1 1
Vinkulja

nestaje ulje?

Recommended Posts

Pozdrav svima.Imam jedan problem sa passatom b5,98.godina 1.6 benzinac,ima ugrađen plin i prevalio je 270 tisuca kilometara.Znam da je to vec auto star 20 godina,ali za svoje godine je stvarno odličan.Kako limarijski tako i mehanički (valjda :D) Lijepo on ide,ne gubi na snazi nista,ne dimi ni na auspuh plavo,ne dimi ni na čep ni na šipku,ne baca ulje ni na čep ni na šipku,ali ode mi ravno litra na 1000 kilometara!  Bio sam uvjeren da troši ulje do neki dan dok se nisam malo zavuko od ispod,i skuzim negdje između hladnjaka i motora,nakupi se svježeg ulja,znači kao da se slijeva negdje? dok auto stoji,ne ostavlja mrlje nigdje jer to bas pratim zadnjih mjesec dana,vjerovatno u voznji izbaci? Mene samo zanima jel netko imao slicna iskustva sa navedenim autom i jel mi se isplati ulagat u njega? Mislim radit generalku? Rađe bi ga prodo ako trazi puno ulaganja,a mozda je samo neka sitnica? Također nekad imam problema sa paljenjem dok je motor zagrijan,znači on će upalit i dok je -50 iz prve,a čim postigne radnu temperaturu,odvozim ga npr 10,15 30 minuta ili 3 sata nebitno,i kad ga ugasim,nakon nekih 10 minuta kad ga idem palit,jako dugo vergla,i muči se dok pali,i onda upali pa padnu obrtaji kao da ce se ugasit i samo se vrati na 800 i radi normalno..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palio i moj G4 SDI kao mina. Pio ulja kao razarač američke mornarice ( 1L na 1000 Km).

Ukratko otišle karike, potrošile se stubline itd itd.

Pošto je ostatak auta bio u odličnom stanju radili smo generalku. Prva specijala, novi klipovi i sve redom sto ide da ne nabrajam.

Koštalo me oko 11 tisuća kuna. Evo prošlo četiri godine od generalke golf radi kao violina ne troši zere ulja.

Ostao kao treći auto da se koristi.

Edited by goran sdi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino mi pada na pamet da provjeris poklopac od motora gdje sipas ulje? Desavalo se da nije dobro zatvoren i da je tuda malo po malo kapkalo ulje.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litra na iljadu da kapa... to bi onda bio kompletno mastan motor i podvozje....

Skini sve 4 svjecice i slikaj nam njihove elektrode... mislim da bi mogli onda i sluzbeno proglasit predinfarktno stanje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidis da je napisao nedje izmedju hladnjaka i motora da ima svezeg ulja? Znaci od nekud se slijeva, ili od dekla ili čepa od dekla.

Meni je kapkalo od dekla a nikako nisam mogao da provalim jer se slijeva i kad gledas cini ti se da je suvo.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1