3 3
GTI-VR6-R32

Golf 4 zadnji parking senozri

Recommended Posts

Evo kako izgleda lonac na moju cetvorku.
fe81542ea2c4257bc98d9533ce8f1da4.jpg
Ovako preko slike se vidi da se oblik malo razlikuje od V6 lonca i da jedan nosac ne pasuje, za drugi ne vidim.. Sad da li moze da se to prepravi je pitanje i vrijedi li prepravljati jer ne znam da li cu dobiti uopste nesto ako stavim V6 lonac (malo nekog zvuka ili nesto drugo) ili mi je jednostavno lakse na moj linac zavariti ovakve ispuhe?
Sto se tice kopci one pasuju i tu nema nikakvih problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E to me zanimalo, za kopče da li pašu... Mislim da ti je jednostavnije i bolje zadržati svoj lonac a ispuhe namjestiti da paše na izlaz od V6 lipa i gotovo, jedino ostaje onaj izrez za vuču koji narušava izgled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najvjerovatnije ce tako i da bude, jedino sto me vuce ka V6 loncu je mozda taj malo grublji zvuk (ako bih ga dobio uopste).
A sto se tice izreza za kuku, mislim da bi mi plasticar to sredio da izgleda okej jer svakako moram da sredjujem lip jer nije idealan pa mi ga nije zao

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Igor_vw said:

@mur3633 Nabavio sam ga jos ljetos kad nisam bio tu i nikako da to sve zavrsim i namontiram..:(
Prednji pasuje skroz, skine se stari i stavi se v6.
Za zadnji sam nasao slike, zanemarite razlicite gume jer je to bilo samo privremeno, pukla je guma pa dok se sve nije sredilo.

cebd63931c05ea037698ea7ec20599a7.jpg
510b8922d14acfd2b27cb6dc94f38063.jpg
47e85ec9f4f33fb4f3e58a5054289866.jpg

Moraš pod hitno nabaviti senzore za parkiranje ili je to rupa od bivšeg vlasnika na stražnjem braniku. :)

Da imam taj stražnji V6 lip iskreno ne znam kome bih ga odnio i što bi taj "plastičar" radio da taj izrez za kuku zabrtvi i da malo dalje izreže novi a da sve ispade dobro, sumnjam u to, vjerojatno bih samo dobro platio. Prije bih to sam napravio ali bi mi trebao dremel i jedan stari običan lip od kojeg bih izrezao komad i zavario a sa strane dremelom
izrezao novi otvor. Na kraju zakitao sa kitom za plastiku, prebrusio i pripremio za lakiranje, barem tako naglas razmišljam da ga imam.

Ako ga budeš nekome nosio da ti to zavari i izreže otvor za kuku ajd stavi nekoliko slika da vidim kako je radio, baš me zanima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahahah.. rupa je tu od prethodnog vlasnika
Ovaj mjesec imam nekih obaveza pa necu stici da to radim ali kad budem radio slikacu sve i okaciti da ostane

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne otvaram drugu temu, a ovdje smo ionako razgovarali o lipovima pa da pitam, da li bi bilo nakaradno staviti V6 stražnji lip, a naprijed imati OEM Jubi? Pitam jer moguće da ona planirana varijanta Jubi V6 lipa od SRS-Tec možda otpadne. Koliko vidim više ih nemaju u ponudi, pitanje je da li će ih imati, ujedno V6 lip je lakše i povoljnije nabaviti, malo je zez sa tim prepravkama ali budem ih pokušao sam odraditi, ionako sam kupio Dremel pa se nadam da ću to nekako sklepati. Kitanje i priprema za lakiranje mi nije problem, za to imam materijala i to će ići.

Artikelnummer: SRS-AVWG4-A02v
189,00 €

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja bih se dvoumio, iskreno.

A zasto ne nabavis OEM Jubi lip pozadi? Ne svidja se jedan izduv ili?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam momka koji ima takvu kombinaciju na cetvorci i ne izgleda lose, samo sto sam ja ipak za to da sve bude u kompletu ili Jubi ili V6.
Meni isto dobro stoji na dizel cetvorku Jubi zadnji lip bez otvora za auspuh. Pa bih razmislio i o toj opciji.
dc378ff6b2fc895e15d9c196c79878b2.jpg

Послато са Mi Note 10 помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako bih išao na neke aftermarket onda samo od onih koji imaju kopče, jedan od njih je SRS-TEC.de za druge ne znam. Ne želim stražnji lip sa knauf vijcima pričvrstiti na OEM branik, po tom pitanju sam nezgodan i ne želim to.

