0
mfrank

1.0 tsi - iskustva

Recommended Posts

Hi,

ne nalazim nikakav osvrt za 1.0tsi motor po pitanju pouzdanosti, kvarova isl. Svugdje samo 1.2 i 1.4. Da li je prerano govoriti o pouzdanosti ili se nista ne govori jer problema i nema.

Razmisljam o verziji 95ks, pa zahvaljujem na svakom infu.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi ima 1.0 110 ks..

Ako su koristeni dobri materijali u izradi, nema problema.. danas ima materijala sa mehanickim, temperaturnim i kemijskim svojstvima da se smrznes..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogu mislit koliko je to sve kvalitetno kada se pogleda koliko VW inače voli štedjet na materijalu i dijelovima. Zašto je izbacio ove motore od fičeka, pa baš iz tog razloga, uštede.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekako nisam baš uvjeren u to jer da je VW-u toliko stalo do ekologije sigurno ne bi varao i imao "Dieselgate" aferu, ajd sad sam malo zloban jer ih birokracija na to tjera. Možda sam malo "Oldschool" ali ipak ne mislim da je to neki kvalitet, više nabrijani instant downsizing motori, jeftiniji u proizvodnji ali opet baš i ne jeftiniji u prodaji, ili se varam i kada ga se stisne u veće okretaje voli i on popit, zar ne a onda ode ekologija u zadnji plan.

 

1.0 TSI je trocilindraš, zar to nije ušteda i sve dok je nov je sve super ali kad počnu kvarovi sa vremenom mislim da će onda pokazati pravo lice, pogotovo nakon 200tkm bih volio čut kakav je ali svatko od nas ima svoju računicu pa nek po njoj uzima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nedavno sam se, igrom slucaja, vozio u taxi cameu i auto je imao 300 000 km, a covjek se razumio u aute i rekao je da nista osim kvacila nije mijenjanjo, a prze ga stalno kolko ide.

Mozda je to izuzetak, ali sumnjam, prestaromodni smo i ostali smo u nekom drugom vremenu, a dolaze nova ulja, materijali, obradni strojevi, toplinske obrade itd.

 

Sent from my TA-1012 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad čujem "kvalitetni materijali" odmah se naježim, no dobro svatko ima svoje mišljenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne kazem da se ne fusari ali danas je moguce napraviti materijal kakvih nekad nije bilo. I cim se vise proizvodi i prodaje bit ce jeftinije. Nikasil cilindri, titanska cela klipova, sto je nekad bilo samo u automoto sportu sad se komercijalitira, itd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neznan zasto je mercedes "kenja" dolazila i do 1mil kilometara mozda zbog 3000 kubika i malom konjazom al dobro ka sta kolega kaze mozda samo mi malo vise oldskul... Ja ga sebi nebi kupija sta nemora znacit da nije dobar što više odlican...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dakako da se danas gleda da se napravi motor koji neće previse izdržati. Zarada po autu je premala da bi neko kupio recimo golfa recimo 1.0TSI nakrcali ga opremom i vozio ga 20 godina... Tu nema profiti i svi ovi koji bi napravili takav auto sa takvim materijalima bi bili bez posla. Isto vrijedi za bilo koji motor bilo benzinac ili dizela i za bilo kojeg proizvođača. Novi auto se kupi i vozi na tržitu gdje ga ljudi mogu priutiti, pa se proda dalje na siromanije tržite gdje ga se jo vozi jel su već dostupni jeftini dijelovi, to potroni to drugi, pa kada vie nema smisla ode dalje gdje ga netko kupi i sada već ima puno km i tu provede kraj svog života prije pree. Proizvođača zanima onaj prvi dio, ostalo ba ne.

 

E sada da se vratim na TSI motor. Ideja malih turbo motora nije u tome da su mali i lagani i malo materijala pa su ekoloki. Nego je u tome da se na njima može kontrolirati količina zraka i onda se lake dobije bolja emisija plinova, bolna potronja goriva. Ukratko lake je kontrolirati snagu motora.

 

I jo jedna činjenica. Da bi auto održavao brzinu od 130kmh njemu treba 40-50ks i to je to. Dakle motor znali pola prazan. Za 50tak km neznanac 15tak KS? Zato motor koji se normalno vozi i iskoritava pola svoje snage bi trebao kratko trajati? Također koliko od vas vozi motor tamo gdje mu je najveća snaga, dakle par stotina okretaja od crvenog područja i to na duže relacije tipa 5-10 ili 50tak km? Koliko vremena u postotku vozi sa do kraja poklopljenim gasom? Dakle da od motora tražite maksimum?

Share this post


Link to post
Share on other sites
0