1 1
Revlyne

VW 1.6 TDi 77kn lupanje kočnica

Recommended Posts

Pozdrav,

imam navedeni auto i vozim ga svaki dan u koloni vozila na i sa posla. Iako gledam kočiti motorom, često držim lagano kočnicu i kočim (znam, bad habbit).

E sad... u jednom trenutku kada ponovno stignem kočnicu čuje se zvuk u obliku pucnja, odnosno kao da se neka opruga vratila na svoje mjesto ili otpustila. Nisam siguran što je, ali me jasno brine. Prema mojoj procjeni čuje se iza na lijevom kotaču na kojem sam prije cca godinu i pol promjenio čeljust jer mi je puštala ulje. Bio sam kod mehaničara i on je pogledao i rekao da ne vidi ništa, ali se zvuk pucanja i dalje nastavio (privitak - čuje se pred kraj pucanj).

P.S. kada bi bilo dobro vrijeme za zamjenu pakni? Čini mi se da imam dovoljno mesa na disku, a s druge strane opet kočnica mi je sve mekša i mekša te je moram jače stisnuti neki put. Senzor za prednje kočnice i dalje mi ne alarmira. Kakve su sada ATE kočnice (može i preporuka ATE Power?) pošto bi promjenio u ovlaštenom servisu ILI ako imate preporuku kod kojeg mehaničara da odem u Zagrebu, svakako preporučite.

 

Hvala,

VW_Golf_6_Breaks_Sound.mp3

Edited by Revlyne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogu lupkat same pločice... npr kad se nemontiraju ispravno (opruga)…. Dalje je sami nosac klijesta dal klizaci imaju lufta….

Ugl zg neznam.. Znam za Jakovlje naš Puks (vise je u fejs grupi neg odika) je korektan a i ima dijelove i uslugu izmjene....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako sam si nešto i mislio da bi moglo biti. Hvala :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1