2 2
K.K.

VW Golf IV 1.9 TDi 74kw - nakon promjene zupčastog

Recommended Posts

Bok svima,

Pred koji dan sam dao napraviti veliki servis, dakle promjena zupčastog, vodena pumpa i sve kaj ide uz to + odmah sam promijenio ulje i filtere.
Problem je što mi sada nakon servisa auto više troši.. oko 1-1.5L/100km više, na leru mi se čini kao da radi na višem broju okretaja nego što je bio prije - konkretno, na leru mi je comp pokazivao 0.6-0.7L/h, sad pokazuje 0.9-1.0L/h.
Uz sve to, na leru, kada se ugrije, kao da tu i tamo zadrhti, nije strašno al osjetim..

Prije 15tkm sam promijenio i zamašnjak i lamelu+korpu i sve kaj ide uz to..


Bil sam kod mehaničara, spojil ga je na dijagnostiku, napravio đir i veli da nikakve greške ne izbacuje al da je i on primjetio da radi na malo većem broju okretaja. Preporučio mi je da počistimo klapnu gasa..
E sad, kak imam sreće u životu sa svime pa tak i sa autima i mehaničarima (ovo je sarkazam), već predviđam da ću promijeniti 3/4 auta za bezveze.

Ima tko kakvu ideju do čega bi bilo.. ili preporuku nekog VW doktora u ZG-u koji bi mogao auto pogledati i riješiti eventualni problem?

Hvala unaprijed..

Edited by K.K.
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda sam u krivu ali mislim da taj auto nema klapnu gasa. Barem ga na svom nisam vidio jer imam isti.

Uostalom smatram da je krivo faziran. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako mehaničar ne zna kako radi diesel motor (nema klapne gasa jer mu ne treba) onda je pitanje kako zna zamijeniti remen.

Mijenjaj mehaničara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam isti ili cak i gori problem na 2.0 tdi-u a zupcasti je odradio ovlasteni tako da moj auto vise nece vidjeti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam prije 10-tak godina isti takav problem nakon velikog servisa na 2.0 tdi pd. Uglavnom, majstor koji nije na moje prigovore htio prekontrolirati posao, jer da se njemu ne može tako što dogoditi, nije dobro uzubio remen. Nikakvih drugih simptoma osim 20-tak % veće potrošnje nije bilo. Da nemam na kompu uvijek postavljenu prosječnu potrošnju ne bih nikada skužio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja imam slican problem..prije izmjene zupcastog u leru board pokazivao potrosnju 0.7 ( sa klimom 0.9 ), nakon izmjene pokazuje 0.9 ( klima 1.1 )..bio kod majstora, provjerio fazu i veli da je motor 100% u fazi..da li da odem provjeriti negdje drugdje ili ?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2