0
lugospod

Passat 2.0. TDI/2009/DSG - ubrzanje

Recommended Posts

Pozdrav,

 

Primijetio sam da kad stisnem gas da auto više ne povuće jako, nego polagano ubrzava. Probao sam prebaciti u Sport (DSG mjenjač) i onda je otišao do 5000 okretaja i brže ubrzavao.. ALI... nakon par takvih ubrzavanja pojavila se lampica (spirala):

Quote

 

TREPERI: smetnja upravljanja motorom (dizelski motor).Ukoliko kontrolna žariljica treperi, motor odmah provjerite u specijaliziranoj servisnoj radionici.


 

Nakon par minuta sam stao na semaforu i ugaso i upalio, pa je lampica prestala treperiti. 

Ali, primijetio sam sad da kada sad stisnem gas a da NIJE u SPORTu, da vuce okretaje na puno vise nego prije (sto je trebao samo u SPORT-u) - kao da je nesto sad otislo dodatno k vragu...

 

Ima netko ideje što bi to trebalo biti? zvao dva servisa ali nitko ne može ovaj tjedan pogledati.

 

tnx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Safe mod upali? Ili treba cistiti turbinu ili na nekoj dijagnostici pa proveri..ja sam 2x imao slican problem, jednom je bilo do cisnjenja turbine, drugi put do MAP senzora....u oba slucaja je vukao sporo i palio te spirale :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, lugospod said:

Koliki je trosak bio tog ciscenja?

 

Oko 50e....ali vidim da je DSG,  mozda je nesto u menjacu?...dijagnostika ce pokazati sve :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio ja auto na čišćenju dan prije nego sam ovo primijetio...i išao za svaki slučaj pogledati malo jer su motor čistili... i vidim da je puknuta cijevcica koja spaja (mislim) turbo senzor sa turbom... jel bi to mogao biti uzrok ili ne to moglo puknuti kad sam prebacio u sport i povećao malo broj okretaja na 5000, pa da je od starosti i naprezanja pukla? (11g star auto)

Share this post


Link to post
Share on other sites
0