3 3
<TDI>

Izmjena ulja Golf 4 PD motor u vlastitom aranžmanu

Recommended Posts

Ključ za uljni filter 74 ili 76mm?
Ja sam uzeo neki nosi oznaku H903 sa Aliexpressa, ali nije neki kvalitet.

Vidio sam Unior da ima u 74 i 76mm i nisu previše skupi.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote post=927269" timestamp="1590827439" name="" userid="359169] Jedno vrijeme ih je bilo i u Lidlu, mislim da je Powerfix imao u ponudi i to za smiješnu cijenu, nekih 8-9 kn ako se ne varam, odlična traka dobre kvalitete ali sad već duže vrijeme ih nisam vidio. Sada sam si preko AliExpressa naručio silikonsku za nekih 2 eura pa ću vidjeti kakva je, uglavnom, uvijek ju trebam negdje.
813jape1wwl._ac_sl150qaj4b.jpg
41e51w4qnll._ac_qpkxp.jpg
Kako se pokazala ova s Alija?
I sam bih trebao neke sitnice riješiti...

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mur3633,
moj je 74mm iste oznake H903 i prezadovoljan sa njim za lovu koju sam dao 3,57€, odradio sam sve izmjene do sada i nemam primjedbe osim što sam malo sa brusnim papirom skinuo aluminij iznutra, tamo gdje su one točkice jer je ostao grubi odljev pa da mi ne struže poklopac od ulja, a fotku imaš na prethodnoj stranici. Širina od 76mm je prevelika i kod mene ima nešto slobodnog hoda ali je u granicama.

@polic na kvadrat,
da iskren budem nisam ju još isprobao ali odokativno je O.K., cijena pogotovo 2,42 jer ova koju sam uzeo iz Lidla prije nekoliko godina te više nisam nikada vidio da imaju u ponudi. Kasnije sam uzeo još jednu ali ne silikonsku za nekih 3,27€ li je isto samovulanizirajuća traka isto dobra za izolaciju ali malo tanju. Ovdje sam uzeo silikonski i on je još dostupan, ovaj drugi nije...

* 3m/1.5m Super Strong Fiber Tape Waterproof Silicone Stop Leaks
* 10M black Self-Amalgamating Repair Tape Rubber Waterproof Sealing Insulation &nbsp

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

u čipoteci ima.... temp u mot prostoru joj bas i nije draga.... drzi al kako gdje. Pretezno ih omotajem oko vakum crijeva za pojačivač sile kočenja.... :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se dobro pokazala ova iz Lidla, nju sam omotao oko one PVC vodilice od mjerača ulja da ne tare bez veze po vodilici pa i na crijevu od rashladne tekućine tamo gdje je generator, jer na njemu je oštar rub od elektronike koja baš naliježe na to crijevo pa sam napravio jedan omotaj oko njega. To tako stoji već godinama i za sada se dobro pokazalo. Inače, problem je u nosaču crijeva, to su mi polomili u ovlaštenom kad se radio veliki servis pa sam uzeo novi drugi nosač isto kod njih ali taj nije bio dobar kao originalni pa sam stavio i crnu debelu vezicu ali đaba, ipak dodiruje crijevo dok motor radi jer trese pa je onda traka bila jedini spas, vrućina koliko vidim joj ne smeta.

S tom sam trakom omotao i one dodatna 3 grijača koje griju rashladnu tekućinu, raspali se totalno i to je godinama tako bilo dok nisam promijenio cijelu instalaciju sa lulicama, sada je ki novo ali posla ko u prići, nadam se da to više nikada neću raditi.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 3