0
marko11

Neujednačeni okretaji i gašenje motora prilikom startanja iz mjesta

Recommended Posts

Imam problem koji već dulje ne mogu riješiti, a svi majstori kod kojih sam bio kažu daj više gasa i problema nema, da slažem se sa njima, ali postoje situacije di je glupo kretati sa gasom već je elegantnije krenuti samo sa kuplungom.

 

Auto: Golf 6, 1.6 TDI 90 ks, 2010 godište, 165 000 km

 

Problem: Kada krećem iz mjesta (0 km / h) dosta često mi se auto ugasi, ako mi se ne ugasi tada imam osjecaj da se skoro ugasio (ako dodam gas tog problema nema). Smatram da se to događa zbog šamaranja sa okretajima gore dolje.

 

Kada krećem, okretaji se dignu, no ja još nisam otpustio kuplung do kraja, oni odu prema dole te se relativno brzo opet vrate pema gore. U tom periodu kada okretaji odu prema dole, meni se auto zna ugasiti.

Nakon što auto jednom krene, tj. kuplung je otpušten do kraja u svim ostalim slučajevima prilikom mijenjanja brzina sve radi savršeno, npr. ako ga iz druge stavljam u prvu, to će proći savršeno, znači problem je samo kad krećem iz 0 km/h. Ako se vozim u koloni koja ne staje i stiskam i otpuštam kuplung u prvoj isto radi savršeno.

 

Stavljen je SW iz 2014. godine te je iz auta izvađena ona plastika koju su stavili u servisu da ga "poprave" zbog dieselgatea.

 

Evo link videa koji sam snimio što mi radi sa okretajima:

 

Znači sve što ja tu radim je krećem nekoliko puta iz mjesta, ne dodajem gasa uopće i lagano otpuštam kuplung (4 puta lagano krećem, 5. put mi auto crkne).

 

Da li netko ima ideju što bih morao promijeniti da taj problem riješim?

Edited by marko11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rekao bi da ga nesto software zeza kod dodavanja goriva u leru a dolazi do opterecenja.

Jer naglo okretaji variraju...

Probaj otici kod nekog mapera da ti vrati stari software, dosta njih se zali i radi drugih problema oko potrosnje i ostalog radi softwarea...

Jesi imao problema prije softwarea?

Edited by G2 LTD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam bio na vracanju sw i danas je izvadena ona plastika ... performanse su mu sada bolje (nakon kretanja znaci 2-3-4), ali sto se tice kretanja je sad rekao bi cak mrvu i gore nego je prije bio, a i oscilacije su sada vece ...

 

Prvo je vracen sw tik prije dieselgate updatea, i onda je vratio jos malo stariji sw ali nije pomoglo ... imas neku ideju tko bi mogao imati iskustva sa ovim problemom? Povecali smo i ler gas za 50 ali nista sa tim nisam dobio .. i dalje oscilira ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

p.s. Auto je kupljen prije 6 mjeseci. Ne znam da li je auto imao i prije problema, a i nema smisla da pitam tog lika od kojeg sam ga kupio jer ce reci da nije bilo problema ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
0