurace na akumulatoru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scirocco. Budem ga odvezao sutra kod frenda na dijagnostiku, pa ćemo vidjeti. Nije mi baš za zafrkavat se s tim, posebno jer ne znam što je. Ali rekao bih da je do akumulatora, senzora, možda modula ili već nešto elektro. Eto, vozio sam se kasnije sasvim normalno i signalizacija se nije nijednom upalila. Ne osjećam nikakvu promjenu pri kočenju također. Malo sam se uplašio kad se to upalilo jer su kočnice malo za*ebana stvar za zezat se s njima. Ali koči kao što je kočio i prije toga.

 

Prije cca 2 mjeseca mi je također negdje u Mađarskoj preko noći izletilo par srna. Malo sam se zaigrao jer je bilo već kasno u noći i išao sam oko 140, ali srećom sam legao pravovremeno na kočnicu i zaustavio se desetak metara od nje. Isto blokada kotača, sva 4, preventivno sam ugasio i upalio auto - ali na tom je i ostalo, nikakva signalizacija se nije izbacila na putnom računalu ili kontrolnoj ploči.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledaj kolicinu kocione tekucine. Ako padne pali tu lampicu za rucnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Budem, ali ne vjerujem da je do kočione tekučine. Upalila se i abs lampica. Teško da može biti takva slučajnost da zafali kočione tekućine, a da se abs istovremeno upali zbog lošijeg akumulatora. Ovo je nešto elektro, možda senzori ili modul. Vidit ćemo sutra. Ali hvala na pomoći.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Davač podtlaka" greka. Zna li tko o cemu je rijec? Decko kod kojeg sam bio na dijagnostici je mehanicar u ovlastenom vw servisu, pa svejedno nije siguran o cemu se radi i mora provjerit kad bude dosao na posao. Ako on ne zna - onda ja posebno ne znam. Google nije bas temeljit po tom pitanju i ne izbacuje nikakvo logicno objasnjenje. Iako bih bio najsretniji da mi netko kaze iznos, a tek onda objasni. :)

P.S. greska se od onda kad sam ovo pisao nije javljala. Abs sam isprobavao na praznoj cesti i na razlicitim brzinama. Radi normalno, ne baca auto u stranu ni malo. Esp takodjer radi. Rucna na nizbrdici funkcionira normalno kao i parking opcija na dsg-u. Kocnica nije tvrda ni najmanje. Auto se zaustavlja najnormalnije na velikim brzinama. Ama bas nista neobicno.

Edited by Scirocco94

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakvog podtlaka? u modulu abs-a?

 

može na par stvari javiti podtlak

ako je u abs-u onda nevalja abs jedinica

ne znam ko to može popraviti u hr. prije par godina sam pita jednog za 3c passata pa je reka da je nemože otvoriti uopće

jel se prominilo šta u zadnje vrime ne znam (mada ih vani popravljaju)

polovna + prilagodba

Share this post


Link to post
Share on other sites

neznam o kojem autu nit godini rijec al ako vise greske nema netreba se zamarat iako je kod nekih modela aktualan i apdejt abs-a i jos neke stvari.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radi se o Scirocco 1.4 tsi (160PS), 2009. godiste, već je imao nekoiliko upita oko problema sa DSG-om i na zadnje je imao frku sa Sopkovom iz Vinkovaca, nadam se da je uspio riješiti problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi, Imam i ja problem s lampicama i ABSom.

 

Znaci, stari vozi Audi A4, B5 karavan, 1,9 tdi 85 kw, 2000. godina.

 

Uglavnom, kad upali auto svijetli mu natpis "service" na board compu i zatim se upali veliki crveni usklicnik u zagradama koji cijelo vrijeme blinka.

 

Istovremeno, gore i male zute lampice ABS i ona oznaka usklicnik u trokutu za ESP.

 

Provjerio sam razinu ulja u kocnicama, ne fali nista.

 

Kada skinem jack koji ide na ABS pumpu i provjerim, niti u jednom utoru nema struje, ne dobiva struju na ABS tj. Ispada da struja ne dolazi do ABS pumpe.

