marcusmarcus 0 Posted July 14, 2020 Pozz svima, unaprijed isprike zbog duljine posta. U principu, nadam se samo da cete mi dat neke ideje sta da dalje pogledam, provjerim, jer vise pojma nemam. Motor je 1.9 TDI PD, 77 kW, 195 000 km. Potrosnja zadnje 2-3 god samo raste, pogotovo u gradu, sad je na 8-9 litara (i to ne u jutarnjoj guzvi stani-kreni, tad ide i na 15ak litara). Otvorena cesta oko 6-6.5 litara, na autocesti 140 km/h 6.7 litara. Evo sto je sve provjereno/zamjenjeno u zadnjih 2 god: - Bregasta, ležajevi, podizači, brtve PD elemenata, strujna letvica PD elemenata - Filter zraka, termostat, set zupcastog i pumpa vode - Nova turbina, MAP senzor, blok ventila (onaj što u sebi ima N75) - EGR očišćen - Liqui Moly diesel purge spojio direktno na injektore da se pročiste - Kompresija dobra, ne dimi, normalno vuce, pali na pola zupa prakticki uvijek - Nove gume, tlak u njima provjeren, kotaci se slobodno vrte u zraku VCDS, nema gresaka, u measuring blocks je sve unutar vrijednosti - Temp goriva, antifriza, ulja normalno pocnu od cca ambijentalne i rastu do 90-93°C za gorivo i antifriz, oko 100-105°C ulje - Temp zraka (nakon intercoolera) cca kao ambijentalna, mozda par stupnjeva iznad u voznji - Injektori grupa 13: -0,14 0,19 0,00 0,00 Sumnjam na MAF senzor, nije nikad mijenjan, imao sam jedno vrijeme par mjeseci K&N filter zraka, al sam se opametio i vratio na standarne. Probao sam ga ocistit par puta sa sprejem za ciscenje MAF senzora, nema razlike. Probao sam i iskopcat ga, apsolutno nikakve razlike nema, ni u potrosnji, ni snazi, ne dimi, nista. Da nisam znao da je iskopcan, ne bi ni primjetio. Po VCDS-u isto mi se cini ok, u leru se prebacuje između 240 i 440 mg/stroke (navodno je tak i drugima i kao to je normlano), na 3000 rpm ide do 900 mg/stroke. Jel vam se to cini ok? Sta bi drugo moglo bit? MAF graf https://imgur.com/a/fOfWhyZ Probao sam i razlicite torzijske vrijednosti. Nakon promjene bregaste i seta zupcastog u ovlastenom, ostavili su je na -3.9 (nezz kolko je bilo prije). Tu je vec potrosnja bila dosta losa, auto s dosta manje snage, jedva je isao do 160 na autocesti. Pa sam stavio na -2.0, potrosnja ista, vise snage, bez problema isao do 190. Na 0.0 isto tako. Probao sam malo u pozitivne, 1.5, tu je vec tesko palio pa nisam ostavio. Problem je kako god namjestio, ne mogu postic da u VCDS pise 0.4 l/h ili 0.5, uvijek je 0.6 ili vise. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted July 15, 2020 Meni je 2.0 TDI malo pomalo poceo trositi vise goriva, nikakve greske na dijagnostici da bi na kraju ispalo da je tlak goriva prenizak odnosno da pumpa goriva ne valja. Zamjenio pumpu i auto poceo trositi kao upaljac. Za primjer kad je tak puno trosio sa cca 65L prosao bi jedva 800km mazenja i pazenja a nakon zamjene pumpe, nedavno sam napravio 700+km a kazaljka je bila mrvicu preko pola tanka pokazivala. 1 Share this post Link to post Share on other sites
venom 7 Posted July 16, 2020 Remenicu bregaste gađaš da bude što bliže 0,0. Share this post Link to post Share on other sites