0
maija21

polo mk5 1.6 tdi ne pali

Recommended Posts

pozdrav svima! molim vas za savjete i pomoć! imam polo mk5 iz 2009 sa 1.6. tdi 75ks. trenutno sam na 150.000km. danas ujutro nisam nikako mogao upaliti auto. dam kontakt, ugase se grijači, zavergla, kao da se upali i ugasi se odmah nakon 1 sekunde. prvo sam mislio da je radi hladnoće, pa sam probao grijat 3x pa verglat, opet isto. probao sam nakon toga još 5x upalit, isto. probao sam spojiti na obd11 dijagnostiku, nema nikakvih greški. javlja mi samo nešto za rikverc svjetlo, al to je bilo i prije.

imao sam problema u zadnjih 6 mjeseci da mi je kao želio krepat. vozim se i pri stavljanju u ler u vožnji i usporavanju, recimo pred semaforom, padnu mu okretaji ispod normalnog, pa da automatski gas sam, pa opet padne nisko i onda tako 2-3 puta pa na kraju krepa. i to onda potraje par puta par minuta u vožnji. nakon nekoliko puta sve normalno i idemo dalje, i onda se vozim mjesec dana bez da bude išta. prvi put sam to skužio na moru. i od tad mi se desilo par puta, zadnji put jučer. mislim da nije do temperature jer je upalio i jučer i prekjučer na -10 i -11, a danas je bilo -5. jel bi moglo biti da je zaštekala klapna za dovod svježeg zraka? ili senzor radilice ili bregaste? možda bi ti senzori bili regsitrirani na dijagnostici da su u kvaru?

Share this post


Link to post
Share on other sites

spojili i nema nikakvih greški. filter goriva je pun parafina, zamijenili ga i pali ko beba. imam 11tkm od servisa i zamjene filtera. tako da nije ništa do usranog goriva koje imamo u hr

Share this post


Link to post
Share on other sites
0