1 1
derba

Passat b6 brisaci

Recommended Posts

Brisaci su me poceli zafrkavati na passatu b6 05.g. Znaci na pojedinacni interval (rucica prema dolje) još i odrade kako kad usporeno, sve drugo neradi . Na ostalim intervalima se ruke brisaca podignu za 1/3 i onako tri puta cimnu prema gore i ostanu u tom položaju. Vratim ih micanjem rucice skroz dolje.Od cega da krenem (rucica,škare, motor)?

Napomena dosta dobro škare izgledaju tj. dobro su podmazane sa nekom bakrenom bojom masti

Dali se što može vidjeti na dijagnostici u cemu je problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde, nije tako strasno. Bas sam ti htio reci da ti ne mogu pomoci ali da mrzim citati o problemima koje ja jos nemam na svom ali znam da ce doci :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa vremenom oksidiraju pikse jer ih se nikad ne podmazuje pa rade dok ne stanu. Kad sam skinuo motor brisača nekoliko dana sam ih podmazivao sa silikonskim uljem da ulje uđe u svaki kutak, mislim da s njima nikada neću imati problema. Dolje jedan interesantan video kako je moguće riješiti da se sa masti podmazuju. Malo je falilo da isto napravim, čak sam imao i mesingane male mazalice ali bi za njih morao napraviti navoj i to bi bilo kako spada, dok je lik iz vida samo izbušio 3mm rupu i kroz nju tiskao mast ali sam odustao.

Wischergestänge Audi TT, Golf 4 schmieren gängig machen

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije loša ideja samo svakako moraš sve skinuti dolje  ,sa mazalicom bi bilo bolje ali opet zafrkancija . Naj gora stvar kod brisaca je što može riknit motor, rucica,relej,konfort modul i ucvengat škare pa ti sad traži. Dobro od škara se krene i u vecini slucaja bude do njih ,sreca pa ne izgori motor odmah ,a i mogli su staviti manji osigurac (30A) . Sve u svemu sad cu morati cešce to podmazat ,tj na prvi znak sporosti brisaca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma moras ga voziti i po kisi pa i koristiti brisace i nece ti se zapeci, a ne kao TDI ciji je Golf 4 skoro pa konzerviran :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, još je tvornička maščoba na njemu, sav je u konzervansu. :) Ma vozim ga, manje po kiši kad god je moguće ali obavezno me opere kad ga zglancam i kad idem na duži put, Vakula i njegove prognoze haha. Ovako sam ga sredio kad sam ga skidao zbog ugradnje tempomata, cijelog očistio i podmazao, od škara do piksi.

Ugradnja mazalice što sam ja planirao nije loša ideja, pitanje je ima li potrebe, rupu je jednostavnije izbušiti kao što je to gornji lik napravio u YT videu ali mi je to bio napola odrađen posao, a za ugradnju mazalice treba narezati navoj, što nije za svakoga iako imam nareznice.

dsc_00052hj84.jpg

Edited by <TDI>
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1