 

Sad me zanima jel netko imao slican problem i sto mi je ciniti?

 

Sto jos mogu ili trebam provjeriti?

 

Di se nalaze osiguraci za ABS na A4 b5?

 

Unaprijed hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magnet na lezaju kotača je možda dio otpao pa senzor ne čita kako treba. Provjeri to meni je tako bilo i sijala ta kombinacija lampica. Popravak novi ležaj kotača.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se mene tice, nisam se zamarao vise s tim jer se nikad nije pojavilo nakon tog dana niti sam uopce primjetio ikakvu, pa ni minimalnu promjenu prilikom kocenja i voznje opcenito.

 

Sto se Sopkova tice, recimo da sam u fazi rjesavanja. Zaprijetio sam se tuzbom, bio cak i kod odvjetnika. Ima cca 2 tjedna da mi je rekao da dovezem auto i da je narucio novi mehatronik. Medjutim ja sam do dns odbio odvest auto jer mehatronik nije stigao, a dok god je u voznom stanju meni je neophodan i ne zelim da zjapi u dvoristu njegove hale. Prica je malo drugacija, odgovara na pozive i ponasa se kao prije nego sam iskesirao lovu. Dapace, bio mi ne rekao i da se ne obazirem na garanciju jer vrijedi dok god je auto kod mene (haha). Moram spomenuti da mi je ponudio i poslati slep sluzbu po njega. Da kucnem u drvo, osim tog sranja nisam imao ama bas nista s autom. Nekakav problem sa zujanjem ventilatora sto se ispostavilo da je elisa grebla od nekakvu zicu (i to odmah nakon sto ga je Sopkov rastavljao i vratio mi ga) ..i eto ta signalizacija u naslovu topica za koju sam 100 posto siguran da nije nista. Kad mjenjac bude gotov budem napisao. Nadam se da ce biti kroz narednih tjedan, dva jer cu odvesti auto cim mi kaze da je stigao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znači, nije baš teklo glatko i još je u fazi rješavanja... a nadam se da će priča imati sretan ili barem zadovoljavajući svršetak. Javi kako je prošlo da imamo zabilježen info na forumu ako nekome zatreba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije, da. Bio sam zvao svaki dan po 2, 3 puta, slao poruke. Nije odgovarao niti se javljao. I onda sam popizdio i otisao se savjetovat kod odvjetnika. Sad mi mjenjac divlja, alarm blica stalno, nekad kad ubacim u sport popizdi i registrira kao da je na parkingu. I takve sheme. Ali ide. Odvjetnik mi je rekao da se ne sekiram i da dok god imam garanciju - imam i materijala za tuzbu. Na kraju sam zvao, opet se nije javio i ja sibnem poruku da ocekujem tokom dana poziv ili dizem tuzbu. I eto, od sutra druga prica. Je da me opet cima vec dobrih 10 dana s nedolaskom tog mehatronika, ali govori mi da dovezem auto, pa se ne sekiram. Iako odbijam odvest auto iz gore navedenih razloga dok god mehatronik ne dodje.

I cvrsto sam odlucio da cu platit da mi se nakon zavrsetka cijele ove sage prekontrolira cijeli mjenjac da nebi opet reparacija bila posrijedi, a ne zamjena.

Drugo; bez obzira kako ovo zavrsilo, preporucujem svima Stocka sto se Slavonije tice. Moje iskustvo nije prvo takvo sa Sopkovom. Pronasao sam barem 5 ljudi koji su slicno ili isto prosli i nakon visemjesecnih natezanja tek rjesili probleme. A tisucu i dvije eura nije malen novac da bi vas netko vukao za nos ko malog majmuna. Ja sam od toga s njim totalno izgubio svako povjerenje u svoj auto, ne idem na neke daleke putove i jednistavno ne znam sto i kada ocekivat od mjenjaca. I na kraju krajeva, vidio sam da ima dosta mladjih deckiju koji tamo rade; vjerojatno staziranje/ucenje. A nisam bas ni za opciju da se netko uci na mom autu. Kao ni nitko drugi, vjerojatno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0