1 1
Disco

EGR na 1.6 TDI CR

Recommended Posts

Prvo isprike što otvram novu temu, ali vidim da kad se prikačim nekoj već postojećoj ne dobivam baš odgovore.

Neki dan mi je auto kod naglog dodavanja gasa otišao u limp/safe mode i počela mi je blinkat lampica grijača.

Ugasio-upalio, sve normalno, auto ide normalno. Jutros bio na dijagnostici, EGR. Iskreno, nisam gledao koja točno greška jer kolko sam skužio EGR na 1,6 CR je od maslaca a skup ko vrag.

Prvo pitanje, koje zamjenske marke su OK? Drugo je da li treba nešto softverski štelat nakon mjenjanja EGR-a (nešto sam po stranim forumima vidio da kao treba, ali nisam baš skužio)?

Treće je, može li taj antifriz koji curi iz njega napraviti veću štetu na autu(to mi je kvar šta ne...ili sam neš krivo pokopčao)?

Provjerio sam razinu rashladne tekućine i bila je na min, nalio destiliranu do max i pratim.

Ima li netko preopruku za majstora u Ri? U ovlaštene nebim fala. ;)

 

Solucija br 2, EGR i DPF off. Ako se ovo radi, da li je to 100% neprimjetno na tehničkom i ima li ikakvih štetnih posljedica po mašinu?

Može i za ovo preporuka majstora (inače sam prije bio razmišljao da odem to napraviti kod Ervina u SLO jer sam čuo da je on vrhunski majstor za ECU, ali su sad ove korona govnarije pa nemogu)?

Nekako nisam za čupanje ekologije van jer auto ima tek 106tkm (9 godina star), pa sam mislio prvo možda zamijeniti EGR pa kad opet počnu zezati on ili DPF, e onda možda vaditi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1