1 1
DarkoK3

Limarija VW Polo 2008.

Recommended Posts

Pozdrav,

kao što piše u naslovu, vlasnik sam VW Pola 2008. god. i trebali bi mi savijeti kako najbolje riješiti neke nepravilnosti na limariji.

 

  • Problem 1:

https://imgur.com/1R3eUm6
Naljenica "HR" je bila na autu nekih 10 godina, sada sam je skinuo ali je ostalo ljepilo. Probao sam natapati WD-om i strugati plastikom ali ne ide ni malo.

 

  • Problem 2:

https://imgur.com/wVLiq90

https://imgur.com/HvEa5kq

Ovaj problem je nastao kada sam prilikom parkiranja unatrag nepažnjom naišao na drvo, lak se nije oštetio ali je nastalo udubljenje, skinuo sam plastiku sa gepeka i iznutra izgurao lim u prvobitni položaj ali kao što se vidi na fotografiji nije se sve vratilo. Ne bih dalje radio sam da ne bi oštetio lim pa me zanima da mišljenje da li se ovo uopće isplati raditi kod limara? Mislio sam izdvojiti nekih 400-500kn za popravak, to mi je neka granica isplativosti.

 

  • Problem 3

https://imgur.com/RNHFjqN

https://imgur.com/sfaADzi

Ovaj problem je nastao kada sam imao nezgodu, "pogurao" sam skutera. Osim oštećenja sa fotografije, problem u haubi je što se malo izdignula, da se normalno zatvoriti ali je par mm izdignuta u svim kutevima.
Da li tražiti drugu haubu (ako da, gdje?) pa je lakirati i montirati, ili popravljati postojeću?
Također od iste nezgode ostao je problem desnog fara, izgleda da se oštetio iznutra jer se sada zna nakupiti vlage i bude kondenzacije iznutra, da li je tu najbolje zamijeniti far?

 

  • Problem 4

https://imgur.com/twLMzcp

Najmanji problem od navedenih, ima ih nekoliko po autu što je potpuno normalno obzirom da auto vozim u Zagrebu. Koje je najbolje (i najjeftinije) riješenje?

 

Hvala na odgovorima unaprijed i srdačan pozdrav,

Darko

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Za skidanje ljepila sa laka sam koristio Förch-ovu kemiju sa skidanje ostataka koji je na bazi nafte, dosta je sklizak pa sw moze trljat sa njim a da ne osteti lak.

2. Zadnju haubu bi mogao rijesiti vjerojatno kod nekog ko i izvlaci rupe bez lakiranja. Cisto za primjer "Dent repair Ivancic" se vrti dosta netu i kolko sam vidio ljudi su zadovoljni.

3. Za haubu nebi znao reci mozda eventualno ak nije bio neki prejaki udarac dal dobro sve lezi di bi trebalo.

4. Za ova mala ostecenja zbog nasih tulavaca po Zagrebu i njihovih otvaranja vrata dovoljno ti je jedna od mnogih Sonax-ovih pasta za poliranje po Pevecu i Bauhausu, aplikator i microfiber krpa da se ljepo uglanca ostatak paste. Za svo ozbiljnije skidanje crtica samo poliranje dolazi u obzir ako nije preduboko naravno.

Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1