Ovaj Jubi sa jednim ispuhom mi nije nešto, ne sviđa mi se, dvocijevka puno ljepše izgleda, jedino sada više nije dostupan pa zato nešto kemijam sa V6, a imao bih imao i mogućnost ugradnje PDC senzora jer imaju OEM nosače, zato malo pitam da li je nezgrapna kombinacija Jubi/V6 ili ne. Budem napravio upit, možda sada trenutno nemaju pa odluka ipak padne na taj od SRS-Tec, ujedno mislim da taj paše na dizela, nekako mi izrez za kuku nije sasvim desno ali to moram provjeriti. Na ovaj bih išao ako bude dostupan, iako kako Igor kaže ni ovaj Jubi Clean Style nije loš, ujedno je P&P,  bez varenja ispuha što olakšava puno.

Heckansatz Jubi-Style V6, VW Golf 4
vw_golf4_heckansatz_opkch.jpeg

Heckansatz Jubi-Style Clean, VW Golf 4
vw_golf4_heckansatz_1fjzh.jpeg

vw_golf4_heckansatz_jdk32.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igore,
imaš li nešto slika od izrade V6 ispuha?

Volio bih vidjeti kako je rađeno, kako je rezan ovaj ispuh prema dolje, pa onda da li je vareno direktno na autu, ili je lonac skidan i koja je razlika lonca, odnosno ima li neke razlike kod 4Motiona i onog bez, ovdje mislim na pravac izlaza?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je takodje najljepsa ova opcija Jubi lipa sa otvorom za dvije cijevi od auspuha, a ako vec ona ne moze isao bih na opciju Jubi lipa bez otvora za auspuh. Izgleda mi lijepo, manje ce da ti se prlja gepek od dima i plus je dolazilo fabricki.

Ja sam nabavio Milltek lonac bas namijenjen za Golf 4 ali za prednju vucu. Od njega sam iskoristio samo nastavke i navario ih na moj lonac. Mislio sam da je upravo taj pravac izlaza isti kod mene kao na prednju vucu ali nije vec je na kontra stranu. Tako da nisu uspjeli da mi odrade to kako sam ja zamislio a i ispalo je malo traljavo ali odradice se to sve nedje opet bolje.
Ovaj majstor nije skidao lonac vec ga je samo otkacio i malo spustio da bi mogao da pridje i izvari to.

Ima i malo prepravki oko nosaca lipa dje je prorez za auspuh.. to se vidi na zadnjoj slici.. na V6 dodju nosaci sa obije strane, pa je meni u funkciji samo sa jedne. O tome sam pisao cini mi se ranije u ovoj temi.0eea8f7aed6a05ba70c19a323cd89fa1.jpg02bfcffefb0f6122074e36d55b72634d.jpgc0cce295568f7b29d4312ab553ff3ad7.jpg

Послато са Mi Note 10 помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milltek odabir, najbolji odabir, po meni bolje ne može, odlično si odlučio što si išao na njega. :)

Za sada ne znam u kojem ću pravcu ići, poslao sam upit u SRS-TEC da vidim da li će biti štogod od onog gornjeg lipa, usput mi se prijedlog da nađem OEM Jubi Style Clean opcija nekako počela sviđati, pitanje je samo mogućnosti nabavke što nije baš lako. Ovaj što nudi SRS-TEC nije nešto, nema zaštitu po sredini pa mi se ne sviđa. Kataloški za OEM stražnji Jubi lip je (1J6 807 521F), Gogi ga je našao fala ti, mogu samo početi tražiti pa ako naiđe bilo bi super.

Ako te mogu još zamoliti za nešto što me zanima, i puno hvala na slikama.

1) Koliki je promjer cijevi (fi) od Milltek ispuha?
2) Ima li neke razlike u zvuku OEM/Milltek?
3) Spomenuo si da ti se više prlja gepek, puno više ili neznatno?
4) Jednu sliku kako izgleda kada stojiš, koliko je ispuh izvan lipa i kako izgleda odozgora kada se gleda?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima jedna već otvorena tema pa se možemo tamo prebaciti da ovdje ne trpamo, htio sam te još samo pitati za kataloški od Milltek stražnjeg lonca ako ti nije problem javiti.  Golf 4 1.9 TDI ispuh

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kacim u toj temi slike :)

Послато са Mi Note 10 помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ozivim ovu temu.

Nabavio sam v6 lip sa parking senzorima pa me zanima jel iko spajao parking senzore ?

Dobio sam senzore, modul, i kabele sa senzora do modula. Gledao sam da triba jos nabavit smedi (16pin) dek i zvucnik.

http://pics.tdiclub.com/data/500/6871PDC_English_Wiring.pdf

https://forums.tdiclub.com/index.php?threads/park-distance-control-factory-installed.37493/

https://www.drive2.ru/l/471415886360609404

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 3