0
DarkoK3

Double din LCD ugradnja (pomoć)

Recommended Posts

Pozdrav svima, postavio sam isto pitanje na FB grupi ali niko se ne trza da pomogne pa da probam tu.

Znači ugrađujem LCD radio u VW Polo 2008. god. naravno kupio sam adapter odsjekao ta dva nastavka, spojio većinu žica kako već ide, i problem mi predstavlja crvena žica za napajanje tj. ACC koja bi trebalo da služi za paljenje uređaja kada se okrene ključ i gašenje kada se ključ izvadi.

https://imgur.com/1ym0LVn

Obzirom da OEM radio taj signal/napajannje dobija preko BUS-a mene zanima kako tj. gde je najbolje da spojim tu crvenu žicu.

Čitao sam da je jedna od dobrih solucija da se kupi razdjelnik osigurača te da se u taj razdjelnik ušteka stari i novi osigurač i u taj isti slot se vrati. Znači sada bi dva osugurača bila uštekana u jedan slot.

https://imgur.com/gow3XMt

Tako se ne mora dodatno rezati neka žica da bi spojio ovu novu crvenu i još dodajem jedan osigurač pa tako sam uređaj ima dva osugrača, jedan novi koji smo dodali i jedan postojeći na samom uređaju.

Moje pitanje je da li je to stvarno najbolje riješenje, i ako da u koji slot je najbolje uštekati taj razdjelnik sa dva osigurača (tražim slot koji napaja kada se okrene ključ i gasi kada se ključ izvadi).

 

https://imgur.com/0yhw9uO

I još jednu bonus pitanje, uz adapter dobio sam i antenu sa pojačalom

Pitanje u vezi ovoga je da li bi ovu plavu žicu trebao povezati sa crvenom žicom kako bi pojačalo dobilo napajanje i još plus sa plavom žicom koja ide u radio? (tri žice ukupno povezane)?

Edited by DarkoK3

Share this post


Link to post
Share on other sites
0